REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
11.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Scandal la Topraisar! Mai mulți localnici acuză că au fost mușcați de câini!

Scandal la Topraisar! Mai mulți localnici acuză că au fost mușcați de câini!

Replica API 25 mai 2022 | 12:43 2007

Locuitorii din Topraisar trag un semnal de alarmă legat de situația câinilor din localitate. Totul a izbucnit după ce o femeie a fost mușcată, de aici apărând și alte reclamații. În cauză au intervenit autoritățile, însă, potrivit primarului Stelian Gheorghe, situația este pe departe de a fi rezolvată.

”Aveți grijă mare! Pe pista de biciclete în fața primăriei vechi, se afla un câine maro. Am fost mușcată de acest câine. El este hrănit de cei de la bloc. Aveți grijă mare, se da pe furiș!!”, a spus o femeie din Topraisar, care a și făcut dovada, arătându-și rănile suferite, așa cum se poate observa în foto de mai sus. Iar oamenii au început să spună că știu situația, că și la ei s-a repezit, ajungând să umble cu pâine după ei pentru a-l hrăni și a-i distrage atenția.

În cauză au fost sesizate autoritățile, iar viceprimarul din Topraisar, Vladimir Scînteie, cu ajutorul oamenilor, a prins câinele în cauză.

”Mulțumim domnului care ne-a ajutat... Și pe el l-a mușcat în timp ce ne ajuta.. Sunt foarte mulți și au mai multe drepturi decât noi oamenii... Hingherii vor 800 lei pe câine... Domnul primar a tot luat măsuri dar tot timpul reapar alții... Vin și ii aruncă în diverse zone fără sa le pese de urmări....”, a spus o femeie implicată în acțiunea de prindere.

Stelian Gheorghe, primarul din Topraisar

Numai că, din păcate, situația nu s-a rezolvat.

”Era un câine crotaliat și l-am lăsat liber. Nu era de-al nostru, dar probabil a fost adus. Da, domnul viceprimar s-a dus, dar l-a lăsat liber că nu a avut ce să-i facă. E o problemă, sunt câini comunitari în mai multe zone, pentru că suntem o localitate de tranzit și vin sau ni-i aduc. Noi i-am mai strâns pe cei agresivi, pentru că avem un contract cu o firmă. Serviciu de hingheri propriu nu avem, însă există contract cu o firmă. Serviciile sunt foarte scumpe și îi luăm doar pe cei foarte agresivi. E o dispută între cetățeni, între cei care vor să ocrotească animalele și ceilalți. Noi încercăm să rezolvăm, dar așa cum se poate. Repet, avem un contract cu o firmă”, a declarat, pentru Replica, primarul din Topraisar, Stelian Gheorghe.

Câinele care a mușcat femeia

Însă, locuitorii se plâng că există câini agresivi în mai multe zone. ”Și în cartierul nou este plin de câini lăsați de colo colo... Avem copii care ies la joacă, le este frică de ei”, au spus oamenii.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272