REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Mie., 22 Mai 2024
Anul XX Nr. 6737
20.4° Constanța Miercuri, 22 Mai 2024 Anul XX Nr. 6737
 

Scandal! O educatoare de la grădinița din Tuzla este acuzată de neglijență

Scandal! O educatoare de la grădinița din Tuzla este acuzată de neglijență

Georgiana BOGLEA 25 aprilie 2024 | 00:00 4015

Scandalurile din învățământ s-au mutat, de la Constanța, la Tuzla. Mai mulți părinți ai căror copii sunt înscriși la grădinița din localitate se plâng de una dintre educatoare, pe care o acuză că-i neglijează pe micuți, iar o clipă de neatenție ar putea duce la o nenorocire.

Scandal! O educatoare de la gradinita din Tuzla este acuzata de neglijenta

Sunt nenumărate nemulțumiri legate de educatoarea de la Grădinița cu program normal din Tuzla. Copiii sunt neglijați în cea mai mare parte a timpului, spun părinții, însă problemele sunt mult mai grave.

Scandal! O educatoare de la gradinita din Tuzla este acuzata de neglijenta grădinița cu program normal Tuzla

Atât de grave, încât comitetul de părinți a sesizat direcțiunea, iar scandalul a ajuns și la urechile șefului ISJ, Sorin Mihai. Un copil a reușit să iasă din curtea unității de învățământ, fiind lăsat nesupravegheat, neglijența fiind acum cercetată.

Scandal! O educatoare de la gradinita din Tuzla este acuzata de neglijenta grădinița cu program normal Tuzla

„Ca reprezentant al Comitetului de părinți al grădiniței cu program normal din Tuzla doresc să menționez că este vorba despre grupa mijlocie, unde au avut loc nenumărate incidente și am decis să înaintăm un memoriu mai departe. Am discutat și cu doamna director, dar am mers și mai departe. La nivelul clasei sunt anumite nemulțumiri legate de doamna educatoare Dimitriu-Mihail Aura Maria. Ultima, și cea mai gravă, fiind plecarea unui copil din curtea grădiniței fiind nesupravegheat, evident. A fost luat și dus acasă, părintele fiind la muncă întârzia, deoarece în acea zi li s-a dat drumul mai devreme. Am avut tot felul de incidente. Copiii vin tot timpul zgâriați, loviți și pe noi nu ne înștiințează. Domnii directori nu ne-au zis exact ce și cum. Educatoarea s-a prezentat la consiliu cu un avocat, așa că și școala a fost nevoită să își ia acum avocat. Copiii ieșeau constant nesupravegheați în curtea grădiniței. Acum, spre final, când noi ne-am alarmat un pic, doamna educatoare a început să ceară ajutorul nostru și consilierei de specialitate, deoarece consideră că ai noștri copii ar avea o problemă. Deci vina aparține copiilor și nu dânsei. Dânsa nu a vrut să vorbească nici la școală, invocând că are o laringită, pentru că țipă la copii foarte tare și acuză un băiețel că ar fi mușcat-o și i-ar fi sucit mâna. Un copil de 4 ani ce poate să îi facă? De o lună de zile stă bandajată ca să pozeze într-o victimă ca să ieșim tot noi vinovați, ca și părinți, de asemenea și copiii. Majoritatea părinților vor să își transfere copiii, dar nu li se aprobă pentru că clasele sunt pline. Am înțeles că și în trecut au fost probleme, dar părinții nu au făcut nimic scris.  Dânsa are un istoric bogat legat de atitudinea indiferentă. Copilul meu s-a acomodat mai greu, dar nici acum nu e apropiat de doamna educatoare, fuge de ea“, a declarat un părinte indignat.

Directorul grădiniței a deschis o anchetă, educatoarea... și-a luat concediu

Am discutat și cu directorul unității de învățământ, iar aceasta ne-a declarat că cercetează aspectele semnalate și se vor lua măsurile necesare. „Aspectul la care vă referiți este un eveniment din luna martie. Acum, din declarațiile părinților, reiese că a avut loc în jur de 14 martie, eu am cerut notă explicativă doamnei educatoare. Ulterior ne-a dat o notă explicativă în data de 15 martie. În data de 20 martie părinții au depus un memoriu, iar eu am luat cunoștință de acel memoriu. Pe 22 martie, după ce am stat de vorbă cu toți cei care au semnat, s-a hotărât în Consiliul de administrație constituirea unei comisii de cercetare disciplinară prealabilă. Deci există o decizie în acest sens, comisie care încă își desfășoară activitatea pentru că nu s-a putut finaliza în termen de 30 de zile, întrucât doamna educatoare invocă anumite probleme de sănătate. La un moment dat, a ales să fie reprezentată de o doamnă avocat, care nu s-a putut prezenta la o convocare scrisă. De asemenea, școala a angajat un avocat care să reprezinte unitatea în acest litigiu de muncă, iar cercetările sunt în desfășurare. Doamna educatoare a depus, prin avocat, un concediu medical în data de 22 aprilie a.c., în jurul orei 18:00. În data de 23 aprilie, am convocat consiliul de administrație la ora 08:00 ca să găsesc un înlocuitor, noi fiind în „Școala, Altfel“, iar dânsa se află în concediu medical“, a declarat directorul instituției de învățământ Ioana Bucur.

Scandal! O educatoare de la gradinita din Tuzla este acuzata de neglijenta

Ce a declarat Sorin Mihai, inspectorul școlar general

Contactat de către redactorul Replica, Sorin Mihai, șeful ISJ Constanța, a declarat că sunt zeci de astfel de acuzații, dar se iau măsurile necesare în fiecare caz.

Scandal! O educatoare de la gradinita din Tuzla este acuzata de neglijenta Sorin Mihai, inspectorul școlar general

În cazul acesta, inspectorii se vor autosesiza, dacă nu au fost deja sesizați, și vor ancheta cazul. Sorin Mihai consideră că nu este numai vina educatoarei, ci este o problemă a unității școlare, care pune în pericol întregul colectiv, deoarece se pare că poate intra și ieși absolut oricine, fără a fi verificat în prealabil. „E o problemă de procedură, de acces, în unitatea de învățământ. Am înțeles că iese din sală, dar problema este că ies și pe poartă. Trebuie să fie asigurat accesul și de intrare și de ieșire. Dacă un copil poate să iasă pe poarta grădiniței, înseamnă că și poate să intre oricine. Excede puțin competența doamnei educatoare că iese copilul din curtea instituției de învățământ. Trebuie să facem o verificare să vedem ce s-a întâmplat. Una e să profite de neatenția doamnei educatoare și să iasă din sala de clasă până la toaletă de exemplu și alta e să iasă pe poartă. Neglijența se extinde puțin mai departe. Vom verifica dacă s-au luat măsuri”, a declarat inspectorul școlar general Sorin Mihai.

Vom reveni!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Copilul unei cunostinte este terorizat de acest specimen, nu o recomand!! Rusine scolii ca nu o trage la raspundere
1
1
Am avut fata cea mare la ia in clasa copilul spunea acasa ca dormea cu capu pe masa uneori sau statea pe telefon erea cam negligenta
1
1
Trebuie tinut cont ca nu e singura plangere facuta catre aceasta educatoare. Au mai fost si in alte grupe probleme,tot ea fiind la acea clasa . Asta ar trebui sa le dea de gandit celor ce o vor sanctiona
1
1
Conducerea scolii sa ia atitudine si sa puna la poarta un control acces simplu
0
2
Unde este siguranta copiiilor??! Ce incompetenta!
1
1
Strica imaginea comunei! Nu s a mai auzit asa ceva in com.Tuzla, sunt invatatori si educatori cu renume aici, sa plece!!!
1
1
Aceasta educatoare nu face decat sa se victimizeze, nu stie sa se ocupe de copiii si nici sa ii educe in vreun fel, nu ar trebuii sa existe in invatamant!
1
1
Incopetenta! Are pile la minister, dosarul e full!!! Cine o poate da pe asta jos? Corupta la fel ca toti!!!
0
0
o idee simpla - la poarta unei gradinite, zavorul de acces sa fie situat la inaltime !
6
0
Toti parintii din judet urla de 3 ani si PNL sustine aceste personaje corupte pe functii. Corpul profesoral voteaza masiv Aur sau USR. Mii de reclamatii la minister si la politie si PNL continua sa sustina coruptia si infractionalitatea la ISJ. Si da, PSD prin Irinela si Dana Stan au contribuit prin complicitate la dezastru. Aceasta paiata sorin mihai a fost cel mai incompetent si corupt inspector.
8
2
Iuby Lory si Sorinel prostanaku au distrus generatii de copii cu incompetenta lor si coruptia din ISJ. Lory face combinatiile la gradinite. Irinele si Stan de la PSD le asigura sustinerea.
8
1
o firma de paza si sau poarta de intrare in gradinita mentinuta inchisa cu cheia - ce e asa de greu ? personalul insuficient si slab pregatit este un motiv clar avem cel mai mic buget alocat educatiei din ue si nu se fac nici inspectii serioase de verificare ptr ca nici inspectorii nu sunt nici suficienti si nici pregatiti; sunt si probleme mari de management ca peste tot; dzeu cu mila
5
0
Bine ca luati apararea unui cadru didactic,care teoretic ar trebui sa ii învețe ceva pe copii ,pentru ca de asta sunt aduși copiii la gradinita. De asta atatea întâmplări in grădinițe,pentru ca nu sunt luate masuri si se intra pe pile . Copiii sunt dificili,dar din moment ce ai ales aceasta meserie trebuie sa o faci cu placere,nu sa vi cu scarba . Trebuie tinut cont ca nu e singura plangere facuta catre aceasta educatoare. Au mai fost si in alte grupe probleme,tot ea fiind la acea clasa . Asta ar trebui sa le dea de gandit celor ce o vor sanctiona sau nu pe dansa. Nu mai suntem pe timpuri ca sa ii tragem de perciuni pe copii sau mai stiu eu (cum spunea cimeva prin comentarii) .
5
7
Tineri parinti needucati si autostiutori (generatia facebook ), copiii lor....un dezatru pentru viitoarele generatii ! Cadrele didactice mai tinere, la fel.... esec total ! Cei mai castigati din toata povestea asta sunt psihologii, de cand s-a defiintat educatia traditionala... adica o chelfaneala buna aplicata odraslei atunci cand este necesar ! Ce nu stiu si nu inteleg facebook-arii astia, este ca atunci cand parintele induce prin disciplina putina teama si severitate asupra odraslei,nu-l traumatizeaza,din contra....il pregaresc si il responsabilizeaza pentru ceea ce urmeaza sa devina , UN ADULT EDUCAT ! Dar, psihologii UE stiu mai bine....cum trebuie crescuta odrasla !
13
2
Verificați înscrierile la grădinițe !de ce credeți ca este o luptă acerbă pentru acel scaun?Au comisioane multe ,șpagă la înscriere!Vlase supraaglomerată,deficit de personal!Fiecare fură și ia ce poate
7
2
Dacă copilul are probleme de comportament si poate si alte probleme o cred pe educatoare.La ce parșivităti si monstri de parinți sunt unii ...n-au nici un pic de bun simț și așa fac educație și la copii
15
4
Iuby Lory si Sorinel prostanaku au distrus generatii de copii cu incompetenta lor si coruptia din ISJ. Lory face combinatiile la gradinite. Irinele si Stan de la PSD le asigura sustinerea.
7
3
Forte bine va face sarakilor. E combinatia lor cu posturile si numirile pe post. Spaga lor nu a vostra slugilor.
6
5
Așa se practică în grădinițe !Dezbina și condu este lozinca multor directoare care au promovat concursul cu relații și bani!Poate începe o c*rățare …vezi transferuri,nepotisme ,comisoane de le cei care livrează marfa!Multa mafie ,prea multă !
11
2
Un cadru didactic nu poate fi si jandarm și paznic și educator! Sorinel pustiu are dreptate! Neglijența nu e doar la educatoare, ci si la conducerea unității, care nu a apelat la o firmă de paza, asa cum au alte scoli! madam Bucur mai bine spuenti ca nu o vreti pe dna educatoare acolo, ca aveti alte aranjamente si nu stiti cum sa o goniti din unitate! Numai aranjamente in sistemul asta de educatie romanesc! ca si la Pedagogic , udne e acelasi sistem de conducere - condu si dezbina, si aici e la fel !
13
5
PNL A TRIMIS MESAJE CATRE SLUGILE DIN ISJ SA FACA COMENTARII. ATENTIE. AVEM MESAJELE SI LE VOM ARATA OAMENILOR. AVEM MEDAHELE DE AZI SI DE ACUM 2 ZILE CAND DE LA PNL SI DE LA ISJ AU VENIT COMENZI.
6
7
Toți părinții știu educație ,medicină…deoarece stau toată ziua pe telefoane și nu au timp sa și educe odraslele !Un copil de grupa mijlocie ar trebui să știe de acasă ca mami îl lasă la grădiniță și l ia tot de acolo.Este clar ca mama nu a avut timp să vorbească cu copilul datorită socializarii.Este atât de ușor să aruncăm cu noroi dar este atât de greu să educam copiii ,să le acordăm timp și răbdare !E posibil să fie neglijență dar neglijență este și din partea părinților !
14
6
Toti parintii din judet urla de 3 ani si PNL sustine aceste personaje corupte pe functii. Corpul profesoral voteaza masiv Aur sau USR. Mii de reclamatii la minister si la politie si PNL continua sa sustina coruptia si infractionalitatea la ISJ. Si da, PSD prin Irinela si Dana Stan au contribuit prin complicitate la dezastru. Aceasta paiata sorin mihai a fost cel mai incompetent si corupt inspector.
9
6
Iuby Lory si Sorinel prostanaku au distrus generatii de copii cu incompetenta lor si coruptia din ISJ. Lory face combinatiile la gradinite. Irinele si Stan de la PSD le asigura sustinerea.
9
5
DOI PROSTANACI DIN PNL. SORINEL INCOMPETENT SI IMPOSTOR SUSTINUT DE PNL SI GLOVO ADICA FRAIERUL ALA DIN SPATE. DOI PAPAGALI SPAGARI.
11
7

REPLICA

LOTO

6/49
392234462419
5/49
22315123624
joker
61933284515