REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Scandal uriaș pe banii Denisei Răducu, la trei ani de la moartea ei

Scandal uriaș pe banii Denisei Răducu, la trei ani de la moartea ei

Replica API 26 februarie 2021 | 00:03 1892

Au trecut trei ani de când Denisa Răducu a plecat dintre noi, iar manelista a lăsat în urmă o durere profundă în inimile celor care au iubit-o: familia, prietenii și fanii! Artista a plecat mult prea rapid, dar pentru toți susținătorii săi e în continuare prezentă prin melodiile sale! În aceste momente familia ei se află într-un scandal uriaș pentru drepturile muzicale ale manelistei, scrie spynews.ro

În urmă cu trei ani o veste tristă a șocat toată România, asta după ce tânăra artistă Denisa Răducu s-a stins din viață, după ce a fost diagnosticată cu o boală gravă care din păcate a fost mai puternică decât trupul său.

Cântăreața de manele a murit acasă, după ce medicii au decis să o externeze, ea fiind într-o stare foarte gravă. Din nefericire, nu s-a întâmplat nicio minune, iar artista și-a dat ultima suflare pe data de 23 iulie 2017 în apartamentul său din București.

Pentru familie a fost cea mai grea perioadă, iar acestora nu le vine să creadă nici acum că fiica lor a plecat la ceruri.

Scandal uriaș pe banii Denisei Răducu, la trei ani de la moartea ei

S-au împăcat cu ideea că de acum Denisa îi vede de sus, însă vor să facă dreptate pentru ceea ce a fost ea ca artistă și să-și primească drepturile din muzica pe care ea a făcut-o de-a lungul timpului.

În urma sa au rămas multe lucruri nerezolvate, iar acum părinții Denisei îl acuză pe Florin Pește, cel cu care artista a colaborat și care îi este și unchi, că s-a folosit de drepturile de autor ale acesteia.

”Luna trecută a fost încă un termen de judecată, dar s-a amânat. Acuzații nu prezintă niciun document. Tot ce s-a întâmplat până acum, cu banii, este ilegal”, a spus Emilian Răducu, tatăl artistei, potrivit Playtech.ro

Familia Denisei Răducu spune că nu a obținut toți banii pe care ar fi trebuit din piesele pe care fiica lor le-a avut, iar pentru toate aceste lucruri vinovat ar fi chiar Florin Pește.

Încolțit din toate părțile, manelistul a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care a ținut să precizeze că Denisa nu ar deține drepturi de autor, ci că e vorba doar de drepturi de interpretare!

”Cred că e momentul să lămuresc o problemă, pentru că văd mulți oameni care se tăvălesc în chinuri (au început chiar să blesteme) că eu, chipurile, am vândut melodiile Denisei. Păi, dacă am vândut înseamnă că dețineam drepturile pentru ele, altfel trebuie să fiu acuzat pentru furt, care e mult mai grav (...)”, a mărturisit Florin Pește.

Cântărețul a ținut să precizeze că familia Denisei Răducu consideră că sunt prea puțini bani cei pe care i-au primit și își doresc sume și mai mari din piesele de pe YouTube.

”Eu am stat de vorbă cu familia ei și le-am explicat că cel mai bine e să ne întâlnim în instanță și atunci vedem cine are dreptate, nu să mergem pe la televiziuni să spunem minciuni și să șantajăm emoțional că poate-poate o să cedeze și încasăm și noi ceva. Denisa deține doar drepturi de interpretare, nu drepturi de autor. Drepturile materiale de interpretare sau execuție la o piesă le pot obține de la Credidam, dar sunt prea puțini bani pentru ei și vor și de pe Youtube”, a mai spus Florin Pește pe Facebook.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
acum pe bune dumnezeu sa o odihneasca dar durerea nu e asa de mare cum vreti voi sa para .
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212