REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.3° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
21.3° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Scandalagiul care a bătut trei măicuțe de la mănăstirea din Techirghiol a fost condamnat

Scandalagiul care a bătut trei măicuțe de la mănăstirea din Techirghiol a fost condamnat

Victor ROTARU 27 aprilie 2024 | 00:00 1054

Vasile Achihaei este bărbatul care a bătut trei măicuțe din cadrul Mănăstirii „Sfânta Maria” din Techirghiol. Printre victimele bărbatului s-a aflat și stareța mănăstirii, Lăcrămioara R., pe care a urmărit-o pe coridorul din mănăstire, fiind salvată de o altă măicuță.

Scandalagiul care a batut trei maicute de la manastirea din Techirghiol a fost condamnat

La data de 18 septembrie 2023, Vasile Achihaei a lovit-o pe Nicoleta L., o măicuță, în timp ce se afla în incinta Mănăstirii din Techirghiol. În aceeași zi, Vasile A. a lovit-o pe Mariana D., o altă măicuță, în timp ce se afla în incinta Mănăstirii din Techirghiol. Înainte de bătaie, Vasile Achihaei, pe 7 și 14 august, a amenințat-o pe Nicoleta L. cu acte de violență, pentru ca pe 15 august să o amenințe cu bătaia pe o altă măicuță, fiind vorba de Lăcrămioara R., stareța mănăstirii. De asemenea, Vasile Achihaei a mai amenințat și lovit și alte persoane, tot în cadrul Mănăstirii din Techirghiol, în data de 15 septembrie.

Fiind audiat atât în calitate de suspect cât și de inculpat, Vasile Achihaei a declarat că nu cunoaște amănunte în legătură cu infracțiunile de care este bănuit, în afara incidentului petrecut la data de 15 septembrie 2023 când în timp ce se afla în dreptul mănăstirii din Techirghiol, a fost abordat de către un angajat al mânăstirii care, folosind injurii, i-ar fi reproșat faptul că s-ar fi luat de măicuțe. În acest sens, l-a îmbrâncit pe acesta, doborându-l la sol, iar în momentul în care acel bărbat s-a ridicat și s-a apropiat de el pentru a îl lovi, l-a mai îmbrâncit o dată, doborându-l iar la sol.

Scandalagiul care a batut trei maicute de la manastirea din Techirghiol a fost condamnatMănăstirea „Sfânta Maria” din Techirghiol

Gabriela L., una dintre măicuțele agresate a declarat faptul că în data de 6 august 2023, în timp ce se afla în incinta mânăstirii din Techirghiol, asistând la slujbă, l-a observat în dreptul unei chilii pe Vasile Achihaei în timp ce apostrofa o femeie ce afla în acea zonă, solicitându-i bărbatului să plece pentru că cerșea. Gabriela L. l-a rugat pe Vasile Achihaei să înceteze pentru a nu deranja slujba, bărbatul mutându-și atenția asupra ei, a prins-o cu mâinile de gât și a strâns-o până la momentul în care aceasta a simțit că nu mai are aer, reușind să scape din strânsoare datorită intervenției persoanelor ce se aflau în zonă.

Lăcrămioara R., stareț al mânăstirii din orașul Techirghiol, a declarat că în data de 15 septembrie 2023 Vasile Achihaei a urmărit-o pe coridorul din mânăstire, fiind nevoită să se refugieze într-una din chilii pentru a scăpa de acesta, în sprijinul ei intervenind o altă maică, de la care a aflat că și acesteia Vasile Achihaei i-a adresat injurii și amenințări cu moartea pe motiv că aceasta ar fi solicitat sprijinul poliției întrucât acesta agresa verbal vizitatorii, cerându-le bani și vindea smochine în curtea mânăstirii.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au decis să îl condamne pe Vasile A. la 3 ani și 2 luni de închisoare, cu executare, pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe, amenințare în formă continuată, tulburarea ordinii și liniștii publice și vătămare corporală. Sentința nu este definitivă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu în cadrul, ci în incinta, că doar nu era vreo conferință .
1
0
O pedeapsa simbolica. In SUA lua cel putin cinci ani pentru fiecare victima in parte .Romania inca este raiul raufacatorilor violenti si al tradatorilor de tara.
4
0
Un loc asa frumos si totusi deloc pazit. Doar un paznic mic si betivan am vazut acolo. Trebuie schimbat tot!
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212