REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
18.6° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Scandal între trei firme de pilotaj din Portul Constanţa: s-a lăsat cu acuzaţii concurenţă neloială

Scandal între trei firme de pilotaj din Portul Constanţa: s-a lăsat cu acuzaţii concurenţă neloială

Replica API 12 aprilie 2019 | 00:00 2130

Patru foşti angajaţi ai unei societăţi care oferă servicii de pilotaj în Portul Constanţa sunt acuzaţi de practice neloiale. Mai exact, SC Canal Sea Services SRL le impută faptul că, prin intermediul unor societăţi în cadrul cărora sunt în prezent administratori, acționari respectiv asociați, ar fi săvârșit practici de concurență neloială, constând în captarea şi atragerea de personal din cadrul reclamantei; captarea şi atragerea, respectiv deturnare a clientelei reclamantei, în scopul de a deveni clientelă a pârâților. SC Canal Sea Services SRL a solicitat în instanţă obligarea firmei pârâte, dar şi a foştilor angajaţi, să înceteze practica de a le mai fure clienţii, salariaţii şi să nu le mai fure practicile comerciale.

Dosarul a fost înregistrat în noiembrie 2015, pe rolul Tribunalului Constanţa, unde SC Canal Sea Services SRL are calitatea de reclamant, iar Vasilescu Mihai Miron, Vasilescu Stela, Vasilescu Raluca Ștefania, Vasilescu Valentin Marius şi societăţile pe care aceştia le reprezintă, Pilotaj Pilot Service SA. și societatea SC Intermodal Transport S.R.L., au calitatea de pârâţi.

Prin intermediul acţiunii, firma a solicitat ca, prin hotărârea care urmează a fi dispusă în cauză, să fie obligați la încetarea practicilor de concurență neloială, de captare şi atragere a piloților maritimi, salariați ai reclamantei, pentru desfășurarea activităților profesionale – salariale sau de altă natură în cadrul firmei pârâte și / sau altor firme unde pârâții persoane fizice sunt acționari, asociați, administratori sau salariați.

De asemenea, a solicitat încetarea practicilor de concurență neloială, de captare – atragere și deturnare a clientelei reclamantei pentru desfășurarea activităților profesionale dar şi de denigrare a reclamantei și / sau a serviciilor sale, realizată prin comunicarea ori răspândirea de către pârâți de informații care nu corespund realității despre activitatea reclamantei.

De asemenea, a solicitat repararea integrală a prejudiciului patrimonial cauzat reclamantei în valoare de 20.000 lei. Tribunalul a respins acţiunea în noiembrie 2018, însă SC Canal Sea Services SRL a formulat recurs, acesta fiind înregistrat pe rolul Curţii de Apel Constanţa pe 9 aprilie 2019.

Ce a spus SC Canal Sea Services SRL judecătorilor!

SC Canal Sea Services SRL a arătat în instanţă că toți pârâții au avut calitatea de salariaţi ai societăţii. Astfel, Stela Vasilescu a avut încheiat contractul individual de muncă din 2009 și a deținut funcția de traducător. În acelaşi timp, era angajată (din 2010) şi la Pilotaj Pilot Service SA, unde activează şi-n prezent.

Societatea a mai spus judecătorior că fosta angajată se ocupa cu traducerea unor înscrisuri de denigrare a reclamantei, de comunicarea și răspândirea de informații false despre activitatea acesteia, inclusiv că a păstrat numerele de telefon – dispecerat ale reclamantei , pentru a induce în eroare potențialii clienți, făcând afirmații rău-voitoare despre firma reclamantă. Vasilescu Mihai Miron a avut calitatea de salariat al reclamantei tot din anul 2009, pe postul de agent maritim / șef serviciu management.

Contractul a încetat prin demisie, în 2015. Însă, spune societatea reclamantă, pe durata raporturilor de muncă cu aceasta, angajatul a avut încheiate contracte individuale de muncă cu SC Intermodal Transport S.R.L , pe același post, deși era angajat cu normă întreagă al reclamantei, fiind și în prezent angajat al aceleiași pârâte. Mihai Vasilescu este soțul fostului administrator al reclamantei, şi ea pârâtă în dosar, respectiv Ştefania Vasilescu acuzată de aceleaşi practici, în present direct al firmei Pilotaj Pilot Service SA.

Aceasta, după renunțarea la mandatul de administrator și demisia din calitatea de salariat al reclamantei, scrie rolli.ro, a dobândit şi calitatea de salariat al pârâtei SC Intermodal Transport S.R.L., calitate pe care o are și în prezent. Soţul Mihai Vasilescu este direct asociat unic, administrator și acționar majoritar al celor două societăţi pârâte.

Ambele au același obiect de activitate ca și SC Canal Sea S SRL, respectiv activități de servicii anexe transportului pe apă. În privința Intermodal Transport S.R.L, au menționat reprezentanţii SC Canal Sea S SRL, potrivit rolli.ro, au existat 4 cazuri de deturnare a clientele care ar fi apelat la serviciile reclamantei pentru operațiunile de legare – dezlegare nave, dar care ar fi fost preluate de pârâta, prin practici concurențiale neloiale.

Instanţa nu a putut identifica vreo operațiune săvârșită de vreunul dintre susceptibilă a fi încadrată în practicile de concurență neloială, nici producerea vreunui prejudiciu, de orice natură, , fapt pentru care acţiunea a fost respinsă de Tribunalul Constanţa, pe 6 noiemrbie 2018, societatea de pilotaj formulând recurs la data de 9 aprilie a.c..

Soţii Vasilescu au fost parteneri de afaceri în Canal Sea Services cu Mihaela Fulea, fosta decană a Facultăţii de Litere din Constanţa, care a deţinut, în trecut, funcţia de administrator al firmei. Societatea este reprezentată, în prezent, de Bălăşescu Mariea,Mihai Mihalache şi Marius Mihalache.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Alo cand se intra si in ANR se iau spagi pe fata de la vapoare se pleaca cu sacosile si cartoanele de tigari pe fata astia sunt adevaratii traficanti de tigari nu aia din piata . Cat despre aceste firme de se bat intre ele sa spuna intai cu ce salarii de mizerie isi platesc angajatii si ce conditii mizere de munca le ofere unii nici echipamentul minim de protectie nu il dau . Ei patronii sunt milionari in euro stau numai prin excursii ultimele fite de masini si copii la fel dar se plang ca nu au bani si ca statul este de vina dar statutul lor social arata alceva .La cat mai multe firme va uram
4
0
Ce e cu Mihaela Fulea, dacana de la litere in aceste societati de pilotaj? Cine ne poate lamuri, caci art nu spune? Cine e doamna si de ce e amestecata in asa ceva?
3
0
Mihalache si Vasilescu doua jigodii care platesc prost
6
0
Toti sunt la fel! Salarii derizorii si ei fac milioane!! ANR doarme pe spagi mari !! O tiganie de nedescris!!!
6
1
niste jigodii toti in frunte cu miro
14
1

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369