REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
16.2° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Scandal pe tema transportului. Asociațiile de elevi și studenți au pierdut procesul cu Consiliul Județean Constanța!

Scandal pe tema transportului. Asociațiile de elevi și studenți au pierdut procesul cu Consiliul Județean Constanța!

Replica API 21 februarie 2019 | 01:42 576

Reprezentanții Asociației Elevilor Constanța și cei ai Asociației Studenților Constanța au pierdut procesul cu Consiliul Județean Constanța! Pe 23 august 2018, la Tribunalul Constanța, Asociației Elevilor Constanța și cei ai Asociației Studenților Constanța au chemat în judecată CJC, după ce, în cadrul ședinței de ce a avut loc cu o zi în urmă, mai exact pe 22 august , consilierii liberali au cerut retragerea de pe ordinea de zi a proiectului privind acordarea de facilități la transport pentru elevi și studenți, proiect pe care liberalii îl inițiaseră, dar care primise aviz de negalitate de la direcțiile CJC. Reprezentanții asociațiilor de elevi și studenți acuză că reprezentanții CJC nu respectă legea privind acordarea drepturilor elevilor. Ei bine, iată că și judecătorii sunt de partea Consiliul Județean, fapt pentru care au respins acțiunea reclamanților, ca nefondată. Decizia a fost pronunțată miercuri, 20 februarie, și nu este definitivă.

„În Legea Educației, la articolul 84, alin.1 este prevăzut dreptul elevilor de a beneficia de reducere de 50% la transportul județean, transportul între localități. Încă din 2011 Consiliul Județean încalcă legea neacordând acest drept elevilor. Noi de acum aproximativ un an am început discuțiile cu reprezentanții Consiliului Județean pentru aprobarea unui proiect de hotărâre prin care să se acorde acest drept elevilor, doar că, inițial, reprezentanților noștri li s-a spus că va urma să fie efectuat un studiu de impact bugetar și va fi solicitat un punct de vedere din partea Inspectoratului Școlar Județean, iar mai apoi va fi aprobat proiectul. A trecut aproape un an și Consiliul Județean nu a luat absolut nicio măsură“, susținea Mihai Tănase, președintele Asociației județene a Elevilor, la momentul depunerii acțiunii în instanță. Mihai Tănase a mai subliniat că avizul de nelegalitate din partea Direcției Juridice a CJC a avut la bază un ordin de ministru din 1996, care stipulează că elevul achiziționează abonamentul de transport la preț întreg, iar apoi își recuperează jumătate din bani de la unitatea de învățământ. Între timp a intrat în vigoare Legea 1/2011, legea educației, care prevede că elevii beneficiază de tarif redus, fapt care ar presupune automat că elevul trebuie să cumpere din start abonamentul la jumătate de preț, iar apoi transportatorul trebuie să recupereze diferența de bani de la Consiliul Județean.

Urmare a deciziei instanței de fond, Asociația Elevilor din Constanța (AEC) anunță că demersurile în justiție pentru acordarea reducerilor de 50% la transportul județean pentru elevi și studenți vor continua. ”Astfel, ca urmare a respingerii cererii AEC de către Tribunalul Constanța, Asociația va ataca cu recurs după comunicarea motivării. De asemenea, mizăm pe capacitatea Consiliului Județean de a înțelege necesitatea acestei măsuri pentru elevii județului nostru, în special cei din mediul rural, care învață la oraș„, au anunțat reprezentanții AEC.

Update:

Asociaţia elevilor a precizat că, având în vedere că decizia nu este definitivă, vor face recurs.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mi se pare nedrept sa te folosesti de AEC in scopul de a-ti atrage electorat. Asociatia Elevilor din Constanta recurge la orice metoda de scandal pentru a pata imaginea Consiliului Judetean. Sa lasam instantele de judecata sa-si faca treaba!
3
0
Familia Bajdechi a construit un bloc pe spatiul verde!
3
0
nu domnule cetatean. pe adamclisi trebuie montati stalpisorii, in dreptul restaurantului Integra... unde isi desfoasoara activitatea ilegal , escrociii somaltocii ha ha ha
3
0
Domnule Babu, Va rog sa montati niste stalpi la PeNeLeu la sediul de langa Dioda
3
0
sunt mandru de reprezentantii mei de la Constanta .... sunt exact dupa chipul si asemanarea mea ... bravo bola ! bravo cruso ! bravo si consilierei care a lipsit la sedinta trecuta
3
0
Ce ma bucur ca Bajdechi si Bola au luat teapa!
3
0
Astia cind se apuca de invatat.Pentru bilete nu au bani dar pentru a da in judecata vad ca fac rost.Puneti mina pe carte ca veti ajunge sa impingeti vagoane in Europa.Politica mai tirziu.
1
0
astea erau legile din 2011 ale opozitiei de azi, legi bune dar inaplicabile!
1
1
Cu acesti elevi! Sunt si au fost reprezentati de niste nulitati cu afectiuni psihice care nu au facut altceva decat sa i influenteze negativ, in loc sa i motiveze sa invete!
2
0
Si baiatul meu e la fel ca astia de la AEC. Si nici de futut n-ar fi cazul pana pe la vreo 35 de ani ... asa zic gurile rele
2
1
Daca esti prost de mic, cand o sa fii mare doar o sa te joci! Deviza AEC
3
0
Da, lectia e ca nu ne intereseaza tinerii si viitorul si usurarea accesului la educatie. Gratuitati dam doar pentru pensionari si altii ce pot fi manipulati cu asa cadouri minore. Astia trebuie sa ajunga la Kaufland sa ia o paine, elevul care merge la studii sa scoata banu'
4
2
Era clar ca pierd, in spate statea PNL ul, care de fapt nu avea un interes legitim, era doar campanie. E pacat ca ii fraiereste pe astia mici.
4
1
Bajdechi nu prea a invatat bine in facultate! Nu prea cunoaste legile!
5
1
Toti vrem bani mai multi de la o tara subdezvoltata care mai e si furata de corupti si incompetenti
4
0
Previzibil! Unde-i lege, nu-i tocmeala. Copiii astia cred ca tot ce zboara ese mananca... Au luat-o peste bot, poate invata o lectie din asta...
3
6

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272