REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
16.9° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

SCANDAL la Colegiul Regina Maria, înainte de Evaluarea Naţională

SCANDAL la Colegiul Regina Maria, înainte de Evaluarea Naţională

Replica API 15 iunie 2020 | 00:40 13168

Scandal la Colegiul Naţional de Artă Regina Maria. Părinţii elevilor claselor a VIII-a acuză că s-au făcut "şmecherii" cu notele de la aptitudini. Elevii meditaţi de profesoara din comisie au obţinut note maxime, în timp ce alţii au obţinut punctaje mai mici. Revolta e cu atât mai mare cu cât nota de la aptitudini contează 75 % din media finală de Evaluarea Naţională. De altfel, reuşita a fost sărbătorită de către profesor şi elevi, la o cupă de şampanie şi dulciuri. Fotografiile de la petrecere au fost trimise, din greşeală, pe grupul de părinţi.

Sfârşitul de an şcolar a lăsat un gust amar mai multor elevi de la Colegiul Naţional de Arte din Constanţa. Înainte de Evaluarea Naţională, care a debutat luni, 15 iunie, au avut de susţinut nişte proiecte la aptitudini. Notă care contează 75 % din media finală de examen. Numai că, unii au rămas profund dezamăgiţi când au constatat că ai lor colegi, care s-au meditat la profesori ce au făcut parte din comisie, au obţinut note maxime, în timp ce ei au “bifat” sub 10.

Lucrări de portofoliu perfecţionate de acelaşi profesor din comisie care a evaluat lucrările

Părinţii, dar şi elevii acuză faptul lucrările din portofoliu au fost perfecţionate de profesorul din comisie şi tot de el evaluate. “Toţi elevii pregătiţi de ea au luat nota 10. În condițiile în care 2 ani de pregătire în particular, la portofoliu, au pus lucrări perfecționate cu ea și tot de ea evaluate la examen”, a declarat, pentru Replica, un părinte.

Au ridicat nivelul lucrărilor la grad de admitere la arhitectura. Nota de la aptitudini contează 75% din media finală. Media de la aptitudini 75% + media de admitere liceu 25%. Au facut poze pentru CD cu fotografi profi. Copilul meu a lucrat, a favut poze cu telefonul lui. Eu nu am trecut numele pe CD, dar am înțeles ca sunt care au pus numele si nu a mai fost corectare sub anonimat. A mea e aşa scârbită, că nu mai vrea sa audă de liceul asta. Un tătic care vrea sa ajungă la minister, nu i s-a dat voie să între în şcoală să discute cu directoare, pe motiv că e intrus”.

Profesorii din comisie cunoşteau lucrările?!

Până anul acesta, examenul de aptitudini era susţinut la şcoală, timp de patru ore. Ori, în contextual pandemiei de coronavirus, s-a decis ca elevii să prezinte un portofoliu cu lucrările făcute în particular. “Copiii meditaţi la profesorii de specialitate, din comisii, ştiau ce să facă, au primit indicaţii pentru nota maximă.

Lucrările au ştiut ale cui sunt, pentru că, atunci când desenezi în creion, ai o amprentă a creionului, ca la scris”, a mai explicat mămica.

Profesoara a sărbătorit reuşita, la o cupă de şampanie, cu elevii: imaginile au ajuns din greşeală pe grupul de mămici.

De altfel, elevii meditaţi la profesorul care a făcut parte din comisie, au sărbătorit, împreună cu cadrul didactic, reuşita la un pahar de…şampanie. S-au făcut fotografii însă, acestea au fost distribuite, din greşeală, pe grupul de părinţi, de mămica unuia dintre ei. Au fost şterse imediat. “O poză cu copiii de 10, meditaţi la specialitate cu profesori din comisie, sărbătorind cu şampanie. În poză apare un profesor din comisie, care a meditat copiii”, a mai spus părintele.

Ce spune şeful ISJ!

Inspectorul şcolar general, Sorin Mihai, a declarat, pentru Replica, că se va interesa în legătură cu acest subiect. “Acestea au fost condiţiile de anul acesta. Trebuie să ne adaptăm.

Nemulţumiri sunt tot timpul, nu contest ceea ce spun părinţii, mă voi interesa”, a precizat “Generalul”.

Roxana Cristea

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa nu fim totusi tampiti cu totii ...meditatii fac majoritatea profesorilor si acest lucru nu e rau...sa fim realisti totusi. In aceasta comisie nu a fost un singur profesor.... au fost mai multi tapi ispasitori, unii chiar cu experienta vasta in domeniul comisiilor. Problema examenului a fost de la bun inceput, doar se stie ca au inceput multi parinti sa se agite si sa ameninte de la notarea primei probe.
8
0
Profesoara este doamna Lutai. Inca din timpul scolii doamna profesoara a intrebat copiii daca, si cu cine se mediteaza. Tot aceasta spunea unor copilasi cu nota 6 si 7, ca se vor descurca de minune si ii dadea si exemplu altora care se descurcau mai bine. Doamna stia ce urma sa faca inca de la inceputul anului.
14
5
Aceasta asa-zis institutie de invatamant continua, chiar dupa afisarea rezultatelor la evaluarea nationala, sa-si bata joc de copii. Desi s-au incheiat toate probele si s-au afisat rezultatele, nu stim o ierarhie deoarece la probele de aptitudini au afisat numele copiilor, iar la evaluare au afisat codurile. Cum sa munceasca secretarele 2 ore sa faca un tabel in excel? Puteau sa afiseze doar codurile si media finala pe vocational, nu afla nimeni nimic despre altii copii, dar stiam pe unde suntem. Atata timp cat scoala se axeaza pe confortul secretarelor si nu pe copii, nu mai e nimic de zis.
20
1
Pastrati-va liceul si pupatii in fund pe profesorii spagari... Sa va faca la bani pana va vine rau...
18
4
Colegiul are profesori buni ..iar la pictura are chiar artisti consacrati . Candidatii puteau sa puna lucrari si de pe net. Ministerul trebuie sa-si indrepte eroarea.
4
18
Se pare ca nu toti profesorii au fost de 10
11
3
Mai bine ne unim sa facem 2clase jumatate, cum era in trecut. Stiu ca multi au fugit spre pictura, credeti-ma ca m-am informat, nu a fost nimic acolo,a fost doar o transcriere si o remediere de nota. Stiu ca s-a dorit sa fie 2clase jumatate si ca inspectoratul nu a aprobat. Stiu ca in tara au fost aceleasi conditii si dispute...sunt suparata si eu ca si dvs..dar sunt suparata ca s-a dat examenul altfel, s-au micsorat clasele si automat urma sa fie afectati copii nostri. Aici inspectoratul este vinovat...
2
2
Despre cei carora li s-au marit notele la modelaj, nu am spus ca parintii au avut un aport. Pur si simplu au fost recompensati cei care au ramas cu proiectul la modelaj in dauna celorlalti. Presupun ca stiti foarte bine ca o parte din copii au fugit spre pictura cand au aflat de portofoliu. Dar, indiferent cum s-a decis modificarea notei, tot frauda se numeste.
27
2
"N-am pus botul" dar mi s-a explicat clar, cu argumente si dovezi...copilul meu nu intra, asa ca nu a avut nici un avantaj..sunteti parinte ca si mine, vb cu copii in cauza..acum au avut pile si ei? Eu personal ma retrag. Se abereaza mult aici...articolul acesta este rezultatul comportamentului in care se invarte Romania asta...incultura, scandal...
1
24
Si dvs. ati pus botul, doar era in avantajul copilului, de ce sa ne mai punem intrebari? Cum naiba s-a nimerit ca din 2 profesori, unul sa puna numai note mici si altul numai note mari, iar secretariatul le-a scris doar pe cele mici, ca doar e prima data in viata lor cand scriu niste rezultate! Si nu pe toate, elevul cu cea mai mare nota a fost notat identic de ambii profesori, iar la el nu a mai fost cazul de marire! Hai sa fim seriosi. Eu as trimite o comisie independenta care sa noteze lucrarile fara sa stie numele copiilor. Cu 5-6 parinti martori, care sa se asigure de asta!
29
1
notele marite, au fost o greseala de transcriere digitala,nu a avut treaba comisia,noi am fost sunati de directiune sa ne explice. Probele vocationale,e greu sa se repete...dupa ce au creat ministerul...doar nu sunt prosti sa modifice mocirla in care ne-au tarat.
3
18
Probele vocationale trebuie repetate! Ministerul invatamantului, mai exact doamna Anisie, trebuie sa dispuna reluarea examenului. E clar ca profesorii au facut majoritatea lucrarilor, iar elevii corecti nu au putut concura cu ei.
26
2
Dar de notele afisate la modelaj si ulterior modificate si marite cine a fost responsabil? Vrem numele, stie cineva?
30
2
In primul rand, lucrarile au fost fara nume,interesati-va si voi! Apoi ce daca i-a pregatit? Voi nu i-ati pregatit la romana,mate? Sau de asta sunteti ofensati, ca ati fost refuzati ? Ajunge...Isj, Ministerul...orice poate verifica... si sunt sigura ca au facut-o deja...ati creat scandal degeaba...din lipsa de ocupatie...ca asa e romanul...
6
35
Au trecut 3 zile deja de la publicarea articolului. Ne anunta si pe noi ISJ la ce concluzii a ajuns?
44
5
La clase elevii au note mari si in realitate la examen te chinui ca parinte sa ii spui de ce a luat nota mai mica la desen si altii care erau la clasa slabi au note mari... Sa nu mai spun de Apostolache si ea si el care sunt in fiecare an ba unu ba altu in comisiile de examinare si trag sforile cum vor domniile lor ca doar sunt celebri pentru "interventii". Si nu sunt singurii din acest ilustru colegiu. La partea de intimidare si de bataie de joc este si domnia lui Lipan care isi ameninta elevii sau le pune note din burta si absente aiurea.
25
35
Acest caz nu este unul singular, peste tot in tara au evaluat profesori care au recunoscut lucrarile copiilor in portofolii iar pe fiecare portofoliu a fost scris numele candidatului....deci ce sa mai vorbim?!
35
2
cred ca se exagereaza cu comentariile, va jigniti reciproc si uitati ce inseamna valori, demnitate, toleranta si intelegere. Daca considerati ca ati fost neindreptatiti, faceti demersuri, nu va mai jigniti, nu mai jigniti profesori, nici institutii...nu cred ca a vrut cineva ca examenul sa fie cu portofoliu...toti am suferit...
9
33
Urgie virgil comentatorul klm face parte din categoria parintilor care nu da spaga si nu mediteaza copilul la profa,, care trebuie '' doar pentru examen. Tu esti genul de atotstiutor si atotpupincurist, esti genul care dai spaga sau iei spaga fiindca asa trebuie, babuinule. Daca cineva iti spune pe nume, BABUINULE, este isteric? Nu mai maimuta beata si halitor de cacat ...sunt satul de idioti ca tine care dau cadouri profilor de craciun, paste, 8 martie sau alte sarbatori ca sa nu sufere copilul. Hai sictir babuinule.
35
4
Urgie Virgil, aveam o parere proasta despre aceasta scoala si inainte, dar dorinta copilului a fost sa o urmeze in continuare. I-am explicat ca eu cred ca va fi dezavantajat deoarece stiam cazuri de copii care se meditau cu acesti profesori, dar mie mi se pare inadmisibil si ca eu nu voi face niciodata asta. Nici sa dau spaga. La inscriere m-am dus cu desenele copilului, dar nu le-au primit. Le-am spus ca, daca tot sunt aici si nu am facut inscrierea online, ar fi normal sa primeasca si desenele, nu numai cd-ul. Nu au dorit. In acel moment presupunerile mele s-au transformat in certitudini.
40
4
Domnule Parinte . Raspunsul la prima intrebare il aveti mai jos . Comentatorul K l m este din categoria la care faceam referire .. Legat de a doua problema pe care o puneti , eu cred ca in particular , profesorul e liber sa mediteze pe cine vrea si sa chefuiasca cu cine pofteste .Se ridica o intrebare care s.a pus si mai jos . . Aveati parerea asta proasta despre CNA RM si atunci cand ati venit la inscriere sau s.a instalat dupa afisarea rezultatelor ?
6
39
Urgie virgil ce argumente tampite ai... Pari a fi unul dintre profesorii in cauza. Reclamagiu isteric si needucat esti tu si cu neamul tau de babuini. Daca dadeam spaga, daca copii nostrii faceau meditatiile cu cine trebuia, nu mai eram isterici si needucati? Ti-ai dracu cu sistemul curului pe care l-ati creat. Dascalii adevarati, cati mai sunt, nu au loc de voi, jegurilor. Se vad rezultatele in fiecare an, la examenele de bac, cat de bine sunt pregatiti copii spagarilor. Hai sictir.
41
4
Urgie Virgil, care-s argumentele dvs. cand acuzati parintii ca sunt "reclamangii, isterici si needucati"? Sa inteleg ca vi se pare normal ca un profesor din comisie sa sarbatoreasca impreuna cu elevii? Vi se pare normal ca 9 note sa fie marite dupa ce au fost deja afisate, sau ca notele celor care s-au meditat cu cei din comisie sa fie cele mai mari? Vi se pare normal sa se stie numele elevului la acordarea notei? Astea-s dovezi si sunt usor de verificat.
45
6
Ziarista ar trebui sa se informeze inainte de a lansa articolul . Parerea parintilor reclamangii , isterici si needucati , nu are legatura cu adevarul . .
10
45
@nicu-usor, nu prea cred ca citesti cum trebuie. Spaga este un cuvant greu de digerat pentru mine si copilul meu. Generalizezi in conditiile in care multi dintre parinti nu au dat in decursul anilor nici macar un ac. Aici este vorba de metodele jegoase ale unora dintre profesori si de parintii care accepta sa dea SPAGA. Pe grupurile de wattsup ale claselor de a 8 a nici un comentariu in conditiile in care acestea erau pline de comentatori.
40
2
Si vsnd conduveati boi ISJ-ul cum era?Si in mare parte a fost condus de cadre PSD.Lasati-o ca macane.
1
5
Eu raman la parerea mea .
1
42
liceu de cacat
45
3
Ce tot comentati? Nu este PNL la guvernare. ISJ este condus PNL. O maimuta slugarnica. Responsabil este inspectorul de la Arte. Care este si titular la Regina Maria. Ala strange spagile si le da mai sus la general.
11
5
Lutai, acum adunam probe, inca putin si ne vedem la DNA. Tic-Tac!
53
8
e gluga de coceni
13
3
Poate ca ceea ce se suspecteaza in articol si multe altele despre care cu totii stim ca se intampla in sistemul educational, ar trebui sa determine modificari STRUCTURALE ale acestuia ! Este un subiect atat de mult dezbatut si mediatizat, dar din pacate doar in perioada examenelor dupa care ... toata lumea uita ! Din pacate rezultatetele se vad nu doar de la an la an, ci deja vorbim de o generatie si ne indreptam spre a doua.
42
4
daca e asa, se vor face demiteri pe banda rulanta
43
4
inspectorii de sector ptr ce si-au luat indemnizatiile din martie si pana acum? n-au verificat liceul? ISJ a demis directorul acestui liceu care a ocupat functia prin concurs si cu sprijinul anumitor cadre din liceu i-au inscenat directoarei un management defectuos ca sa-si puna un nou director ce trebuie sa tolereze spaga si coruptia.
41
3
Sorinica nu stie nimic? Comisia nu are doar un profesor...
40
3
Invatamantul va ramane in mocirla atata timp cat inspectoratele politizate impun directorii si profesorii. Desfiintati inspectoratele scolare si titularizarile si lasati managerii scolilor sa-si aleaga personalul. Isi vor mai angaja pilelele vreo 2-3 ani, pana cand nu vor mai primi bani de performanta. Apoi ne vom face bine.
100
3
Prof Lutai
16
6
Dorim si numele profesoarei...
21
5
la nivelul tuturor institutiilor de invatamant, incepand cu gimnaziul. Invatatoarea de la clasele unu patru, duce copii la afterschoolul pe care il detine, probabil nu in nume propriu, contra sume exorbitante. Copiii care nu merg la afterschool, din motive care tin in special de lipsa resurselor financiare ale parintilor, sunt marginalizati de cadrul didactic. Aloooo, inspectoratul, nu credeti ca ar trebui sa faceti cava anchete, undercover?
41
5
calitatea morala precara a parintilor are partea ei in prolifererea acestor gesturi ale unor pseudo-profesori, fiind parte integranta a decaderii invatamantului autohton. la asa parinti, asa progenituri.
15
34
O sa vedeti ce note mici vor lua la bac, copiii care au fost favorizati pe nedrept. Am trecut prin asta si le-am ras in nas la sfarsit!!!
44
2
cand va calcati pe bombeuri la inscriere nu era un liceu de kkt, voi parintii i-ati naravit pe acesti profesuri ordinari cu tot felul de atentii si meditatii platite, acum ce asteptati? Corectitudine? Ce semeni aia culegi , nu uitati!
31
38
Un simulacru de examen. Era de asteptat ca spaga sa existe. Copii nostrii nu au avut nici o sansa in fata cocalarilor. Le doresc tot binele din lume, si lor si profesorilor. Sunt curios ce se va intampla in continuare la acest liceu de cacat, unde exista un jigodism fara margini la corpul profesoral.
45
6
Aici trebuie dati afara toti de la conducere cu inspectorat cu tot
46
5
Coruptia generalizata din Romania se invata din scoala. Profesorul care preda pune si nota. Asa ceva este inadmisibil. Vine ziua cand profesorii vor primi ce merita. Pentru inceput concedieri in masa dupa care fara pensii.
46
9

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272