REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
11.4° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Scandal la un liceu renumit. Profesorul a dat test elevilor pe care nici el nu l-a putut rezolva. Video

Scandal la un liceu renumit. Profesorul a dat test elevilor pe care nici el nu l-a putut rezolva. Video

Mariana MURAT 17 aprilie 2024 | 17:07 1676

Este scandal la un liceu renumit din Capitală, după ce un profesor de matematică le-a dat elevilor de clasa a noua un test, pe care nici măcar el nu l-a putut rezolva. Unul dintre exerciții era greșit, iar punctajul maxim ajungea la nota 10.50. Revoltați, părinții au depus plângeri la școală, inspectorat și minister.

Scandal la un liceu renumit. Profesorul a dat test elevilor pe care nici el nu l-a putut rezolva. Video

Un val de verificări a început la un liceu de prestigiu din Capitală, după ce o situație neobișnuită a fost semnalată de părinți pe rețelele sociale. Profesorul de matematică a dat un test, care l-a depășit, însă, și pe el. Părinții spun și că întârzie și la ore, iar la unele nu vine deloc.

Părinte al unui elev: „Când a fost inspecție la clasă și profesorul a încercat să rezolve testul, nu a reușit. Au fost și greșeli în test, deci orice ai fi făcut îți era imposibil să iei nota maximă , darămite 10.50. Am depus niște demersuri la conducerea școlii, la inspectorat, la Ministerul Educației. Nu reușește să empatizeze cu copiii, nu a ținut ore de dirigenție, deși este diriginte.” Conducerea școlii a transmis că a făcut verificări Conducerea școlii a transmis că a făcut verificări și că va decide dacă notele de la test vor fi luate în calcul sau nu, după o analiză a rezultatelor. Situația creată a ajuns și la Inspectoratul Școlar al municipiului București, care a trimis o echipă de control la liceu. Profesorului de matematică i s-au făcut mai multe recomandări și va fi monitorizat de școală, iar acesta va informa, în continuare, inspectoratul. Specialiștii în educație spun că astfel de întâmplări ascund, de fapt, probleme de predare, nu de cunoștințe ale unor profesori.

Marian Staș - specialist în Educație: „Sigur că nimeni nu e perfect, toți greșim. Nu o văd neapărat ca pe o problemă de competență. Ar fi fost obligatoriu să verifice, să reverifice punctajul, soluții, să se asigure de corectitudinea subiectelor.” Până la această oră, profesorul de matematică nu a transmis un punct de vedere, conform digi24.ro.

Video: 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cind eram student, circula un banc: profesorul titular, dadea teste cu ceilati din catedra. odata le-a dat niste exercitii, pe care nu le-au rezolvat in cele 3 ore.ceilalti au inceput sa discute, ce si cum, la care seful de catedra le-a spus, ca el incearca de 20 de ani sa gaseasca rezolvarea!
0
0
Foarte mare democratic elevator si mai ales a parintilor. De ce atatea comentari?
1
0
:))) Romania educata.
1
1
În ce liceu s-a întâmplat?Ma interesează...ca sa-l evit ptr copiii mei.
0
1
profesorii ,elevii,invatamantul de astazi trece printr o perioada de ...transformari , tatonari ,incertitudini!parintii elevilor au prins si ei periada asta care a inceput acum treizeci de ani,va continua inca treizeci!
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272