REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
20.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

SCANDAL MONSTRU în FALEZĂ NORD, lângă REYNA, din cauza TURIȘTILOR veniţi la PLAJĂ

SCANDAL MONSTRU în FALEZĂ NORD, lângă REYNA, din cauza TURIȘTILOR veniţi la PLAJĂ

Replica API 20 iulie 2020 | 01:14 8109

Lipsa locurilor de la parcare a reprezentat întotdeauna o problemă la malul mării. Mai ales în Faleză Nord, în zona Reyna. Locatarii de aici sunt disperaţi, nu mai au unde să-şi parcheze maşinile din pricina celor care au închiriat spaţii de cazare aproape de plajă. Turiştii parchează pe unde apucă, stârnind revolta şoferilor care locuiesc în zonă. În week-end, un scandal de zile mari s-a iscat între constănţeni şi turişti, pe strada unde întoarce autobuzul 102 M, de pe Zorelelor, la intersecţie cu strada Caşin. Mărul discordiei: locurile de parcare şi lipsa de bun simţ a celor care parchează pe unde vor muşchii lor.

Regulile de circulaţie nu sunt respectate, poate şi din prisma faptului că mulţi şoferi nu le înţeleg sau pur şi simplu nu le pasă. Unii dau dovadă în continuare că nu au nici o treabă cu regulile şi nici cu bunul simţ. În Faleză Nord, zona Reyna, vara este nenorocire. Plaja a fost lărgită, dar parcări nu s-au făcut, aşa că fiecare parchează unde vrea muşchii lui: pe trotuar, pe marginea drumului, în curbă, pe scuar, chiar şi în staţia de autobuz. Dacă nu ne credeţi pe cuvânt, imaginile vorbesc de la sine.

Locatarii NU mai sunt toleranţi!

Locatarii din zonă sunt disperaţi, nu mai au unde să parcheze, din pricina celor care au închiriat spaţii de cazare aproape de plajă. Nici măcar seara, după orele 17.00. În trecut, îi ajuta regulamentul locurilor de parcare, însă a fost anulat definitiv în instanţă. În week-end, un adevărat scandal s-a iscat între şoferi, constănţeni vs turişti, mai să sară la bătaie.

Nu au lipsit nici ameninţările la adresa musafirilor nepoftiţi, cum că se vor trezi cu cauciucurile tăiate, fiind trimişi să parcheze…în faţă la “primăria lui Făgădău”.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dar blocul ala din drum cum s a construit, chiar pe trotuar?
0
0
Toti banii primariei se duc pe borduri si stalpisori. Halal administratie.
1
0
Numai OPEL-uri in parcarea aia!
1
3
in 2011 orasul avea o populatie de aprox 300 mii locuitori in 2019 avea aprox 600 mii locuitori . Logic ca s a dublat si traficul in intervalul asta. intrebarea este cate locuri de parcare a facut primaria in tot acest timp ? bine ca dau autorizatii de constructie pentru blocuri dar la parcari nu se gandesc
6
0
Administratia constanteana n a fost niciodata capabila sa deruleze proiecte mari si acest lucru se cunoaste.Ei de fapt nu construiesc ,ci carpesc problemele...si acesta este rezultatul .Romani mici si bat capul cu probleme mici.Pacat !
14
0
Acelasi lucru se intampla si un pic mai sus unde CINEVA ,adica tot REYNA, a sapat in malul de pamant o scara neautorizata, tot pentru accesul turistilor la plaja Reyna, iar acestia parcheaza pe un teren viran si pe locruile de parcare ale locatarilor. Daca vrei sa vii acasa inainte de ora 20.00 , nu ai unde sa lasi masina, ca sunt unele peste altele masinile turistilor de la plaja Reyna. In acest timp, cine are plaja Reyna, face bani pe nervii si linistea locatarilor din zona.
10
0
mizerii imputite cu 3-4 masini familie fac scandal??mai atacati in instanta parcarile cu plata....
7
4
Sa ii multumim jigodiei de f..cacalau ca vinde orice bucatica de pamant.poate dcaa nu era blocul ala cu 12etaje acolo in buza falezei care se surpa se putea parca
9
2
nu imi e rusine nici cu localnicii constanteni. Sunt multi, f multi care sunt 4 in familie si au 6 masini. Pe langa asta, toti, dar absolut toti vor masina parcata in scara blocului daca este posibil. Asta denota o natie de puturosi, denota realitatea de fapt.
11
6
...Primaria a vandut toate locurile din Constanta si s-au construit blocuri fara nicio parcare...fiecare parcheaza pe langa bloc...turistii vin si ei...si normal ca nu au pe unde sa parcheze...ca onor Primaria o doare la basca...ar putea sa faca pe un teren din Faleza N o parcare pe 5 nivele...si astfel s-ar rezolva problema...cu o mica taxa pentru parcare...dar nu o intereseaza...pentru ca cimpanzeii si babuinii vor blocuri ...multe blocuri...suntem praf si pulbere...
21
0
Valahul grobianu
3
3
Ba de ce sunteti baa rai stiti ff bine ca tara cand s a construit nu s a calculat si faptul ca fiecare familie v a avea 2 masini cel putin
4
4
Turisti nu au nici o vina dar nici locatari . Administratia locala trebuia sa construiasca locuri de parcare sificient de multe incat sa nu se produca probleme de flu asta . Se stie ca municipiul Constanta este oras turistic . Faptu ca nu sa construit , si ca actuala administratie a avut grija sa planteze mii de piloni , arata nesimntirea administratie si proasta gestionare a orasului .
20
2
Atunci cand comentam despre Fagadau, despre primarie si cat de bine este... la altii, cautati pe net sa vedeti cat costa parcarea la Cluj, sau la Brasov si cum se poate parca acolo... Aici vin toti sa isi faca nevoile in marea noastra iar apoi injura ca este mizerie!
9
1
ti-i bag tie in anus pe toti
8
3
Cum am mai zis pe aici, disonanta cognitiva este regina pentru multi. Nu se poate circula pe trotuare din cauza masinilor, deci de stalpisori este nevoie. Nesimtitii, indiferent de judet, parcheaza unde vor, deci si acolo este nevoie de stalpisori. Pentru proponentii parcarilor supraetajate, alea trebuie sa vina cu teren si trebuie finantate evident cu impozite auto mult mai mari, progresive pentru detinatorii de vehicule multiple. Parcarea vehiculelor comerciale in parcari rezidentiale trebuie interzisa. Cand s-a anulat regulamentul, f multi au aplaudat, acum protesteaza. Cand nu ai cap...
12
5
PAI UNDE SUNT PARCARILE ? NU AR TREBUI PRIMARIA SA ASIGURE LOCURI TUTUROR ? INCLUSIV TURISTILOR CARE VIN LA MARE
14
2
Cand demolati toate garajele abuzive pline de betivi, e plin aici in spate la Rapsodia
15
0
eu sun la politie si la politia locala nonstop, pana cand vine sai dea la o parte
8
0
UNDE GASESTI TU PARCARE IN CONSTANTA?
12
2
Puturosii vor la 10 m de plaja , si sunt foarte multi ! De aici incep si problemele....
20
3
nu unde vrea muschiul ci unde gaseste si pe unde apuca si asta din vina lui babu zis popic si a lui fagadau zis freza de mort
12
1
Parcari moderne cu plata si gata. Nu reusim sa ne civilizam, umblam bezmetici precum oile ratacite si zbieram a paguba
21
2
atata timp cat politia locala nu ridica masini si nu da amenzi toata lumea poate face ce vrea. daca in fiecare zi patruleaza acolo un echipaj aduce si bani la bugetul local si rezolva si problema masinilor parcate peste tot.
22
4
Problema nu e doar cu turistii! Ca si astia din Cta care vin la plaja Reyna vin tot cu masinile ca nu cunosc orasul ca sa ia autobuzele, panarame ce sunt!
26
5
politia locala sasi faca treaba
18
1
Au venit taranii la mare.Ce treaba are Fagadau ca noi suntem nesimtiti.Este musai sa mergem la plaja cu masina?Afara in wekkend se foloseste transportul in comun pt fluidizarea traficului.Dar la noi, NU...trebuie sa mergem cu masina si pana in plaja daca se poate.Nu ne mai facem bine.Este de vina primarul pt nesimtirea noastra.
19
31
Primaria trebuia sa dea ordin local, ca persoanele ce detin curti ,sau garaje sa parcheze masinile acolo, cei de la bloc, pe asociatii, sa poata construi parcari etajate private deasupra cailor de acces auto, iar primaria sa construiasca parcari etajate pentru cei veniti, dar nu pe spatii verzi.Despre cei veniti nu le poti spune turisti ci salbatici invadatori pe care samsarii plajelor nu stiu cum sa ii nai ocroteasca.Faleza este rimata ca de porci;comparati cu faleza de la Varna, care este un adevarat parc.Despre plaja ce sa spun este o bataie de joc din toate punctele de vedere.
24
4
Bai animalelor hapsane daca ati fi comstruit parcari multietajate, in loc sa dati cu vopsea pe asfalt si sa momtati stalpisori lucrurile ar fi stat altfel. Insa la parcari trebuie proiect licitatie etc si ramaneti fara spaga , pe cand la stalpisori si vopsea pe asfalt va luati banu de pe o zi pe alta. O sa luati cate un an de beci pentru fiecare stalpisor
34
6
Fiecare apartament are loc de parcare. Doua garsoniere 1 loc un ap doua cam 1 loc doua ap trei cam 3 loc un ap patru cam 2 loc. Dar au construit toti branzarii ca tine blocuri si n au facut parcari conform acestor norme. E vinovata primaria. Blocurile vechi construite de comunisti aveau prevazute si locuri de parcare si garaje si spatii verzi si locuri de joaca si bancute etc. Pe spatiile alea verzi niste prosti au primit aprobare ilegala sa faca blocuri. Normal ca nu au avut spatiu si de parcari. Trebuiau facute la subsol. Cele de la suprafata le inchiria primaria turistilor in sezon. Sictir!
37
3
ba fagabou,este o noua inventie,secheama parcare multietajata.Cea mai buna constructie ptr malul marii este din grinzi si table zincate.Nu ruginesc,nu le vopsesti,usor de montat.dar unde nu.i cap....
27
2
Cum adica nu au unde sa parcheze cei din Faleza Nord ? Daca n-au locuri platite asta e ... e plin de tarani care considera ca apartamentul a venit cu loc de parcare. Daca e platit ..corect ..daca nu ..mars in plm si parcheaza la delfinariu.
21
9
Acestea sunt problemele Constantei. Nu ce faci tu toata ziua, stalpisori , asfalt, borduri si locuri de joaca. Acestea le face oricine.
34
5
Nu te costa nimic sa te dai cu masina in Constanta. Este raiul nesimtitilor. Fiecare face ce vrea unde vrea si cand vrea. Problema locurilor de parcare si a traficului se rezolva foarte usor: SENSURI UNICE SI TAXE MARI!
28
11
El a inchiriat locuintele alea la turisti? Futu-i in gura p-aia cu cheia in mana la Penny si cu anunturile pe internet.
28
8
Primaria lui cacat prajit.
44
5

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212