REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Scandal privind creşterea pensiilor. PSD ameninţă că va ieşi de la guvernare

Scandal privind creşterea pensiilor. PSD ameninţă că va ieşi de la guvernare

Cristina BĂRBUCEANU 21 noiembrie 2022 | 00:00 1077

Coaliția de guvernare stă pe un butoi de pulbere. PSD amenință cu ieșirea de la guvernare dacă nu va trece formula lor pentru creșterea pensiilor. Sunt ultimele zile intense de negocieri, negocieri care au loc cu ușile închise.

Urmează o ședință extrem de tensionată a coaliției de guvernare, mai ales că în ultimele zile sunt tot mai multe atacuri.

Chiar astăzi premierul Nicolae Ciucă a lansat un atac la adresa social-democraților și a spus că PNL nu trebuie să se bazeze pe nimeni, nici măcar pe partenerii de guvernare.

Asta după ce, ieri, Marcel Ciolacu spunea că "partenerii din coaliția de guvernare să se oprească din această mascaradă pe care o fac" și făcea referire la creșterea pensiilor.

Coaliţia de guvernare, viziuni diferite la creşterea pensiilor

Mai exact,  liberalii insistă pentru o majorare de 15% pentru toată lumea, iar social-democrații spun clar că nu renunță la varianta lor și amenință chiar cu ieșirea de la guvernare dacă nu se ajunge la un acord în acest sens.

PSD vrea să crească cât mai puțin punctul de pensie, iar ajutoarele pentru cei cu pensii mici să fie unele cât mai mari.

Săptămâna viitoare este săptămâna în care trebuie să vină cu decizia finală liderii coaliției, iar luni ne așteptăm să aibă loc discuții extrem de tensionate și rămâne de văzut dacă vor reuși până la urmă să ajungă la un acord.

Marcel Ciolacu, despre creşterea pensiilor

”Nu vom accepta acest lucru! Renunțați la mascaradă!

„Am avut o guvernare de doi ani de dreapta. Mi-aș fi dorit foarte mult ca cei care au greșit, să-și recunoască vina. Nu e un lucru ieșit din comun, ci un lucru normal. Nu s-a întâmplat acest lucru. Fiecare are consultanții care-l sfătuiesc într-un anumit fel și-și ia deciziile cum dorește, dar am o rugăminte la toată lumea, dar mai ales la colegii noștri de coaliție - să aibă decență. Ei nu pot vorbi și să dea PSD indicații în ceea ce privește pensiile sau veniturile românilor. Nu au acest drept moral”, spune Marcel Ciolacu.

Marius Budăi, reacţie după anunţul Comisiei Europene privind creșterea pensiilor 


Plafonul de 9,4% din PIB (adică nivelul cheltuielilor în 2021) face parte din măsura privind reforma sistemului public de pensii, transmite Comisia Europeană. Ministrul Muncii, Marius Budăi, asigură că majorarea pensiilor nu va fi afectată acum.

"Problema este pentru majorările următoare și pentru rezolvările inechităților.

Însă, răspunsul venit de la Comisia Europeană, la inițiativa unei publicații din România, a fost un răspuns care a fost scris în conformitate de funcționari probabil de la Comisia Europeană, în conformitate cu PNRR actual.

Este un răspuns care nu include discuțiile politice, discuțiile politice de prim nivel cum le-am avut, de exemplu, eu, împuternicit de Marcel Ciolacu şi de PSD, cu comisarul pentru muncă", a spus ministrul Muncii, potrivit antena3.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa moara de foame plimbatorii de teava prin intrprindere. dar muncitorii cinstiti ce vina au?
0
0
Voi vă faceti că dați și vă razgâditi să majorati cu doi lei pensiile iar preturile cresc in nesimtire .Cum e posibil o figurina rigidă care nu face nimic dar care PE TOȚI COPIII ii incântă sa coste la LIDL 59,99 lei . Cu bun simț ,mai mult de 25 de lei era SUFICIENT.Chiar preturile nu mai pot fi tinute sub control ,chiar nu pot fi STAMDARDIZATE chiar va bateti joc si de copii si de parinti .Trebuie sa muncesc doua zile a cate 8 ore sa castig 60 lei net pentru a a cumpara figurina copilului.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102