REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
13.5° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

SCANDAL pe strada Caşin! Încep lucrările pentru o parcare pe spaţiul public, pentru un investitor privat

SCANDAL pe strada Caşin! Încep lucrările pentru o parcare pe spaţiul public, pentru un investitor privat

Replica API 9 august 2017 | 00:00 487

AŞA CEVA!

AŞA CEVA!

Locuitorii de pe strada Cașin sunt revoltați de faptul că pe domeniul public din apropierea imobilelor lor se va construi o parcare! Mai precis, este vorba de construcția de pe strada Cașin, la intersecție cu strada Unirii, unde un imobil este ridicat de către SC CAMBELA PROD SRL. Firma a preluat proiectul de la SC Highlife Properties SRL, odată cu fuzionarea. În documentația depusă de SC Highlife Properties SRL, se precizează clar că se va asigura o parcare de 24 de locuri în incinta construcției, lucru care, se pare, că nu s-a întâmplat ca în acte. Firma Cambela Prod a primit de la Primărie un teren în imediata apropiere, pe domeniu public, unde se vor amenaja 16 locuri de parcare. Dar ce era înainte pe terenul respectiv? Garajele vecinilor supărați!

Potrivit autorizației de construire nr. 1039 din 28.07.2017, s-a autorizat executarea lucrărilor de construire pentru amenajare parcare auto publică între lot 4 și P.T.37 – 16 locuri, unde investitor este SC Cambela Prod SRL. Valoarea lucrării este de 60.332 lei. Durata lucrărilor este de 12 luni. În cursul zilei de marți, 8 august, polițiștii locali au venit să îi anunțe pe locuitorii de la blocurile învecinate că vor fi nevoiți să își mute mașinile de acolo și că vor fi înștiințați prin poștă de acest lucru.

Oamenii sunt revoltați de faptul că în urmă cu câțiva ani, pe suprafața respectivă, ei aveau garaje, iar autoritatea locală le-a impus să își dărâme construcțiile, cu promisiunea că vor avea amenajat un spațiu pentru a parca. Primăria Constanța a alocat acel spațiu firmei menționate pentru a asigura 16 locuri de parcare, potrivit autorizației.

Lucrările de construcție a imobilului au început pe 6 martie 2016, urmând a fi finalizate până la data de 6.03.2019. Beneficiarul construcţiei era SC Highlife Properties SRL, după care a fost preluată de către firma SC Cambela Prod SRL. Ca urmare a parcurgerii etapei de încadrare în procedura de evaluare a impactului asupra mediului, după consultarea membrilor Comisiei de Analiză Tehnică în data de 06.11.2015, Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa a decis că proiectul – CONSTRUIRE IMOBIL S+P+5-6 E – LOCUINŢE COLECTIVE, propus a fi amplasat în Constanţa, strada Caşin, colţ cu strada Unirii, nu se supune evaluării impactului asupra mediului. Potrivit raportului APM, se pare că la nivelul parterului se va amenaja o parcare cu 24 de locuri.

SC Cambela Prod SRL este o firmă înființată în anul 2000, administrată de către Constantin Camburi și Bela Tănase.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cel mai infect oras din romania
3
0
Toata tara e vanduta . Psd vinde ca in codru voi chiar nu sunteti romani patrioti
3
0
bravo prostimii care l-au votat pe gafadau.... si celor care nu au fost la vot, o sa luati toti in bot.
6
0
Uite cum se procedeaza : primaria cedeaza - concesioneaza un teren din domeniul public unui investitor care se angajeaza ca amenajeaza o parcare . Dupa ce incep lucrarile depun o cerere la primarie pentru schimbarea destinatiei terenului. Un smekeras preia firma si uite asa construiesc ditamai blocul cu patru etaje intre case. SI uite asa se fac businessurile in urbea noastra.
8
0
...astia de la Stejaru obtin orice vor muschii lor !
5
0
fagadau ati vrut ... fagadau aveti !!!!
12
0
Sa ii multumim lui Fagadau pt lucrurile bune pe cate le face pt constanteni case noi pttiganii de la Henri COanda, stalpi ca sa nu se mai poata parca, balariile deun metru de pe spatiile verzi, simulte altele.... din pacate
19
0
fatalau-bou e tac-tu , iar tu avort ratat si acum mirosi a cacat ! siguri ca vrei grajguri , vii de la coada vacii iar ma-ta de la a boului .
1
17
triburile contraataca;tiganet avem in centru,astia unde il parcheaza pe murgu?fagabou sa prevada si grajduri pentru cabaline in ghetoul de 5 stele din centru orasului.
14
0
Noi suntem talibanii veniti din TL.CIPANI DE DOI LEI..PARVENITI
24
4
Aceleasi obiceiuri ca pe timpul lui mazare , cine are bani rezolva tot,de ce mai functioneaza acel bloc daca el nu a respectat autorizatiile de constructie marii investitori imobiliari toti machidonii au venit de la tulcea de unde dracu au avut ei terenuri in cta ,dar iar nu avem primar vertical , disciplina in constructii nici nu stiu daca mai exista, ptr timur nu ai inteles ca nu este parcare ptr toata lumea ci doar ptr blocul lui cambela asta asa ca nu are legatura cu parcarile publice.
27
1
Deci nu e bine nici cand se fac parcari
4
26

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108