REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

SCANDALOS! Persoanele cu dizabilităţi nu mai au unde parca în curtea spitalului din Hârşova

SCANDALOS! Persoanele cu dizabilităţi nu mai au unde parca în curtea spitalului din Hârşova

Replica API 10 martie 2018 | 22:42 285

După incidentul de zilele trecute din parcarea Spitalului Orăşenesc Hârşova, când poliţiştii locali au fost nevoiţi să bage cu forţa un bărbat în maşina Poliţiei, după ce parcase pe locurile rezervate persoanelor cu dizabilităţi, conducerea spitalului a găsit un mod tranşant de a rezolva temporar această problemă: a renunţat la ele!

Totul a pornit în momentul în care un bărbat îşi parcase maşina pe locurile destinate persoanelor cu handicap, din parcarea spitalului, iar cineva a sesizat Poliţia Locală. Bărbatul respectiv, Cătălin Cojan, cunoscut în rândul comunităţii locale, a devenit recalcitrant cu oamenii legii şi a refuzat să se legitimeze, argumentând că şi el are un grad de handicap. De subliniat că, în astfel de cazuri, locurile de parcare pentru persoane cu dizabilităţi sunt destinate acelor persoane care au o deficienţă locomotorie şi se deplasează în scaun cu rotile (sau cu cârje). Aceste persoane trebuie să afișeze la loc vizibil o legitimație sau card de parcare eliberate de autoritățile locale care îi acordă acest drept, altfel riscă să li se ridice mașina chiar dacă sunt îndreptățiți să parcheze în acel loc. Ori în cazul de faţă, bărbatul respectiv nu avea nici un astfel de însemn la maşină, deşi susţinea că şi el are un anume grad de handicap (dar nu locomotor n.r.) iar dacă tot a devenit agresiv cu poliţiştii, aceştia au fost nevoiţi să-l ducă la secţie unde i s-a făcut proces-verbal de contravenţie.

„Ar trebui să avem măcar puţin respect faţă de persoanele care au întradevăr nevoie de locurile acelea, cei care nu se pot deplasa decât într-un scaun cu rotile. Mi-aş dori măcar pentru o zi să se afle şi el într-un astfel de scaun cu rotile şi să simtă ce înseamnă asta”, ne-a declarat şeful Poliţiei Locale, Bogdan Ghimboaşe.

Însă conducerea „provizorie” a spitalului din Hârşova a găsit o metodă şi mai ingenioasă de a rezolva problema acestor locuri de parcare pentru persoane cu handicap: LE-A DESFIINŢAT pentru moment. Pe pagina de Facebook a unităţii a fost postat următorul mesaj:

„În urma incidentelor neplăcute petrecute în incinta Spitalului Orășenesc Hârșova cu privire la locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilități, astăzi, 07.03.2018, conducerea spitalului a decis să suspende destinația acestor locuri de parcare pe o perioadă de 24 ore. Plăcuțele de semnalizare respective vor fi scoase în această perioadă, urmând a fi înlocuite cu alte plăcuțe mai mari și mai vizibile, pentru a semnaliza zona adiacentă. Menționăm că este decizia exclusivă a managerului spitalului, dl. dr. Vladimir Fricățel”.

Ce zice managerul spitalului

Contactat telefonic, managerul unităţii spitaliceşti ne-a declarat că totul pleacă de la lipsa de cultură a oamenilor. "Nu este pentru prima dată când oameni fără nici o problemă fizică parchează pe acele locuri special amenajate celor cu probleme locomotorii. Noi le spunem să nu mai parcheze acolo, ei tot acolo îşi lasă maşinile. Aşa s-a întâmplat şi zilele trecute cu acel domn. Poliţiştii i-au zis să-şi mute maşina, el le-a reproşat că cine sunt ei să îl pună pe el să o mute, iar de aici a pornit totul. Asta se întâmplă de la lipsa de cultură. Ca să nu mai fie nevoie să vină mereu Poliţia Locală, le-am spus portarilor să nu-i mai lase să parcheze acolo, să îi anunţe încă de la intrare, dar ei tot unde vor îşi lasă maşinile. Pentru asta am scos pentru 24 de ore acele plăcuţe, iar astăzi (9 martie, n.r.) aşteptăm să vină noile plăcuţe mai mari şi mai vizibile, pentru a nu mai exista discuţii", ne-a declarat medicul Vladimir Fricăţel, împuternicit la conducerea Spitalului Orăşenesc Hârşova.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
FELICITARI SEFULUI POLITIEI LOCALE GHIMBOASE
0
0
persoanele cu dizabilitati n-au ce cauta le spital. sint santoase tun! beton! altii sint timpitii si sint handy la cap!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367