REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

SCANDAL la Psihiatrie Palazu Mare, din cauza MAIDANEZILOR. Medicul şef acuză că a fost agresată de un poliţist local

SCANDAL la Psihiatrie Palazu Mare, din cauza MAIDANEZILOR. Medicul şef acuză că a fost agresată de un poliţist local

Replica API 17 iulie 2019 | 13:09 1195

Un incident în care a fost implicată dr. Diana Cârjaliu, medicul şef al Secţiei de Neuropsihiatrie Palazu Mare a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, un echipaj al Poliţiei Locale Constanţa şi un echipaj de ecarisaj, a avut loc, miercuri, 10 iulie a.c., în curtea secţiei medicale de la Palazu Mare. În urma incidentului, medicul şef s-a ales cu mâna în gips şi spune că se va adresa organelor de cercetare penală.

„Consider că este un abuz, nu ştiu dacă din partea instituţiilor pe care le reprezentau persoanele în cauză sau din partea persoanelor respective!”, a subliniat dr. Diana Cârjaliu, medic şef Secţia de Neuropsihiatrie pentru „Replica de Constanţa”. Incidentul în urma căreia s-au inflamat spiritele şi la nivelul mai multor instituţii se ridică, în prezent, semne de întrebare referitor la „cine a greşit, unde a greşit” a avut loc în cursul zilei de miercuri, 10 iulie a.c.. La data respectivă, o autoutilitară a SC Felina VET SRL, firma care are contract cu Primăria Constanţa pentru a strânge câinii maidanezi de pe domeniul public al oraşului şi a-i transporta la Adăpostul de animale de la marginea municipiului, însoţită de un echipaj al Poliţiei Locale, a intrat în curtea Secţiei de Neuropsihiatrie Palazu Mare. Din informaţiile furnizate de medicul şef Diana Cârjaliu, respectivii nu s-ar fi oprit la poarta de acces şi nu s-ar fi legitimat. Ba mai mult, paznicul ar fi fost indus în eroare de faptul că pe utilitara echipei de ecarisaj este inscripţionat cu litere mari, cuvântul „Ambulanţă”.

Deşi în parcul unităţii medicale se aflau, la momentul respectiv, mai mulţi pacienţi şi cadre medicale, echipajul de ecarisaj se pregătea să prindă trei câini maidanezi, care obişnuiesc să stea prin curte. „Au intrat fără să se legitimeze, fără să îi spună paznicului cine sunt iar aceştia să îi trimită la mine, să văd exact ce documente au. Eu eram în instituţie, m-au informat colegii şi am ieşit. Este totuşi o instituţie medicală, funcţionăm după anumite reguli. Mi s-a spus că sunt de la primărie şi au venit să adune câinii. Am încercat să le explic că nu este domeniu public, că trebuie să îmi arate nişte acte. În timp ce vorbeam cu unul dintre poliţiştii locali, un angajat de la ecarisaj a scos o armă cu tranchilizant şi printre noi + eram mai mulţi oameni adunaţi! – a ochit şi a tras într-un câine. De faţă cu pacienţii, cu riscul să provoace o trauma emoţională, cu riscul să îi rănească. M-am îndreptat spre el, spunându-i că nu poate să folosească arma. În acel moment, unul dintre poliţiştii locali m-a prins de braţ şi m-a împins, mi-a sucit mâna, spunându-mi că nu am voie să pun mâna pe armă. Eu nu aveam voie să pun mâna pe armă, dar el avea voie să tragă?!”, ne-a relatat dr. Diana Cârjaliu.

Ulterior, medicul şef s-a reîntors în clădire pentru a sesiza incidentul superiorilor de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, iar echipa de ecarisaj a luat doi câini – al treilea a fugit – şi a plecat.

Medicul şef al secţiei a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe unde i-a fost pusă în gips mâna şi a primit 7 – 10 zile de îngrijiri medicale, urmând tratament şi existând posibilitatea să aibă nevoie, ulterior, de fizioterapie.

Ulterior celor întâmplate, dr. Cârjaliu este hotărâtă să depună plângere penală, considerând că au fost încălcate prevederile legale: atât prin faptul că s-a intrat în incinta instituţiei fără acordul ei, pentru faptul că s-a folosit arma cu tranchilizant în prezenţa pacienţilor, aceştia fiind puşi în pericol, pentru abuz în serviciu şi acte de violenţă/ultraj etc.

Contactaţi de „Replica de Constanţa”, reprezentanţii Poliţiei Locale Constanţa au arătat că spaţiul unde s-a acţionat este de „utilitate publică”, „medicii veterinari erau echipaţi iar autoutilitara era inscripţionată corespunzător, acţionându-se în cadrul legal”. Totodată, aceştia urmează să pună la dispoziţia organelor de anchetă, dacă le va fi solicitat, toate detaliile necesare.

„Echipele de ecarisaj, însoțite de un echipaj al Poliției Locale, au acționat conform legii și conform contractului în derulare, potrivit căruia prioritate la capturare au câinii care circulă în preajma școlilor, grădinițelor și în alte locuri publice. În timp ce efectuau acțiunea de capturare a unor câini fără stăpân în cartierul Palazu Mare, parte din aceștia s-au refugiat în curtea Spitalului de Psihiatrie. Echipele s-au înregistrat la poarta și au intrat pe domeniul public al județului pentru a continua acțiunea de capturare a câinilor fără stăpân”, ne-au precizat şi reprezentanţii Primăriei Constanţa.

Ce spune dr. Grasa, managerul Spitalului Judeţean

Totodată, conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, prin managerul dr. Cătălin Grasa, a solicitat atât administraţiei locale, cât şi firmei de ecarisaj să transmită un calendar al acţiunilor, pentru ca situaţiile în care pacienţii şi angajaţii unităţii spitaliceşti sunt expuşi unor astfel de acţiuni să fie prevenite.

„Modul în care a acţionat poliţistul local sau alte aspecte nu putem să comentăm. Însă, am solicitat administraţiei publice să ni se transmită un calendar al acţiunilor. Suntem de acord, şi eu şi doamna doctor Cârjaliu, că este nevoie să fie îndepărtaţi câinii maidanezi agresivi, dar să existe posibilitatea de realizare a acestor manevre, fie că folosesc arme cu tranchilizant sau alte metode, fără să fie expuşi pacienţii sau angajaţii spitalului”, a afirmat dr. Cătălin Grasa.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
de ce mi ati scos comentariu?
0
0
cate javre umane are constanta.. sau sunt toti din clica hingherilor de bucuresti ce primesc milioane de lei de la bugetul local.. doamna sa dea in judecata primaria locala si hingherii..
5
5
Pt. Politie huuuoooo
6
5
aici si la articolul cu mogha s-au mobiliat toti cei care profita din contractul cu primaria.. hingherilor, contractul va fi anulat si veti da inapoi fiecare leu primit de la fagadau
4
2
Zici ca spitalul de la palazu este propietate personala,te tin cei de la zip la poarta de parca esti ultimul om si daca zdreanta asta nu are chef sa te primeasca te trimit la cabinetul ei particular.Acolo mergi si platesti consultatia 50 lei ptr care nu primesti bon fiscal iar dupa 30 de zile treaba se repeta ptr ca asta nu vrea sa dea tratament pe perioada mai lunga,chipurile trb sa te vad si sa ti mai ia 50 lei.La palazu te baga in camera cu caini si vine cu halatul cel alb pe ea cu buzunare mari si daca nu-i bagi ceva zice ca este ocupata si sa pleci.Alo DNA!!!
6
6
sesizezi si folosirea impecabila a limbii romane? numai cei cu multe clase scriu atat de impecabil
4
3
Sesizez ca sunteti foarte multi sadici printre cei care ati postat sau poate rude ale hingherilor?! Toti aveti un tupeu de oameni neinstruiti! Cate clase ati facut oare? Aveti de comentat impotriva celor care sunt net superiori voua!
9
12
uitati-va bine-n poza in care apare ea, este in parcul din Tomis II, probabil ca s-a gandit ca imaginea spitalului municipal n-are sa dea bine in poza si s-a gandit sa aleaga un decor care sa o avantajeze, nu s-a mai gandit ca o doare mana si nu-i mai arde de mers pana-n parc, s-a gandit la imagine, cata regie, cat teatru, pe asta sa o trimiteti direct la Fantasio ca-i comica rau
17
13
uitati-va la ea cat de motzata e in poza,are o expresie faciala de om fara dureri,chiar te doare mana aia?doare rau?dar cum s-a rupt poc dintr-o data?ai boala oaselor de sticla?ala doar ti-a sucit mana si s-a si rupt, ca sa vezi cat de firava esti, cu ghipsul ala te-ai pozat ca pe un podium intr-un catwalk,mai bine ti-ai pune constiinta-n ghips ca o ai rupta rau la cata lume ai nenorocit
18
12
Mai grav este ca tine maidanezii in spital prin cabinete, holuri si saloane...
15
11
politia localanu isi indeplineste atributiile cum sa le depaseasca ?! daca le depaseau bv lor.
11
14
Cainii de terapie sunt extrem de utili in alte tari. Incidentul este revoltator. Politia locala isi depaseste, constant, atributiile.
28
18
sa ne zica ce legatura este intre ea si Giuglea Stefan, si cum i-a supt pula lua asta pentru a ajunge acolo madam Carjaliu mare sefa. Ce cautai in cabinetul lui parlamentar? a?
22
17
Trebuie sa iei apararea cainilor maidanezi dar fara sa exagerezi.
11
11
Normal era ca doamna sa fie intrebata . Numai ca la noi cine se crede mai dihai , incalca ordine ale institutiilor sau trec peste cei care sunt desemnati sa conduca acea institutie .
14
9
Aici nu este vorba despre cainii maidanezi. E plina Constanta ..Aici este vorba de cum actioneaza Politia Locala. Precum clanurile mafiote. Este inacceptabil ca o persoana sa fie imobilizata si ranita de catre cei care are trebui sa protejeze !!! Si nu este singurul caz! Rusine Politia Locala!
27
16
Cineva ar putea crede ca maidanezi sunt pentru paza,daca fuge cineva si il musca vreun caine pote sa spuna el ce vrea degeaba,dar acum e altceva.
5
4
ZOOFILI AMENDATI 10 000 DE RONI,,,Maidanzi jupuiti..
16
18
Nu e vina vin cainilor ca sunt aruncati pe strazi, pt cine nu stie, ei sunt capturatu si eutanasiati, politia locala sa amendeze drastic abandonul
20
4
Corect! Este o institutie medicala , iar in institutiile medicale nu au ce cauta animale salbatice periculoase care mutileaza si ucid prin sfasiere si rapsandesc agenti patogeni si paraziti foarte periculosi!Politia comite intr-adevar foarte multe abuzuri dar de data aceasta au actionat exact asa cum trebuie respectiv CORECT!
32
23
Oare cati oameni si-au facut vreodata analizele pt toxocara si toxaplasmoza si cati au constatat ca sunt infectati cu acesti paraziti ai cainilor si ai pisicilor? Daca nici medicii nu cunosc pericolul la care sunt expusi chiar si pacientii internati ,atunci.... Acesti paraziti dau infectii in organism, dau sterilitate la femei, dau glaucom,dau tumori. Occidentul e speriat de nr extrem de mare al infectarii cu acesti paraziti a populatiei Europei in special.
24
19
Nu cumva sectia de psihiatrie de la palazu este un adapost ilegal pentru maidanezi sub conducerea doamnei carjaliu. Ca acolo sunt mai multi caini decat pacienti. Sau maidanezii sunt folositi in scop terapeutic.
29
21
MAIDAN e in capul vostru! Pupatori de cur de hingher. Cu tot cu kktii care le dau contracte si-i sustin. Chiar si Grasa! Siktir boarfelor! N-aveti loc de caini.
25
27
Pai curtea aia e plina de caini maidanezi, ecarisajul avea ce sa stranga! Dar sefa iubeste maidanezii , asa ca ...
33
25

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108