REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

SCANDAL: Se încearcă ÎNSTRĂINAREA MASCATĂ a HOTELULUI Apollo din NEPTUN

SCANDAL: Se încearcă ÎNSTRĂINAREA MASCATĂ a HOTELULUI Apollo din NEPTUN

Replica API 22 iulie 2020 | 08:56 23742

Scandal între acționarii Apollo Estival 2020 SA! SIF Transilvania acuză acționarul majoritar, Instant Group SRL, că încearcă o înstrăinare mascată a hotelului Apollo către o firmă înființată anul acesta. Pe 12 iunie a.c., a avut loc Adunarea Generală a Acționarilor, în cadrul căreia s-a luat decizia încheierii unui contract de asociere cu o firmă înființată anul acesta. Aceasta ar urma să asigure sursa de finanțare în vederea reabilitării hotelului Apollo, a întreținerii și exploatării acestuia în anii următori. SIF Transilvania, care deține 39% din acțiuni, se opune acestei tranzacții, pe motiv că se încearcă înstrăinarea mascată a unității de cazare către societatea nou înființată care, culmea, are ca acționar majoritar societatea… Instant Group SRL, deținută de arabul Taha Al Borayashi, condamnat anul trecut pentru evaziune fiscală.

Hotelul Apollo, de trei stele, din Neptun eate deținut de SC Apollo Estival 2002 SA, firmă în cadrul căreia se regăsește acționariatul SIF Transilvania și Instant Group. Unitatea de cazare intenționează să se plieze cerințelor impuse de autorități in contextul COVID, astfel încât turiștii să fie în siguranță, numai că nu prea are finanțe pentru modificări. În condițiile în care fondurile bănești proprii ale societății nu au fost suficiente pentru efectuarea lucrărilor de reabilitare, iar contractarea unui împrumut bancar nu a fost posibilă din cauza condițiilor de creditare cerute de bănci, acționarul majoritar a ajuns la concluzia că singura modalitate de asigurare a finanțării hotelului Apollo este încheierea unui contract de asociere cu un terț. De altfel, se intenționează și efectuarea unor lucrări de reabilitare. De subliniat faptul că starea tehnică necorespunzătoare a anexelor hotelului și a terenului aferent acestora a atras în sarcina societății plata unor impozite majorate aferente anului 2019.

Ce s-a decis în AGA din 12 iunie a.c.!

În cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor societății Apollo Estival 2002 S.A. din data de 12 iunie 2020, s-a decis, printre altele, aprobarea încheierii unui contract de asociere în participațiune cu IGM Oninvest SRL, care să asigure sursa de finanțare pentru investițiile necesare programului de modernizare demarat, în vederea depășirii cu brio a situației impuse de criza Covid 19 și creșterii veniturilor în anii următori. Contractul de asociere participațiune vizează, într-o primă etapă, asocierea în vederea reconstrucției și reabilitării restaurantului și construirii amenajarea piscinei, a dotării lor corespunzătoare, a întreținerii și exploatării în anii următori în vederea maximizării veniturilor.

Noua firmă ar urma să exploateze hotelul Apollo

Potrivit documentelor, IGM Oninvest SRL va finanța integral lucrările ce vor fi efectuate, va asigura exploatarea activelor rezultate, va ține evidența contabilă a asocierii și va proceda la distribuirea profitului/pierderilor realizate la finalul fiecărui an.

SIF Transilvania spune că este ilegal contractul!

SIF Transilvania a cerut, pe calea ordonanței președințiale, suspendarea, dar și anularea hotărârii adunării generale extraordinare a acționarilor motivat de faptul că acestea sunt contrare legii. Societatea de Investiții Financiare este de părere că, încheierea unui contract de asociere reprezintă, de fapt, o înstrăinare mascată a activelor societății către IGM Oninvest SRL la care, asociat și administrator unic este administratorul unic al acționarului majoritar al SC Apollo Estival 2002 SA, respectiv Instant Group SRL.

Apollo Estival 2002 SA deține în proprietate hotelul Apollo (format din trei corpuri de clădire), cu terenul aferent acestuia, precum și din restaurant și piscină, împreună cu terenul în suprafață de 1260 mp, aferent piscinei.

SIF Transilvania, acționar minoritar, Instant Group, acționar majoritar

Apollo Estival 2002 SA are un capital social în cuantum total de 593.299,40 lei, integral subscris și vărsat, divizat în acțiuni nominative, în valoare de 0,1 lei fiecare acțiune, deținut astfel: SIF Transilvania SA -39,6241 % din cota de participare la beneficii și pierderi; Instant Group SRL-54,0249% din cota de participare la beneficii și pierderi; actionari listă- 5,9093 % din cota de participare la beneficii și pierderi; acționari listă persoane juridice-0,4417 % din cota de participare la beneficii și pierderi.

Directorul SIF Transilvania este Marius-Adrian Moldovan, iar director adjunct este Radu Claudiu Roșca.

Invest Group SRL este o administrată de Taha Al — Borayashi. Acesta a fost anchetat de procurorii DIICOT, alături de alți inculpați, într-un dosar de evaziune fiscală, fiind condamnat, anul trecut, definitiv, la 2 ani cu suspendare.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si credeti ca veti face cv ciinii latra ursu merge jocurile sunt facute de anul trecut cu apollo ....sibinca doua unitati veti vedea in toamna Surprizele
1
0
Foarte blanzi judecatorii cand dau pedepse arabilor!
1
0
Bravo lor toti nebotezati si spurcatti de arabi au facut bani in Romania noi nu putem ce de
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272