REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

SCANDALUL a ajuns la FINAL! NU se va construi pe spațiul verde din zona Tăbăcărie

SCANDALUL a ajuns la FINAL! NU se va construi pe spațiul verde din zona Tăbăcărie

Replica API 17 ianuarie 2020 | 00:00 869

Autorizația de construire eliberată investitorului Cambela Prod, SUSPENDATĂ

Autorizația de construire eliberată investitorului Cambela Prod, SUSPENDATĂ

Locuitorii de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, vizavi de Parcul Tăbăcărie, pot sta liniștiți: nu se va construi pe spațiul verde. Cel puțin, deocamdată! Curtea de Apel a suspendat, definitiv, autorizația de construire eliberată în 2017 pentru cele două imobile din fața blocului S6. Asta înseamnă că, până la finalizarea dosarului privind anularea actului, investitorul nu va avea voie să miște nimic. Investitorul este același care trântește un bloc și pe spațiul verde din zona Abator. Un bloc care, inițial, a obținut autorizația pentru 8 etaje însă, recent, a primit undă verde pentru spraetajarea cu 2 etaje.

De ani buni, locuitorii blocului S6 de pe bulevardul Alexadru Lăpușneanu din municipiul Constanța s-au luptat să salveze spațiul verde din fața imobilului în care locuiesc. O parte din teren a fost retrocedat încă din 2009, ulterior investitorii au obținut și restul terenului, iar de prin 2015 au început demersurile pentru ridicarea a două blocuri. Oamenii nu au stat cu mâinile în sân, au atacat în instanță autorizația de construire, inițial au obținut câștig de cauză, adică suspendarea proiectului. Au pierdut, însă, la Apel, Curtea desființând hotărârea Tribunalului, dând câștig de cauză societății Cambela Prod. Drept pentru care, reprezentanții societății s-au pus pe treabă, la începutul anului trecut. Locuitorii din zonă au organizat și un protest, după ce constructorul a început să elibereze spațiul verde și au tăiat arbuștii de pe acesta. Imediat după asta, Asociația Constanța Altfel a deschis o acțiune în instanță, solicitând, din nou, suspendarea autorizației de construire. În mai, instanța de fond i-a dat câștig de cauză, dispunând suspendarea executării actului administrativ-autorizaţie de construire nr.986/17.07.2017 emisă de Primarul municipiului Constanţa până la pronunţarea instanţei de fond. Evident, Cambela Prod nu a lăsat lucrurile așa și a formulat apel, acesta fiind înregistrat în luna septembrie a anului trecut. Iată că, de data aceasta, Curtea de Apel nu i-a mai dat o hotărâre favorabilă. Luna trecută, magistrații i-au respins apelul, decizia fiind definitivă.

Menționăm că proprietarul terenului este SC Cambela Prod, care a obținut în 2017 certificatul de urbnism 986/17.07.2017 pentru construirea unui imobil P+4, pentru locuințe colective. Certificatul de urbanism este valabil 24 de luni.

Cambela Prod este aceeași societate care trântește un bloc și în zona Abator, tot pe spațiul verde. Inițial, proiectul a fost pentru 8 etaje însă, recent, a obținut de la Pimăria Constanța certificatul de urbanism pentru supraetajarea cu 2 etaje. Și locuitorii din această zonă sunt pregătiți să lupte cu toate forțele pentru a stopa acest proiect. Aceștia sunt susținuți de Asociația Constanța Altfel care a deschis acțiune în instanță încă din noiembrie 2018, solicitând anularea HCLM care a stat la baza construcției. Pârâți în dosar sunt: Primarul Constanței, Consiliul Local și Cambela Prod. Pârâții au încercat să scape de proces, invocând excepția tardivității formulării acțiunii.

SC Cambela Prod SRL este o firmă înființată în anul 2000, administrată de către Constantin Camburi și Bela Tănase. Revista Capital l-a inclus în top 300 milionari pentru anul 2017 şi pe Bela Tănase - locul 241, cu o avere estimată la 25-27 milioane de euro. Cambela Prod este unul dintre marii investitori care se ocupă cu imobiliare în Constanţa. În portofoliul firmei sunt blocuri în Mamaia, pe strada Caşin, în Faleză Nord, pe strada Biruinţei, în cartierul Coiciu.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Foarte bine!va rugam nu-i mai lasati sa construiasca haotic si fara locuri de parcare ,eu am cumparat un loc de parcare in subsol nu au tinut cont ca sant ziduri sau stalpi. abia parchez si multe dintre locurile de parcate sant doar ca numar pentru autorizatie .imposibil de parcat
2
0
Stere,sa-mi bag pula in gura ta de machidon imputit si jegos!
1
0
In Bucuresti tot aromanii au construit? Fabricile si uzinele din tara asta tot ei le-au vandut pe nimic? Flota tot ei? Padurile si pamanturile tarii tot ei? La guvernare ei sunt, aromanii? Recunoasteti ca romanul si-ar vinde si mama ptr bani! Pana una alta ciocul mic si joc de glezne fiindca faima tarii au dus-o si o duc doi machidoni, doi constanteni...Hagi si Halep! Romanul e hot si puturos, fara rusine! Puscariile, casele de batrani si de copii sunt pline de romani...nu de machidoni! Nu o sa vedeti un machidon in azil sau vreun copil la orfelinat..NICIODATA! Voi v-ati vandut tara!
2
6
Cu toata protectia lui ... Fagadau ajunge in puscarie si spaga confiscata !
13
2
Daca credeti ca chitac s a luptat pt oras va imbatati cu apa rece.hhaahhhaaha Totul e o mare pacaleala si bataie de joc fata de constanteni. Adevarul va iesi la iveala
3
6
in streang pentru spatiile verzi pe care le-a distrus. Un degenerat, un valutist ratat si un smenar de coltul strazii la miga, ultima speta umana.
8
0
Doar Chitac a luptat cu golanii din primarie, penelistii de astazi doar au mimat
9
4
Rusine curtea de apel. Pai cum sa se dezvolte orasul asta daca instantele interzic proiecte importante? O sa vedeti voi, daca pleaca psd de la primarie, vom sta pe loc sau chiar vom da inapoi. doar primarii psd au adus prosperitate in oras, restul vor doar sa blocheze.
4
28
D-aia nu are Romania autostrazi? Machidonii au vandut padurile din Apuseni? Presedintii acestui popor au fost aromani? Ati gasit pe cine sa dati vina in loc sa acceptati ca romanul e nem de hoti si puturosi!
6
23
Relu ma-ta traieste? Daca da tare se mai chinuie cu un bou ca tine.
3
12
Sa ma pish pe toti makidonii rapanosi din Ct si de prin alte locuri. Tiganii Greciei si a Macedoniei. Tzipilitzizi mi as pla in rasa voastra de cotetzari fara casa care ati umblat prin toate tarile c sa va instalati undeva si ati si gasit unde
15
7
NU mai lucrati cu makedonii! Sunt niste rupti in cur care fac harfe pe facebook. Pe aia care se kka pe ei pe facebook ii recunosti imediat, de saraci ce erau nu su-au permis neveste makidoance. Care tine mukanca e saracie. Mai ales sa fie din tara e si mai saracie. Bine ca makedoancele sunt futacioase si calde-n gura ! Rar gasesti un make cinstit !
14
7
Moarte makidonilor si tiganilor de pretutindeni.
26
7
Asa e, spatiu verde se topeste. Bulagarii si-au pastrat copacii seculari si plaja lor este foarte frumoasa pentru ca padurile se imbina cu faleza. Sunt mai destepti decat noi?
33
1
Machidonii si banditii din primarie au distrus orasul asta.
37
5
Primar! A demonstrat ca este singurul care s a luptat cu golanii astia
25
8
de kkt. curtea de apel este o adunatura de lichele.
19
7
cu ajutorul machedonilor din justitie eu tot fac blocuri und vrea plm .si le vand la firtici sa faca evaziune saa le inchirieze la negru in regim hotelier vara 99,9 la suta din a doua locuinta este inchiriata la negru ....ca altfel de ce ar cumparao anaf n are timp si oameni competenti..ha ha a mi i au bmw nou la vara am 7 garsoniere la L7 IN TOMIS 3 ....HA HA HA
19
6
Nu-i mai satura Dumnezeu pe branzarii astia, sa se duca draq sa construiasca in afara orasului ca e teren pentru oi o gramada.
37
5
Stoparea este pana la finalizarea dosarului. Avand in vedere modul cum se judeca in ziua de azi, sunt toate sansele ca spatiul verde sa dispara.
22
4
Stati linistiti, armanlu nu chiari!
9
29
De la tulcea au venit in Constanta!Beeeeeebeeeee
26
3
Tot beidaudul s-a adunat la constanta
29
2
De fapt nu e la final, nu?
10
0
Pe nela asta, voi l-ati ridicat. Incepand cu firmele care-i dadeau marfa fara fatura la engrossul pe care il avea la Histria. Incet incet, tzaranusul a facut banii si fiind kitra a facut avere. Acum se 3,14sha cu bolta pe voi. Asa ca nu va mai plangeti.
11
6
Spatiu verde...??!?!.... Nu o sa mai existe nici un spatiu verde...
18
7
Aia dau spaga asa rezolva problemele cambela prod mazare si fagadau au supt bine de la ei
28
2
Pulseaza si tu mai mult la faga, sa vezi cum faci bloc si pe sosea.
24
2
CAMBURI ASTA DACA IL CAUTI PE GOOGLE, A FOST PRIMAR LA BEIDAUD, ACUM LUMEA CE SA INTELEAGA ? O FI COICIDETA ? CERT ESTE UN LUCRU, SIGUR MAZARE ARE UN PAT LIBER IN CAMERA ! SI ATUNCI NE INTREBAM OARE CINE II VA PUNE IN PAHARE SI II VA CITITI ROMANTE ? DAR NU PE AMBIANTA DE ZGOMOTUL BROASTELOR SI GREIERILOR SI PE ZAVOARE SI ALARME
38
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212