REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

SCANDAL la GRANIȚĂ: l-a lovit în FAȚĂ cu CHEIA pentru că a fost ÎNJURAT

SCANDAL la GRANIȚĂ: l-a lovit în FAȚĂ cu CHEIA pentru că a fost ÎNJURAT

Replica API 10 noiembrie 2021 | 15:21 1629

Ionuţ S. a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. Acesta este acuzat că pe când se afla în zona Punctului Comun de Trecere al Frontierei Ostrov-Silistra, pe fondul unui conflict spontan, a lovit cu pumnii persoana vătămată, care a suferit leziuni traumatice pentru care a necesitat 2-3 zile de îngrijiri medicale. Magistraţii din cadrul Judecătoriei Medgidia au decis condamnarea lui Ionuţ S. la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 2.400 lei pentru săvârșirea infracțiunii de loviri sau alte violențe, suma reprezentând echivalentul a 120 zile-amendă, iar cuantumul sumei corespunzătoare unei zile-amendă fiind de 20 lei.

Cum s-a petrecut incidentul

Potrivit declarațiilor victimei, se afla împreună cu familia sa în Punctul de Trecere al Frontierei Ostrov-Silistra, pe artera de ieșire din țară, în coloana de autoturisme care aveau ca destinație Republica Bulgaria, în fața sa fiind un autoturism la volanul căruia se afla o persoană de sex bărbătesc. La un moment dat, când a claxonat și el scurt, pentru ca acesta să se pună în mișcare. Conducătorul autoturismului a scos în acel moment mâna pe geamul portierei, făcându-i semn victimei să-l depășească. Ca urmare a gestului făcut victima a depășit autoturismul în care se afla inculpatul, iar în momentul în care a trecut pe lângă acesta l-a auzit cum îi adresează înjurături și alte cuvinte vulgare, fapt pentru care i-a replicat cu expresia „să îi...lui taică-su”, acele vorbe, după care și-a continuat deplasarea. După ce s-a oprit, Ionuț S. s-a deplasat la autoturismul persoanei vătămate, i-a deschis portiera și a început să-l lovească cu pumnii în zona feței și brațelor, ocazie cu care acesta a observat că agresorul avea în pumn o cheie de yală cu care l-a lovit în zona feței. Pentru aplanarea conflictului au intervenit mai multe persoane, printre care și lucrători ai poliției de frontieră și angajați ai CNADR. După ce persoana vătămată și inculpatul au fost conduși la sediul Punctului de Trecere al Frontierei, pentru cercetări, inculpatul a precizat că nu s-a deplasat împreună cu coloana deoarece nu a vrut să pornească motorul mereu, menționează că acesta l-a jignit și l-a amenințat cu acte de violență atât pe el cât și pe membrii familiei sale, fapte pentru care a fost sancționat contravențional cu suma de 200 lei.

Ce a spus instanța

Instanța a avut în vedere modul și împrejurările de săvârșire a faptelor, valorile sociale lezate și ocrotite de normele penale, respectiv relațiile sociale vizând integritatea fizică sau sănătatea persoanei, urmările produse – leziuni traumatice care au necesitat 8-9 zile de îngrijiri medicale în cazul persoanei victimei, impactul social negativ la comiterea unor astfel de fapte, care atrag în mod necondiționat oprobriul public, și impun, corelativ, o reacție fermă de reprimare și sancționare din partea autorităților judiciare, dar și datele personale ale inculpatului. Ionuț S. este în vârstă de 42 de ani, este necăsătorit, are un copil minor, are studii superioare, nu a satisfăcut stagiul militar, lucrează ca jurist în cadrul S.C. ASIROM S.A., nu posedă antecedente penale, iar pe parcursul procesului penal a avut o atitudine îndreptată spre recunoaștere.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272