REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
11.9° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Scandalul din Medeea, din cauza taxei de protecție? Iată pe cine au încătușat anchetatorii

Scandalul din Medeea, din cauza taxei de protecție? Iată pe cine au încătușat anchetatorii

Replica API 11 aprilie 2018 | 13:43 549

În urma cercetărilor în cazul scandalului din Medeea, unde s-a lăsat cu geamuri sparte și tulburarea ordinii și liniștii publice, polițiștii constănțeni au reținut, pentru 24 de ore, un bărbat, fiind vorba de Robert Căldăraru. Totodată, pe numele a altor doi bărbați, cu vârste de 26 și 29 de ani, urmează a fi emise mandate de aducere. Cercetările continuă, urmând a fi probată activitatea infracțională și în cazul altor persoane.

Scandalul a izbucnit duminică, 8 aprilie anul curent, pe strada Ion Ionescu de la Brad din cartierul Medeea al municipiului Constanța. Pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere se poate observa cum mai multe persoane apar în zonă, cu bâte, și încep să lovească un autoturism parcat, după care intră în curtea unui imobil și sparg geamurile. Este vorba despre un conflict mai vechi izbucnit între două familii de etnie romă din zonă, Căldăraru și Petrache. Potrivit părților vătămate din speța de față, una dintre familii ar cere celeilalte taxă de protecție, 1.000 de euro pe lună, pe perioada când membrii sunt plecați în străinătate (Germania). Dacă nu primesc banii, se răzbună. Așa s-ar fi întâmplat și duminică, atunci când toți cei vizați erau plecați de la domiciliu, în vizită. Acasă era doar o minoră, care are probleme cu vederea și care, atunci când a auzit zgomote, a sărit pe geam și s-a ascuns într-o anexă. De cealalată parte, sunt zvonuri care spun că totul a plecat de la o așa-zisă căsătorie, care nu ar fi fost acceptată de ambele părți. S-au ciondănit, bătut, după care fata a fost înapoiată familiei, dar nu s-ar fi înțeles la despăgubiri. Indiferent care este motivul real al disputei, cert este că oamenii legii au precizat că nu vor tolera un astfel de comportament. ”În data de 9 a lunii curente, în cartierul Medeea, a avut loc un conflict spontan, între persoane care locuiesc în zonă. S-a produs o tulburare a ordinii și liniștii publice, pentru care s-a intervenit în mod eficient. Au fost reținute și conduse la sediul Poliției 9 persoane și, în prezent, se desfășoară audieri și cercetări în cauză. Facem precizarea că nu vom tolera astfel de comportamente în zona respectivă și că se va interveni ori de câte ori e nevoie”, a declarat George Munteanu, adjunctul Poliției Municipiului Constanța.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Deportarea lor sau impuscarea ar rezolva problema romaniei cu aceasta etnie ptr. totdeauna ..rusia si astazi deporteaza tigani in siberia dar nimeni nu sufla o vorba ..
6
0
Hai ca nici romanii nu sunt departe de aceste specimene. Ti ai dreaq cu natia de hoti si koorve.
2
3
Ciorilee au oamenii la politie la parket,peste tot si scapa mereu.istia trebuie arestati rasa mami lor de ciorii
4
1
MOARTE tiganilor!!!!!!!!!!!
11
0
Politistii ar fi trebuit sa apeleze la armele din dotare , eventual , sa foloseasca niste mitraliere , aruncatoare de grenade , bombe cu napalm , sau gaze toxice impotriva acestor babuini bronzati . De ce mai locuiesc ipochimenii in Constanta ? Sa fie aruncati in mare cu tot cu neamuri si plozi ! Nemernici ...
13
0
Da-i in ma-sa de imputiti. Au obiceiurile lor specifice,poate ar fi chiar bine sa-i lase lumea sa se omoare intre ei. Astia sunt oameni doar ca aspect anatomic. Sau poate se simt dezradacinati si ar fi excelent pentru toti sa fie trimisi in Pakistan ,India,acolo unde isi au originile. Le-ar fi bine in elementul lor si noua fara ei,ca oricum nu vor sa fie integrati in societati de tip European. Ei se opun integrarii,nu sunt discriminati ! Discriminati suntem restul ca le suportam salbaticiile ,rusinea adusa romanilor peste tot in lume.
25
0
Niste cetateni de etnie neprecizata. Mai nou toti tiganii se dau turci sau tatari.
16
0
Pe ruxanda iulian din satul nou cand il trimiteti la facultate?
7
2
Mai bine scrieti ce mai face bododel.Sa fie ceva cu dragoste,cu iubire.De ce dati stiri cu ciori vopsite care se bat pe cuib?
7
0
a mai incercat unii sa se dea la jmemer-ul satului dar ia potolit repede
6
0
DAR VECINII CARE AU TREMURAT LA SCANDALUL ACELA? NU OARE TREBUIAU DUSI TOTI TIGANII LA MUNCA SI PUSI SA MUNCEASCA PANA NU LE MAI TREBUIA SCANDAL?
20
0
Prosteala se dau sefi la parnaie cu ei
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218