REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Scandal pe înmormântarea lui Nelu Ploieșteanu. Membrii familiei refuză să ridice trupul artistului de la morgă

Scandal pe înmormântarea lui Nelu Ploieșteanu. Membrii familiei refuză să ridice trupul artistului de la morgă

Replica API 4 aprilie 2021 | 19:46 6379

Un întreg scandal umbreşte despărţirea de ultimul mare lăutar al României. Membrii familiei lui Nelu Ploieşteanu refuză să ridice trupului artistului de la morga Spitalului Floreasca, scrie stirilekanald.ro.

Nelu Ploieşteanu

Decizia a fost luată după ce autorităţile nu le-au eliberat un certificat, în care să scrie să Nelu Ploieşteanu nu suferea de Covid-19 în momentul decesului.

Doar acest act le permite să-i poată organiza o ceremonie de înmormântare, demnă de marele cântăreț.

După o viață în care s-a dedicat scenei și publicului, Nelu Ploieșteanu s-a stins pe un pat de spital la Floreasca. Marele artist a fost internat în urmă cu 3 săptămâni, in stare gravă, din cauza infecției cu SARS COV 2.

Potrivit tradiţiei, dar şi măsurilor impuse de pandemie, artistul ar fi trebuit să fie condus pe ultimul drum astăzi, inconjurat doar de familie, nu și de fanii care vreme de 50 de ani l-au iubit și s-au distrat pe muzica lui.

Trupul artistului va ajunge la Institutul de Medicină Legală

Familia cântărețului a refuzat ca artistul să fie înmormântat precum ceilalți oameni răpuși de Covid-19. Nu au ridicat cadavrul de la morga spitalului și au făcut o cerere pentru autopsie la procurorul de serviciu din Sectorul 1.

Cererea a fost aprobată, iar acum trupul neînsuflețit va ajunge la Institutul Național de Medicină Legală.

Înmormântarea a fost amânată

Înmormântarea este amânată până la rezultatul final al celor de la IML. Artistul va fi îngropat în cavoul în care a fost depus fiul său, la Cimitirul Străulești 2.

Cântărețul a regretat în ultimele clipe de viață că n-a mai ajuns la mormântul fiului său, din cauza pandemiei. Lui i-a dedicat mare parte din viață! Băiatul lui Nelu Ploieşteanu, pentru a-l suferea de o boală gravă, iar, în anul 2018, s-a stins la vârsta de 32 de ani.

Şi înmormântarea cântăreţei Gabi Luncă a fost amânată

În vârstă de 83 de ani, Gabi Luncă, una dintre cele mai mari voci ale muzicii lăutărești din România, a pierdut și ea lupta cu boala covid-19. Celebra cântăreață ar fi urmat să fie condusă pe ultimul drum tot duminică, însă familia s-a opus organizării unei ceremonii după regulile impuse în cazul persoanelor care mor infectate cu noul coronavirus.

Aşteaptă şi ei rezultatul autopsiei.

Gabi Luncă va fi înmormântată alături de fostul ei soț, acordeonistul Ion Onoriu, care a murit în anul 1988. Ultima dorință a artistei va fi respectată de către familie. În ziua în care va fi condusă pe ultimul drum va avea loc și un spectacol în memoria celor doi soți.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa chemi salvarea tu fraiere ca sa mori la ATI cu furtunul in dos.
1
7
D-zeu sa-i ierte, dar asa se intampla cand ajungi la spital, dupa o perioada de stat in casa cu temperatura, crezand ca ai o raceala sau un guturai. cand te tratezi dupa ureche sau dupa intrenet. La primele simtome suni medicul de familie sau dsv pentru testare. din a doua zi cu temperatura cheama salvarea.
11
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614