REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.6° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Scandalul blocului de 9 etaje, construit ilegal pe terenul lui Galani, a ajuns la final

Scandalul blocului de 9 etaje, construit ilegal pe terenul lui Galani, a ajuns la final

Replica API 22 martie 2018 | 21:54 505

Se aşteaptă verdictul

Se aşteaptă verdictul

Scandalul blocului de 9 etaje, construit ilegal pe terenul cântăreţului Ionuţ Galani, în apropierea cartierului Tomis Plus, pare că se apropie de final. Dosarul a ajuns în faza de recurs, la Curtea de Apel Constanţa, care urmează a se pronunţa.

În acest dosar apar un număr de 25 de părţi, printre care se numără artistul constănţean Ionuţ Galani şi SC Arprorex SRL, în calitate de reclamanţi, Primăria Municipiului Constanţa în calitate de pârât, plus 22 de persoane fizice. Aşa cum cotidianul „Replica” arăta în alte articole, societatea Arprorex SRL şi Ionuţ Galani, care nu este deloc străin de aceasta, au acţionat în instanţă Primăria Municipiului Constanţa, în 2016, solicitând să autorizeze lucrările privind ridicarea blocului respectiv, care era deja „pe picioare” la acea dată.

Mai mult, totula ieşit la iveală în urma unui incident, când o furtună a smuls o schelă metalică, care a căzut peste autoturismele parcate în imediata vecinătate a imobilului, situat, la rândul lui, în zona Tomis Plus. Tribunalul Constanţa a respins ca nefondată, în luna martie a anului trecut, cererea formulată de Galani şi Arprorex în contradictoriu cu Primăria Municipiului Constanţa. Hotărârea, care nu a fost dfinitivă, a fost atacată cu recurs la Curtea de Apel, care a rămas în pronunţare, urmând a da o soluţie pe data de 26 martie a.c.

De precizat că, după ce s-a aflat că blocul a fost ridicat total ilegal, atât Primăria Constanţa, cât şi ITM, au aplicat amenzi pe bandă rulantă societăţii Arprorex, pentru neregulile depistate. Acela a fost momentul când societatea a acţionat Primăria în judecată, fiindcă refuză să pună în legalitate construcţia ridicată pe terenul lui Ionuţ Galani, care neagă faptul că ar avea vreo legătură cu firma respectivă. Potrivit acestuia, Galani doar a înstrăinat terenul dezvoltatorului imobiliar, în schimbul a patru apartamente în blocul neterminat încă. Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu acesta, dacă instanţa va respinge definitiv acţiunea prin care se solicită obligarea Primăriei de a emite autorizaţie de construire.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Galani,un cipan balos si pufos care isi investeste banii negri luati de la machedoni pentru afaceri imobiliare necurate. O rusine de om.
2
0
De cosmeliile facute de alexe stelian nu zice nimeni nimic? Vinde niste cosmelii pe care nici nu are acte vai si amar de capul lui. Sper sa ii rupa cineva picioarele ca prea mult tupeu nesimtit are si prea multe inselatorii face
2
0
ooo Caca Mare nu mai are bloc ca vuia toata Constanta ca isi face bloc si cand incolo are doar 4apartamente adica si a vandut terenu cu alte cuvinte. sa mi bag pl in mortii vostrii care tot ii sugeti pula lu Caca Mare. o foame lunga si cersetoare . si a luat la o nunta 20 de mii de Euro si ia cerut lu ginerica inca 500 de euro ca ramase restu de la intelegere mi ar fi fost rusine sa ii mai cer nu a luat el banii astia niciodata din cantarile lui de cacat mare grecesc.
4
0
Simplu, sa fie daramat iar cand este facut praf sa le emita autorizatie de constructie
5
0
asta de Galani sa cante ? Cat de prost sa fii sa platesti foca asta oparita care guita ca un purcel ?
14
2
de cosmeliile alea proprietar evreu replica , nu spuneti nimic
9
1
Cine se muta in blocuri noi isi vor plange de mila Cade in cel mult 5 ani la cum sunt construite.... intr o mare bataie de joc Nu racord raja Nu contract enel Cade lumina cade si apa...... Nu fiti prosti ca noi fiindca nu am stiut!
14
0
Daca Fagadau ar respecta legea,si nu s-ar lasa cumparat de tine cu o spaga,ti-ar darama blocu.Prea te crezi smecher dar nibesti nimic.
18
0
Nu va mai cacati pe voi rumani nebuni ce sunteti. Eu sunt Becali al Comstantei si va fac pe toti
2
12
O sa ii ajute Fagadau contra unei spagi, asa cum o sa il ajute si pe Babu sa intre in legalitate. Cainii latra , ursul merge. Doar nu visati voi ca o sa le darame blocurile. Plangeri penale sa nu faceti, ca atunci se complica treaba. O sa fie bine. Nu vad ce deranjaza 3 blocuri care arata cat de cat ok.
11
3
Scapa cu o amenda si cu o shpagutza data la Primarie ! Machedonului asta supraponderal , normal si legal trebuie sa i se demoleze constructia ... pe cheltuiala lui ! Toti cacatii de cipani construiesc blocuri fara autorizatie . Cum este posibil ? Chiar asa de mare e coruptia in Primaria Cta ? Politia Locala Cta cu al sau DIRECTOR GENERAL SEF DE DIRECTIE nu se AUTOsesizeaza ?
27
1
ala si-a vandut terenu unuia care si-a construit bloc fara autorizatie cum fac toti smenarii.interlopii Constantei astia sunt niste smenari niste tzepari.asa ceva nu veti intalni in Romania,constructii haotice facute aiurea;apropo cine p.l.mea e galani asta?ca n-am auzit pana acu de el?
16
0
arporex ala e reclamant?
3
1
Multe blocuri fabrici zero autorriz pe spagi
13
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218