REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
12.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Scandal! Virgil Lixandru, acuzat că dă țepe cu apartamente în București. Video

Scandal! Virgil Lixandru, acuzat că dă țepe cu apartamente în București. Video

Andreea Vlaicu 24 februarie 2024 | 00:00 8026

Virgil Lixandru, patronul Euro Vial Residence SRL, este în mijlocul unui scandal de proporții, după ce un constănțean a cumpărat un apartament în complexul ridicat de Lixandru în București. Situația este un pic încâlcită, în sensul că tranzacția nu a fost încheiată cu firma afaceristului, ci cu constructorul complexului. Acesta din urmă avea de primit bani de la Lixandru, iar în contul datoriei a primit două apartamente. Constructorul a vândut unul din imobile lui Ștefan Stan, însă după achiziție, acesta din urmă și-a dat seama că apartamentul are probleme grave, iar acum cere să i le remedieze. De cealaltă parte, Virgil Lixandru are o cu totul altă opinie. Spune că îl cunoaște pe Stan încă de când era mic și că dorește să se îmbogățească de pe urma  apartamentului, pe care vrea, de fapt, să-l vândă cu mai mult decât l-a achiziționat, respectiv cu 200.000 de euro. Situația a ajuns și în atenția instanței.

Scandal! Virgil Lixandru, acuzat ca da tepe cu apartamente in Bucuresti. VideoVirgil Lixandru

Achiziționarea unui cămin este, de cele mai multe ori, prilej de bucurie și poți răsufla ușurat că ai ceva ce poți numi al tău. Nu este și cazul unui constănțean care după ce a achiziționat integral un apartament, în București, în valoare de 136.000 de euro, spune că a sesizat dezvoltatorilor o serie de nereguli atât în locuință, cât și în parcarea subterană a blocului și îi acuză că nu vor să remedieze problemele aduse la cunoștință. Menționăm că Euro Vial Residence SRL a cesionat două apartamente firmei care a  construit complexul, și anume Andac Urban Construct SRL, în vederea echivalării serviciilor prestate. Societatea constructoare a vândut, la rândul ei, unul din apartamente constănțeanului, cu suma menționată mai sus.

„Eu am discutat direct cu Virgil Lixandru. Inițial mi-a făcut o prezentare și o ofertare de preț care nu erau realiste. Între timp, am luat legătura cu constructorul, care a primit două apartamente în imobilul din București și pe care voia să le vândă. Am achitat prețul integral, urmând, doar ca formalitate, Euro Vial să îmi semneze contractul de vânzare-cumpărare cel târziu pe 31 martie 2023, noi făcând actele în septembrie 2022. Apartamentul și două locuri de parcare au fost 136.000 de euro. Pentru toate acestea s-a făcut cesiune și actele notariale la București”,  ne-a relatat cu lux de amănunte Ștefan Stan, proprietarul apartamentului.

Scandal! Virgil Lixandru, acuzat ca da tepe cu apartamente in Bucuresti. Videoparcarea subterană

În continuare, ne-a povestit cum lucrurile au luat o întorsătură, spune el, greșită. „Am intrat în posesia apartamentului. Au început să apară diverse probleme la spațiile comune și din apartament și le-am adus la cunoștință aceste situații. Au început tensiunile. Au spus că ei nu vor face nimic pentru că nu ei mi-au vândut mie apartamentul. Am mers mai departe. Am chemat un executor judecătoresc și a făcut constatări. I-am chemat la notar de două ori (Manta și Lixandru n.r.) pentru că aveam termen de 6 luni din martie, să fac ceva. Fie ei anulează contractul și îmi dau banii plus penalitățile, fie eu solicit instanței de judecată emiterea unei hotărâri care să țină loc de titlu de vânzare-cumpărare, ceea ce am și făcut.”

„Mi-au tăiat curentul și au cerut să fiu evacuat!“

Constănțeanul îi acuză pe dezvoltatori că după ce a acționat în instanță, aceștia i-ar fi oprit sursa de electricitate. „După ce am înregistrat dosarul pe instanță, au început să apară șicanele. Au tăiat curentul, au făcut acțiune în instanță pentru evacuare împotriva mea, dar pentru asta încă așteptăm termenul. Au solicitat să suspende, că poate vreau să facem amiabilă. Tot ei au inițiat asta”. Mai departe acesta ne-a relatat că pereții au infiltrații și că apa curge șiroaie.

Scandal! Virgil Lixandru, acuzat ca da tepe cu apartamente in Bucuresti. Videoigrasie

„Au dat cheile unor vagabonzi“

Acuzațiile clientului nu se opresc aici și sunt cu iz penal. „Au ajuns să dea cheile unor vagabonzi de prin București, care sunt anchetați la ora actuală”, explicându-ne că le-ar fi dat cheile de la un alt apartament din bloc. „Unul dintre ei e Robert Badea, care din polițist la BCG s-a transformat în infractor.”

Ce zice Virgil Lixandru!

Contactat pentru un punct de vedere, Virgil Lixandru ne-a spus că Ștefan Stan este un escroc, că îl cunoaște de când era copil și că vrea să se îmbogățească de pe urma apartamentului. „Cine? Ștefan? E un escroc și umblă la șantaj. Îl cunosc de când e copil. El vrea să vândă apartamentul cu 200.000 de euro.” 

Scandal! Virgil Lixandru, acuzat ca da tepe cu apartamente in Bucuresti. Videoigrasie

Atunci când a fost întrebat de problemele din blocul de apartament, Lixandru a fost foarte ferm. „Să le rezolve! Nu ăsta îi este interesul. Dacă îi dau 200 de mii, nu mai avem nicio problemă. Să ne dea în judecată! El nu a făcut nimic în viața asta. El vrea să ajungă la mine. Îl cunosc de când era copil și știam că este un tip căruia îi place să câștige. Voi face ce spune legea. Dacă legea spune că am greșit, voi plăti. Dacă eu am făcut apartamentul așa cum zice el, nu am decât să plătesc. Altceva ce să fac?”

Referitor la defecțiunile din parcarea subterană ne-a spus ,,El singur a dat drumul la petarde în parcare. A furat DVR-ul (cameră de supraveghere). Oamenii de acolo ne spun să îi scap de el. Are un dulău. Repet, dacă legea spune că am greșit, voi plăti. Îi fac apartamentul de la A la Z, mă duc și i-l repar eu. Da, s-a fisurat în parcare. Dar ce vină am eu? Sunt constructor? Timpul le va rezolva pe toate.”

Scandal! Virgil Lixandru, acuzat ca da tepe cu apartamente in Bucuresti. Videoblocul din București

Euro Vial Residence SRL

Euro Vial Residence SRL a fost înființată în 2017, are sediul social în Constanța, pe strada Nicolae Filimon, nr. 23 și se ocupă de dezvoltare (promovare) imobiliară. Firma are mai multe puncte de lucru în Constanța, Mamaia, Năvodari și București. Euro Vial Residence SRL este deținută de Ion Virgil Lixandru și Laurențiu Mugurel Manta și administrată de Nelu Voicilă. În 2022, Euro Vial Residence SRL a avut declarați 28 de angajați și o cifră de afaceri de peste 18.000.000 lei.

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La nivelul Asociației de Proprietari se formează un grup infracțional bine organizat,fixat structural,care nu mai reprezintă interesele proprietarilor, ignorandu-i, denigrandu-i,sfidandu-i pe aceștia,prin intimidare verbală,fizică.Astfel că acești reprezentanți ai Asociațiilor de proprietari,Președinte,Cenzor,Administrator, membrii CEX,ignoră și sfidează pe cei care le plătesc salariile. ABUZURILE și FRAUDELE,pe care le comit fiind acoperite tocmai de cei care ar trebui să aplice legea.
9
0
Presa noastră cea vitează! Are-n viaţă mare rost. Este câinele de pază! Care latră... Contra Cost!!!!!!
0
10
Si in CT da tepe,nu numai in Bucuresti.Teparul v****l e renumit in CT,vorbesti ceva cu el si face altceva.Un golanas,fost consilier si actual smenar.Nimeni nu mai cumpara de la Eurovial apartamente pt ca se stii ca dau tepe puternice.
18
0
Si uite asa, acest v****l Lixandru prin a sa firma EuroVial Residence pierde al 3 lea dosar pe instanta, azi 11.03 Judecatoria Sect. 1 Buc, pronuntandu-se in favoarea mea, din nou. In concluzie, aviz amatorilor de achizitii imobiliare de la toti dezvoltatorii, in general, daca nu va pricepeti la acte si la constructii, acoperiti-va aceste lipsuri prin angajarea unor avocati, notari si consultarea unor specialisti in constructii, nu va zgarciti la cateva sute de euro pentru o consultanta imperios necesara in zilele noastre. Teparii imobiliari, o data pusi in dificultate, se folosesc de orice mijloace, chiar si prin avocatii si notarii din "echipa proprie", fara ca cei din urma sa si mai respecte codul deontologic al profesiilor practicate, devenind o rusine pentru colegii de breasla, intrand cu totii in o zona neagra, din care, cu siguranta, vor iesi șifonati, in cel mai fericit caz pentru ei. Saga continua, cu alte dosare, dintre care unul cu iz penal, bun de practica la Drept.
27
0
Ai dracu de țepar. Asa facea și când era mic și p***t , acest ,,Vergil" . Și la Abator făcea la fel ..un țepar și un mincinos acest Vergil Lixandru . Un infect ..
28
0
Presa noastră cea vitează! Are-n viaţă mare rost. Este câinele de pază! Care latră... Contra Cost!!!!
7
32
Numai cu v****l sa nu faci afaceri.Tepe da si la Constanta.E un golanas...una spune,alta face.Tepe a dat si cumparatorilor de la Lake One din Mamaia,unde pe langa tepe,alta problema grava a fost termenul de predare intarziat cu 4 ani.
46
2
Virgile, tiar tactu al dreacu de CAPist ordinar, carpa in c*r, nu esti bun de nimic, o carpa in c*r ca si Chiparii, Gheordanestii si toti Pulestii ati facut de c***t satul in care ati fost cacati! Vai mama Mereniului cu asemenea progenituriSa ardeti in iad inpreua cu beregatile de oaie mucoase. Boiiieri de c***t cand vin rusii ati belit berlingherul! Moarte usoara.
46
2
7. Legat de oamenii inventati de tine, care iti spun sa ii scapi de mine, abia astept sa-i chem in fata instantei de judecata sa depuna marturie, sa vad care minte pentru tine, cu exceptia, probabil, dar ma indoiesc, celor care ti au achitat la n***u. Stii tu prea bine despre ce vorbesc. 8.Intrucat ai inteles sa faci afirmatii denigratoare in presa, la adresa mea, indicand cu subiect si predicat fapte de natura penala, se pare ca tu “cunosti” mai bine anumite aspecte, mai presus de de politie, procurori, DGA si DNA. Suna intrigant, ca si cum stii detalii ascunse, cand, in realitate probe beton indica altceva. Dar numai tu stii persoana de legatura dintre tine si reprezentantii sectiei 2, cu abuzurile lor, sau modul in care au inteles sa preleveze anumite probe la acel incident cu fumigenele. Te ai grabit sa afirmi ceva si vei raspunde in fata instantei. Poate ti se vor clarifica apele dupa o discutie cu managerul tau de proiect referitor la paza asigurata voua la bloc pe vremuri.
39
1
1.Contrar celor comunicate de dl. Lixandru, obligatia rezolvarii viciilor este a vanzatorului promitent, nu a cumparatorului, de altfel si in conformitate cu textul legii. 2. Lixandru e dator la propiul avocat, cu peste 500.000 Ron inca din 2021, pe care, aparent, nu i-a platit, iar acum avocatul il executa. Context in care, ori Lixandru nu este un bun platnic si da tepe inclusiv propriilor avocati, parteneri, coechipieri, ori actioneaza de coniventa ca propriul avocat sa execute tocmai apartamentul meu, achitat integral din 2022 si cu sarcina in CF. Dar vedem in penal cum stau lucrurile cu Lixandru, avocatul si cu notarii publici prin care au facut demersurile. 3.Este usor sa incepi sa denigrezi pe cineva care te-a suportat cu minciunile 1 an de zile, dar cand incepi sa recurgi la infractiuni cu avocati, notari si nu numai, ca sa ma inseli, sau sa mi incenezi fapte, se termina joaca dle Lixandru.
40
0
4. Lixandru nu ma cunoaste de cand eram mic. 15 ani am fost plecat in strainatate, habar n-are ce am facut, ce functii am, cu ce ma ocup. M-am intalnit cu el fata in fata la o nunta, unde era nas, respectiv la o discutie pentru achizitionarea imobilelor, doar 2 intalniri la distante de ani de zile. 5. Legat de constructor, tu dezvoltator, vanzator, raspunzi in fata mea ca promitent cumparator si ai posibilitatea sa te indrepti impotriva constructorului pentru orice lucrare efectuata necorespunator, de aceea ai contract, nu sa transferi ulterior, costurile de repartii la spatii comune, in sarcina asociatiei de proprietari, iar dupa ce vinzi integral, sa apara problemele majore pentru care tot prostii sa plateasca, nu tu dezvoltator/constructor. Nu asa functioneaza treaba! 6. Faptul ca acum ai ales sa spui ca vei face cum spune legea, nu prea coincide cu ultimile abordari recente.
44
0
A mai fost cineva șantajat de acest individ Stefan Stan?
4
38
Dl Victor sau cine sunteti…de fapt. Pastrati-va rautatile si invidia, ca o sa va crape capul. La fel si pentru ceilalti care arunca cu noroi! Niste frustrati, habar nu aveti . Daca sunteti asa capabili, apareau articole despre voi, looserilor!
0
44
Fi-mi-ar sila de nenorocitul asta!!!Un excroc nenorocit.
46
2
Dl.Victor,dumneavoastră ați afirmat ca problema ar fi din pricina actelor ,va contraziceți.Răspunsul meu este strict la ceea ce susțineți.In rest,alte probleme pe care le cunoasteti dumneavoastra…Totuși,nu este așa ușor de construit niște blocuri cum sunt cele de pe malul lacului din Mamaia,au avut mult curaj,cu 2 sau 3 subsoluri…Chiar am văzut cât de mult au lucrat sub pământ la acele blocuri.Din păcate,nu poți multumi pe toată lumea…
1
44
Asta e un hoț îmbârligător nu mai cumpărați de la el și o să vedeți ce bine o să i fie ca fără fraieri care să i cumpere cotețele din carton e terminat! Ar putea să candideze la primărie pe post de primar se încadrează perfect mincinos și hoț Oman
47
2
sa vedeti ce face marius calciu , un golan la fosta regie de drumuri , fura de rupe cu zagon si cu mosnianu , politia nu intervine
40
3
Toti sunt puși pe căpătuială, să își înșele semenii, fără rușine! Dezvoltatori pe o parte și Asociațiile de proprietari pe de altă parte. La Mangalia, de exemplu As.de proprietari,Pescarusi,încasează și repartizeza cheltuielile aferente fondului de reparatii, în mod egal,ca și cum toți proprietarii dețin în folosință Suprafață utilă identică. Astfel că prin nerespectarea Legii 196/2018,art.85(cheltuieli părți comune,repartizate în funcție de cota parte indiviza)și art 71(2)crează un prejudiciu grav proprietarilor cu suprafețe mici,obligându-i să suporte cheltuieli ce nu li se cuvin. Stiu că încalcă legea,dar pentru că,,pot ,cu nerușinare și sfidare, merg mai departe. Când cetățenii nu sunt protejați de către, stat,în fața unor indivizi, antisociali,certați cu legea,se întâmplă astfel de ,,agresiuni",abuzuri!
49
0
Dna Ioana....vedeți câte săgeți sunt cu verde la articolele scrise de Victor...și câte cu rosu?? Vedeți și câte sunt la articolul dv... Deci nu va puneți un semn de întrebare ca Victor are dreptate??? Chiar are perfecta dreptate omul ala...cred ca cunoaște situația și omul...escroc
42
0
Acest v****l Lixandru e rr-oomân ?! Atunci de ce vă mirați că dă țepe ? Când cineva zice că afaceristul e rr-oomân, pe fruntea lui scrie clar BOORFFAȘ. Capisci ?
50
1
Ptr DNA Ioana Cunoaștem situația ff bine privind documentația care nu depinde de constructor...și depinde strict de autoritățile locale...cu întârzieri...cu etc...fff știm. Aici nu este vb de autorități cu actele....este strict EUROVIAL LIGHTING RESIDENCE SRL... El este un mare escroc și țepar...asa este felul lui...doar cine nu-l cunoaște..crede în el Termene de predare lucrare 2 ani....au trecut 4 ani și el nu a predat locuințele....nu le face actele oamenilor.... Un ap.il vinde cu 150mii..e...și îți spune și la mișto...ca dacă nu-ți convine îți dau 120000 e înapoi.. și gata....Deci??? Escroc sau serios?? Un mincinos...un imbarligator...un caracter infect....rușine mare acest LIXANDRU v****l
62
0
Undeva pe un camp de langa Bukresh a fost produsa inca o tzeapa. LOL
46
0
Pentru dl.Victor Sa știți ca nu cunosc personal firma EURO VIAL LIGHTING și nici pe administrator ,asta ca sa nu interpretați ca as fi subiectiva in ceea ce afirm,însă ,de cele multe ori,actele ,din motive ce nu țin de constructor,durează mai mult decât construcția in sine.Dacă nu ma credeti,puteți încerca sa construiți ceva și îmi veti da dreptate.de cele mai multe ori problema este la autorități ,care întârzie ,chiar și nejustificat ,emiterea unor documente necesare finalizării recepției unui imobil.Deci,nu tot timpul vina este la firma dezvoltatoare.
6
53
Numai cine nu-l cunoaste, nu crede ca e adevarata speta.
53
1
Și în Constanța face la fel..stați liniștiți. În mamaia lingă lac,trebuia sa le de-a în primire oamenilor de acum 2 ani. și nici acum nu a rezolvat ..cu actele Așteaptă oameni de 4 ani să primească apartamentele ,și nici în ziua de astăzi nu a întrat în posesia lor. Un mare escroc..țepar.. mincinos.. Fugiți cât puteți de EUROVIAL LIGHTING SRL.... Acum sa apucat în zona gării de un bloc....durează minim 7-8 ani ... Rușine...
72
0
Numa București nu e ca se vede doar câmp
57
0
Nu era mai bine sa ramai la vanzare de becuri si sigurante electrice? Ti-ai largit artificial domeniul de activitate. Acum, ai ajuns sa te dai cu capul de pragul de sus... Desteptule! Cu ghilimelele de rigoare... Daca mai esti si vaccinat, vei crapa in curand... Cui ii raman toate aceste eforturi ale tale, materializate in imobiliare?
70
6

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212