REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Scandalagiu, condamnat de Judecătorie

Scandalagiu, condamnat de Judecătorie

Replica API 11 mai 2021 | 22:50 1237

Gheorghe V. a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de lovire și alte violențe, după ce, beat fiind, a lovit cu pumnul în față un consătean. Totul s-a întâmplat în discoteca din localitatea Mahmudia, Gheorghe V. lovind victima cu pumnul în față, după ce aceasta i-ar fi ocupat scaunul și ar fi adresat injurii inculpatului și concubinei sale.

Cum s-au petrecut faptele

Potrivit rechizitoriului, persoana vătămată a sosit în centrul localității Mahmudia județul Tulcea și a intrat în incinta disco-barului aflat în zonă, moment în care s-a deplasat către masa unde se aflau mai mulți prieteni din localitatea unde domiciliază. S-a așezat pe un scaun, iar în scurt timp a venit lângă el inculpatul Gheorghe V. care l-a rugat să elibereze scaunul întrucât înainte el a stat pe scaunul respectiv. În urma întrebărilor efectuate de către persoana vătămată, un martor din localitatea Mahmudia i-a confirmat acesteia că Gheorghe V. folosise scaunul înainte, întrucât împreună ocupaseră primii masa respectivă, fiind însă de acord să stea la masă și alte persoane. În momentul în care victima a vrut să se ridice pentru a ceda scaunul agresorului acesta i-a aplicat o lovitură cu pumnul în zona feței. Pentru ca acest incident să nu degenereze într-un scandal de mare amploare în discotecă, persoanele prezente la masă au intervenit, iar cei doi au fost despărțiți. În urma loviturii primite, victima a necesitat 3 zile de îngrijiri și s-a ales cu un dinte spart.

Ce a spus inculpatul

Din declarația inculpatului, a reieșit faptul că în seara incidentului se afla în incinta discotecii din localitatea Mahmudia împreună cu concubina și un prieten, iar la masa unde se aflau au venit și alte persoane din localitatea Murighiol, cărora le-a dat acordul să se așeze lângă ei; ulterior la masă a sosit și victima, care s-a așezat pe locul său, el fiind plecat la toaletă. Când a revenit, în urma unor discuții în contradictoriu cu acesta și din cauza faptului că a fost înjurat atât el cât și concubina sa, i-a aplicat o lovitură cu pumnul în zona feței, după care conflictul s-a stins întrucât pentru aplanarea acestuia au intervenit persoanele prezente care se aflau la masă.

Ce a spus instanța

La stabilirea pedepsei, instanța a avut în vedere pericolul creat relativ la integritatea fizică a persoanei agresate. Astfel, inculpatul a prevăzut și totodată a urmărit producerea rezultatului socialmente periculos constând în vătămarea integrității corporale a persoanei vătămate. Totuși, inculpatul a recunoscut și a regretat faptele, solicitând ca judecata să se desfășoare după procedura simplificată. Din fișa de cazier judiciar a inculpatului rezultă că acesta nu figurează cu antecedente penale Deasemenea din actele dosarului rezultă că inculpatul este integrat social, are studii medii, este căsătorit și activează ca pescar. Instanța a decis condamnarea lui Gheorghe V. la pedeapsa de 2100 lei amendă penală echivalentul a 210 zile amendă, pentru săvârșirea infracțiunii de lovire și alte violențe. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920