rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 21 aprilie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

SCANDALUL MOMENTULUI: CÂT costă, în alte părți ale României, o ORĂ de PARCARE

Noul regulament al parcărilor de pe raza municipiului, pus în dezbatere publică pe data de 28 ianuarie a.c., a stârnit controverse între cetățenii orașului din pricina tarifelor exagerat de mari, dar și noilor reguli la care trebuie să se supună aceștia. Discutăm despre instituirea mai multor zone de taxare pentru municipiu, de viniete anuale sau cu durată limitată, dar și despre organizarea licitațiilor pentru parcările de reședință, în cazul în care numărul cererilor este mai mare decât cel al locurilor de parcare. Și, totuși, la Constanța sunt cele mai tarife sau doar simplul faptul al unei schimbări creează dispute aprinse între cetățeni și administrația publică? Sunteți curioși cât costă parcarea sau cum se parchează în marile orașe ale țării? Atunci vă invităm să urmăriți materialul de mai jos.

Citește și:NU poți sta mai mult de TREI ore cu mașina PARCATĂ în centrul Constanței!

Municipiul Constanța se confruntă cu un deficit de locuri de parcare

Este o realitate deficitul de locuri de parcare cu care se confruntă municipiul Constanţa. Haosul din parcare şi perioadele lungi de căutare a unui loc de parcare sunt adesea puse pe seama lipsei locurilor de parcare. Un răspuns obişnuit este că oraşul ar trebui să ofere noi locuri de parcare cu plată. Cu toate acestea, gestionarea locurilor de parcare existente reprezintă adesea abordarea cea mai inteligentă şi mai eficientă, din punct de vedere al costurilor, deoarece parcările cu plată existente în apropiere sunt adesea insuficient utilizate, iar proiectul de faţă cică propune să îmbunătăţească gestionarea parcării pe stradă, înainte de a creşte oferta.

Iată cât vor costa locurile de parcare în municipiul Constanța!

În ZONA 1 (Zona CENTRALĂ) NU ai voie să stai mai mult de 3 ore

Zona 1 o reprezintă parcările adiacente spaţiilor publice din diverse zone de interes public, comercial şi turistic Tarife/taxe. Parcarea este de scurtă durată, maxim 3 ore fără posibilitatea prelungirii timpului de parcare prin taxare repetată. Tariful de parcare pentru primele două ore este de 7 lei fiecare, ora a treia fiind majorată la 15 lei. Abonamentele pentru instituţii publice și de interes public este de 208 lei/an.

Citește și: VIDEO! Horia CONSTANTINESCU a răbufnit în contextul regulamentului PARCĂRILOR: Ce ATÂTEA INJURII?

ZONA 2: Tariful este 4 lei pe oră și 360 lei pe an, vinieta

Parcările situate pe trama stradală de categoria I şi II de pe teritoriul Administrativ al municipiului Constanţa. Plata taxei se realizează prin Parcometru, SMS, Aplicaţie mobilă de plata Luni Duminica în intervalul 00:00 - 24:00, pe tot parcursul anului. Tariful de parcare pentru o oră este de 4 lei+TVA, dar se poate realiza și în baza unei viniete de culoare albă(anuală) 360 Iei/an.

Vinieta de culoare albastră 1 zi - 25 lei, 1 sapt- 150 lei, 1 lună - 250 lei.

ZONA 3: PARCĂRILE de REŞEDINŢĂ/RIVERANE

Locurile de parcare vor fi semnalizate suplimentar cu dispozitive cu următoarele caracteristici: confecţionată din tablă neagră de 2 MM, vopsită cu grund şi vopsea galbenă, înscripţionarea se va face cu vopsea de culoare neagră, cu caractere de 3 CM, iar sintagma de rezervat va fi boldată. Sub nr. autorizaţiei se va lipi o bandă reflectorizantă de 5/33 CM). Plăcuţele vor fi realizate şi montate contracost de către administratorul tramei stradale, S.C. Confort Urban S.R.L.

Rezervarea locurilor de parcare de reședință pe bază de autorizație este valabilă de luni până vineri în intervalul orar 15.00-08.00. În restul intervalului, locurile care sunt libere pot fi ocupate. Iar sâmbătă, duminica și în zilele de sărbătoare legală în intervalul 00-00-24.00.

În parcările de reședință se va atribui câte un singur loc pentru fiecare apartament, cu excepția situațiilor în care același utilizator deține în același imobil mai multe apartamente. Dacă numărul cererilor depășește numărul locurilor de parcare de reședință disponibile, atribuirea se va face prin licitație organizată de Primăria Constanța în colaborare cu asociațiile de proprietari.

Citește și: Viceprimarul Constanței, Ionuț Rusu: 'Nu eu am elaborat regulamentul parcărilor'

Cluj: abonamentul pe un an în zona centrală este de 79 de lei

Dacă aceste tarife vi se par destul de mari, stați să vedeți tarifele reglementate de alte orașele mari ale României. De exemplu, și în partea central-nord-vestică a țării, mai exact în Cluj, pentru zona centrală există mai multe opțiuni de plată. Mai exact, este vorba despre existența parcometrelor, tichete răzuibile, plata prin intermediul unui SMS, dar și plata cu cardul bancar pe platforma online.

Pentru o perioadă de 30 de minute, clujenii scot din buzunare pentru zona centrală 4 lei, o oră se taxează cu 8 lei, în timp ce o perioadă de două ore ajunge să fie taxată și cu 16 lei.

Pentru abonamentele parcărilor din zona centrală solicitate de persoane fizice tariful acestora este de 79 de lei, în timp ce pentru persoanele juridice, tariful crește la 555 de lei pe lună. Abonamentele riveranilor se ridică la 66 de lei pe an, în timp ce pentru persoanele juridice tariful este de 234 de lei pe an.

Citește și:Scandal: PNL nu votează Regulamentul parcărilor propus de Vergil Chiţac

Brașov: tariful abonamentului pentru zona centrală este la 270 de lei pentru 30 de zile

Programul de parcare cu plată din Brașov este continuu, 7 zile din 7, 24 de ore din 24. Plata pentru parcare în Brașov de poate face la parcometre, prin sms, dar și prin intermediul unei aplicații online.

Pentru o oră, în zona centrală, brașovenii scot din buzunar aproximativ 3 lei. Pentru un abonament de 30 de zile, persoanele juridice achită suma de 180 de lei, în timp ce persoanele juridice achită 270 de lei.

La Alba Iulia nu există abonamente pentru zonele centrale

Și în Alba Iulia, Tarifele de parcare sunt diferențiate, pe zone și intervale de timp (o oră, două ore, o zi și pentru unele zone, și pentru o jumătate de oră). Zona centrală (zero sau roșie) cuprinde 673 de locuri de parcare, iar tariful pentru autoturisme este de 2 lei pentru o oră, 4 lei pentru 2 ore și 17,5 lei pentru o zi întreagă.

Abonamentele se pot întocmi doar pentru 2 zone, zona albastră și galbenă, exceptând zona centrală. Acestea cuprind 3 modele, abonament general: cu drept de staţionare pe timp nelimitat în zona tarifară 1 (albastră) și 2 (galbenă), abonament transmisibil: cu drept de staţionare pe timp nelimitat în zona tarifară 1 (albastră) si 2 (galbenă) și abonamentul ,,Vehicul cu propulsie electrică”: se eliberează pe perioada înscrisă pe acesta, persoanelor juridice sau persoanelor fizice care deţin în proprietate un autovehicul cu propulsie electrică; abonamentul oferă discount de 50%- pentru mașină hibrid, respectiv 100% – pentru mașină electrică; abonamentul se inscripţionează cu numărul de înmatriculare al vehiculului, cu perioada de valabilitate şi este netransmisibil.

Tarifele pentru abonamente generale pentru o perioadă de 30 de zile sunt de 50 de lei pentru persoane fizice și 100 de lei pentru persoane juridice, în timp ce pentru un an, acestea se măresc, ajungând la 300 lei pe an persoane fizice, 600 lei pe an persoane juridice.

Abonamentele transmisibile sunt valabile doar o lună de zile cu posibilitatea reînnoirii acestora, 75 lei pe lună pentru persoane fizice, 150 lei pe lună pentru persoane juridice.

Citește și:STROE FELIX: Constanța este în pragul unei REVOLTE, din cauza regulamentului PARCĂRILOR

Sibiu: abonamentul pentru riveranii zonei centrale este este 15 lei pe lună

Noul sistem de taxare pentru parcările din Sibiu implică împărțirea orasului în patru zone – A,B,C,D pentru care s-au stabilit taxe diferite.

Pentru Zona A, aferentă centrului orașului, tariful de parcare este 2 lei pe oră, de luni până duminică, sau 10 lei pe zi, între orele 8.00-22.00.

Abonamentul pentru riverani, pentru o perioadă de 30 de zile, este de 15 lei pe lună, iar pentru restul doritorilor este de 150 de lei pe lună.

Tariful de 1 zi se aplică pentru ziua în curs indiferent de ora la care se achită parcarea și este valabil de la ora achitării acestuia până la sfârșitul perioadei cu plată din ziua în curs.

Și în țările UE tarifele variază în funcție de timp

În capitala Franței, în ciuda a celor peste 300 de parcări publice și private, este o adevărată aventură să-ți parchezi mașina. Pentru facilitarea găsirii unui loc de parcare liber, municipalitatea Parisului a introdus, în urmă cu 5 ani, un serviciu wireless care le spune şoferilor, prin intermediul telefonului mobil sau al sistemelor de navigaţie GPS, dacă există sau nu spaţii de parcare disponibile în imediata apropiere. Astfel de sisteme au fost introduse, în ultimii ani, și în Germania, Elveția, Italia, Austria și Spania.

Tarifele de parcare din capitala Franţei oscilează între 3 euro/oră, în zonele ultracentrale, 6,50 euro pentru două ore şi între 20 şi 35 de euro pentru 24 de ore.

În Viena, parcarea pentru o perioadă scurtă, de jumătate de oră, costă 1 euro, pentru 60 de minute – 2 euro, pentru 90 de minute – 3 euro, iar pentru 120 de minute – 4 euro.

Andreea VREJOIU

vineri, 26 februarie 20215638
STEP PROJECT, servicii de prelucrări metalice de precizie
Comentarii

04rap(27 feb 08:23)
ptr ghertoilor mocangii ai mare dreptate da acolo sa construit parcari nu sau dat cu vopsea pe marginea drumului sai gata parcarea dai acolo trotuarele au ramas si ptr mata si ptr Marius masina nu e un lux e o necesitate daia am evoluat de ptr uni e grele ,da am un cal putere poate al calaresti sa ajungi si tu la munca daca exista asa ceva
06mwepnl(26 feb 21:16)
chit-chit dupa ce termina cu parcarile vine sa v a impoziteze centralele de apartament.....
08Alex(26 feb 21:04)
Dar Primaria car plateste abonament la publicatia dvs.? Aveti numai articole frumos impachetate legate de noua administratie.
012wtf(26 feb 17:11)
n ar fi problema ca dai bani pe parcari, dar n ai parcari.. mai intai infrastructura, de calitate, asa cum zice vrejoiu ca e la cluj si elvetia, dupa.. cereti. stii ce zic andreea?
013@abcd(26 feb 16:04)
la Bucuresti e in cateva parcari 10 lei ora, majoritatea-s cu 2 lei de luni pana vineri pana la ora 18, in rest gratis. Locul de parcare rezervat 24 de ore pentru riverani e 82 lei pe an in sectorul 1. La Constanta e fost intotdeauna mai scump, de ce, intreaba-i pe aia pe care i-ai votat.
012Terchea Berchea(26 feb 15:58)
S-au inmultit masinile, s-a construit pe orice petic de iarba. Loc de parcare per apartament nou, yoc. Costruiai bloc cu 20 ap. N-aveai loc decat de jumate, dc le aveai si pe alea, restul platite la primarie-aprox 5000 euro, si jumatea asta unde parca? In aer? Reinventati sfatul popular. Dezvoltatorilor de unde credeti ca le-a venit ideea sa-ti ceara bani si pe locul de parcare, la bl noi? De la mintile luminate din primarie, niste gunoaie ordinare. Cica ei respecta legea, astia trebuie batuti inainte de vot, sa stie ce-i asteapta dc o falfaie in institutie pe banii nostrii.
16MWE Daca 13.45(26 feb 15:40)
mwe bai prostule
211Prostii au votat(26 feb 15:12)
Mascariciul de Chitac n-are bani la buget,ai dat-o pe japca Gogule?
311Neicusor(26 feb 14:34)
Sa faca parcari mai intai si dupa aia sa ceara bani. Iar pe nea Horica psdistul sa-l trimita sa parcheze pe la puscarie, la poarta alba, cu colegii. Cat despre pacientul Chitac... un dobitoc.
614Scarbe de la primarie(26 feb 13:59)
Unii oameni au muncit si in afara ca sa isi ia 2 masini, nemernicilor, au facut sacrificiii pt 2 rable, ce ne jecmaniti voi cim vreti cu tarifele voastre de Paris. Jeguri umflate pe bani publici care scrieti comentarii in favoarea celor care au facut regulamentul. Scarbelor, masinile alea nu sunt de furat cum furati voi din buzunarul vostru, daca ai 2 masini vechi de 10-12 ani nu inseamna ca esti bogat de nu mai poti, ca voi scarbelor de la primarie. Ne luati banii ca va faceti voua salarii babane si la fufele de la taxe si impozite platite cu zeci de milioane ca ne incaseaza niste taxe
213VVVVVVVVVVVVVVVVVV(26 feb 13:58)
DAAAAA ,AVEM SALARII DE 3500 EUROI SI NU STIM,,,,TREBUIA SA SPUNA IN CAMPANIE ,,CONSTANTENI DACA ES PREMAR VA TAXEZ CU IMPOZITE DE VA IA DRAKU...
187Daca(26 feb 13:45)
Aveti bani de 2-3 masini de familie,tb sa aveti si de parcare.Sau motorina e si aia furata de la soferiiRAtC?tichete de vacanta,pensii speciale,gratuitati pe tren,pensie si salariu,mocangeala.Cum dracu o femeie de serviciu cu 10 clase la hotelul militar,un amarat de lacatus de intretinere isi permit 2masini?vecinii mei,au salarii babane,norma de hrana, spor de noapte ca doarme in patul lui nu la munca,chindii,mers la munte de 3-4ori pe an,dar se zgarma in cur ptr 350 de lei pe an parcarea.Vreti o tara ca afara?platiti.Incetati sa platiti caldura,lumina si apa celor din HenrC, mutati-i in Palas
21613:02(26 feb 13:39)
Ba bulau, pentru ce cacat sa platesc atatia bani parcarea in pula mea, o parchez pe strada facuta din banii mei si ai tai, asfaltata de la noi de niste hoti care au furat, de ce cacat sa platesc camata 30 de mil pe an denumit si impozit pentru ca am 3000 cmc. Cand iau masina platesc tva cand o inmatriculez platesc anual o carca de bani, ca sa o pornesc platesc taxe de drum din motorina, ca sa o opresc sa parchez tot sa platesc? Mars in pula mea cu socialismul tau ca habar n-ai pe ce lume traiesti
189divoc(26 feb 13:37)
Foarte bun acest regulament!!! V-ati invatat toti prostii cu cate trei patru masini de familie sa le parcati si sa uitati de ele peste tot!mai tineti-le si acasa iar cei care stati la case bagati-le in curte, puturosilor!
1810Jiji 9:30(26 feb 13:02)
din comentarii se poate observa cu ochiul liber ca v ati obisnuit cu socialismul...gratuitati pe tren, tichete de vacanta acum vreti si parcare gratis. Da pt astia cu case, cand aveti de gand sa va bagati masinile in curte? e normal sa facem slalom printre ele cum e in coiciu sau compozitori? daca eram primar va punea msa platiti pt masinile alea din fata casei 100 euro pe zi. ai bani de casa in cta, ai bani si de loc amenajat in curte pt toate masinile. arata ca o tiganie compozitori! cartier tiganesc!
318Vasile(26 feb 12:58)
Eu zic sa ne lasam toti mainile in fata primariei si pe langa primarie, in fata casei lui Chitac si a conilierilor care au scos o asemena ineptie de regulament. Sa va fit in gura de lepre PNL-iste si USR-iste. Numai la bani va e gandul, nu va ganditi decat sa va umpleti buzunarele de spagi.
87Smecher(26 feb 12:56)
Va dati toti constantenii smecheri cu bani multi da n-aveti ce pune pe masa saracilor. Nu ma plang ca am bani multi si sunt mare smecher.
213Amirale, ai esuat...(26 feb 12:35)
si tu ai echipa ta, de prosti!
224Tac Pac(26 feb 12:17)
Nea Chitac, ti-ai dat foc la valiza. Clar, nu mai prinzi al doilea mandat.
021Mwe Horica C. Porcul II(26 feb 11:59)
Omul PSD Central, nasul unuia din copii lui Adrian Nastase,turnator la 0215, omul de pe Litoral al centralei de colectat spaga a ministerului de interne a ajuns sef in primaria PNL-USR dupa ce l-a injurat pe Chitac in campanie cand a canditat impotriva lui ca omul lui Voiculescu Felix Turnatorul Amtena 3. Ce cauta un om cu o asa biografie in Primaria Constanta? Chitac care este o maimuta sta cumite pe creanga lui.E imbecil si nu scoate o vorba fara sa se faca de ras. Ticalosiile administratie"Chitac" de carton primar sunt destinate a excroca bani de la constanteni sub aparenta legalitati
322NO NAME(26 feb 11:20)
ESTE STRIGATOR LA CER CE SE INTAMPLA.A FOST ALES SA SPRIJINE CETATENII..NU SA LE BAGE MANA SI MAI ADANC IN BUZUNAR. PACAT!
2510abcd(26 feb 11:06)
IN BUCURESTI E 10 LEI PE ORA SI NU MAI PLANGE NIMENI, VRETI O TARA CA AFARA DAR VA OPUNETI EVOLUTIEI
429Pt piticul porno(26 feb 10:30)
Horica piticul porno, cine drk ni te-a adus pe cap in C-ta ? Sa-l vedeti ce figuri face daca nu isi gaseste loc de parcare pe Mihaileanu, la birourile Primariei de acolo! El trebuie sa-si parcheze Jeep-ul musai in fata sediului, ca str Mihaileanu e numai a lui, i-a donat-o ma-sa ! Asta trebuie urgent scos in suturi din primarie ! Marsh, pocitanie.
314contribuabil(26 feb 09:48)
ce se intampla cu locurile de parcare inchiriate cu contract incheiat intre persoane juridice si SC CONFORT URBAN ? ACESTE CONTRACTE ,VAD CA NU INTRA IN DISCUTIA NOULUI REGULAMENT AL PARCARILOR IN MUNICIPIU CONSTANTA !STIE CINE CEVA ?
438Demisia piticanie!(26 feb 09:34)
Pitic de ferentari ajuns pe litoral. Ba Horica Constantinescu, demisia ba scursura infecta, lingaule, nu stii cum sa faci sa iesi tu in evidenta. Nu ti mai zice tu Catani ba lichea ce esti, ca nu ai tu nicio treaba cu legile, scursura care baleste si le face avansuri la toate pipitele de pe la institutiii, ai ajuns spaima constantei
529LI SA RUPT PSD-ISTILOR(26 feb 09:32)
Au distrus definitiv orasul Constanta . Un oras care candva avea ceva romantic , astazi arata jalnic . Faptu ca sa construit haotic si au furat din spatiile verzi . Nu se mai poate schimba mare lucru . Asa vor ramane peste generatii . Actuali administarori sa gandeasca si sa incerce sa rezolve problema parcarilor pentru ca nu este de gluma . NUMAI SA NU ARUNCE IN CARCA LOCUITORILOR INCOMPETENTA CIUMATILOR . SA SE CONSTRUIASCA IN REGIM DE URGENTA LOCURI DE PARCARE .
529JIJI(26 feb 09:30)
@Horia....daca esti idiot , de ce te mai si afisezi? daca tu nu iti doresti sa stai la casa in Constanta , asta nu inseamna ca toti trebuie sa stam la bloc , fiindca tu esti o jigodie puturoasa ...
333ioan(26 feb 09:27)
Vergilica pe aerul pe care il respiram cind ne pui taxa?
369ghertoilor mocangii(26 feb 09:06)
ba taranilor in tarile civilizate parcarea sa plateste v-ati invatat sa parcati pe trotuare pe treceri de pietoni pe ma-ta...taranilor
630Mircea(26 feb 09:00)
Ce hot era mazare, da idiotul asta este flamand tare , ia pielea de pe prostii care l-au votat !
3411Marius(26 feb 08:59)
Bravo Chiti tata, arde-i pe puturosii invatati cu pomana. Ba masina e un lux, uite na ca daca vrei sa-ti misti hoitu 3 km si sa lasi masina costa ! I-a mai vezi si cu autobuzu ala care e treaba si lasa vrajeala nu mai te smiorcai ca de bmw mana a17a ai avut pretentii. Si astia de ati pus monopol pe placutele alea cu 200 lei pe an ca boierii sa va vedem cum sariti din ghete acu la licitatie smecherilor care sunteti voi smecheri. Bravo Chitac!
628Gogu(26 feb 08:55)
Asa ne trebuie, lasam sa participe la alegeri de primar toti habarnistii fara minim de experienta in administratie.Astia vor sa capete experienta in administratie facand tot felul de nenorociri pe noi platitorii de taxe.Rusineeeee!!!!
2816Horia(26 feb 08:47)
din comentarii se poate observa cu ochiul liber ca v ati obisnuit cu socialismul...gratuitati pe tren, tichete de vacanta acum vreti si parcare gratis. Da pt astia cu case, cand aveti de gand sa va bagati masinile in curte? e normal sa facem slalom printre ele cum e in coiciu sau compozitori? daca eram primar va punea msa platiti pt masinile alea din fata casei 100 euro pe zi. ai bani de casa in cta, ai bani si de loc amenajat in curte pt toate masinile. arata ca o tiganie compozitori! cartier tiganesc!
441ptr RUSU si CONSTANTINESCU(26 feb 08:44)
Viceprimarul RUSU, cand veneai la Fillicori si stateai 5 ore la masa cu cineva, faceai cartile ptr primarie. iti convenea sa pleci dupa 3 ore sa llasi omul al masa? Horia parcai 5 masini pe tomis in fata partidului inainte de alegeri, iti convenea dupa 3 ore sa le muti definitiv?? DAR UNDE SA LE DUCI??ASTA ESTE PROBLEMA.. Asa ca bagati-va mintitle in cap, si numai ingraditi drepturile oamenilor, sa-i obligati voi sa stea cat vreti VOI.. Ganditi inainte sa faceti o tampenie, puneti-va in locul oamenilor, nu le impuneti restrictii, ca nu aveti voie. Eu va dau in judecata,escrocilor
526faga(26 feb 08:43)
cand va intrebam in campania electorala unde sunt programele lui chitac, ale PNL si USR ca nu au venit cu nimic, imi dadeati manute rosii. Uite acum vedeti programele. Alta data judecati cand votati, lasati fbk sau alte influente emotionale si alegeti ce e mai bine din lista. Stiti voi chestia cu asfaltul care zice afurat da a si facut, ei uite ca unii doar fura si fura. Si fura de rup!!!!
417Gheorghe(26 feb 08:41)
Degeaba se pun taxe, nu rezolva in niciun fel problema lipsei locurilor si nici a nesimtitilor care nu pot parca decat aiurea. De pilda ofiter IGSU parcheaza masina pe colt de strada, la distanta mare fata de bordura, in conditiile in care existau pe Bd. Mamaia 3-4 locuri libere langa masina.
2122Parking(26 feb 08:38)
Amestecatura asta din Constanta de etnii, a creat din acest oras unul dintre cele mai de kkt orase. Snobii si arogantii sa plateasca .Primare fa-le si mai scumpe parcarile la fraieri, lua'mi-ar pl in gura astia care si-ar parca masina langa pat, ori zic ca-i poluare si praf dar o spun ca-i la moda, niste ipocriti e evident. Sunt doar cativa cetateni cu frica lui Dumnezeu in orasul asta, restul merita sa plateasca si mai mult decat ati propus. In occident milionarii merg cu bicicletele si constantenii se kaka pe ei ca trebuie sa mearga cu masina. Sa va trag la muie de parveniti!
427geo(26 feb 08:18)
Amirale cu parcarile al criticai pe fatalau si cu asta ai castigat da cand te ai vazut la putere ai uitat ce ai spus ai pe ei ca dupa 4 ani nu mai conteaza, da vezi ca si un referendum va duceti p i de suflet cu tot cu PNL vostru ,unde iesti Crusoveanule acum nu mai iesi sa critici PSD ,
531Chitac(26 feb 08:10)
Te-ai compromis total
426p n l(26 feb 08:06)
nici nu stii ce mic ai inceput sa fiiii , chit ai folosit in campanie regulamentul de parcare facut de psd si ai castigat ...... tineo tot asa
446Chitac mai vrei spaga?(26 feb 07:58)
Deci la viena este 1 euro iar la noi 1.5 euro extraoridinar , noi si avem salarii ca in viena , bravo Chitacule la fel de spagar ca la Academie ai ramas , ai uitat ca la examene cu 100 euro treceam examenul nu? Ca altfel dee nici nu te uitai la noi fara sutica
436Discriminare(26 feb 07:51)
Eu iti dau 360 lei pe an, dar tu ce imi oferi mie, daca eu nu gasesc loc sa imi las masina, cu toate ca am platit???
543Mihai(26 feb 07:41)
Daca tot ne comparam cu Cluj si Sibiu, hai sa ne apucam sa inauguram si noi la Constanta, parcarile supraetajate dintre blocuri, asa cum face Boc la cluj?! Pai Tu Chitac ca prima masura in pozitia de primari, vrei direct sa bagi mana in buzunarul constantenilor? Eu zic sa va mai ganditi o data. Asta e posibil sa va coste mult. Aud multi oameni zilele astea care v-au votat si regreta. Tineti cont ca cu PUMNU IN GURA cetatenilor nu o sa va mearga mult, daca doriti sa fie primul si ultimul mand acesta, atunci mergeti pe varianta asta, distrugatoare. Nu sunteti cu nimic mai departe decat Fagadau.
57CT 13 CTP(26 feb 07:37)
Salvati balena cu BMW de pe Pescarilor.
832Mascariciu & friends(26 feb 07:29)
DE UNDE PLM VRETI PARCARI CA AM RETROCEDAT TOATA CTA LA BUCATA, BANII VOSTRI SUNT IN MADAGASCAR SI V-AM DAT SI LA MUIE FRAIERILOR
638Flit(26 feb 07:16)
Flit total, asta nu e adminidstratie in Constanta, doar o adunatura de conationali, LGBT si hoti.
541Coco(26 feb 06:11)
O tara de jnapani, pusi pe capatuiala, o tara de a interesului politic!!! Nu mai au din ce scoate bani si trag pe masini. Asa ne trebuie dk nu stim sa iesim sai casapim. Votam toti idiotii
555Fum(26 feb 06:00)
Sa nu ne comparam cu Clujul, Sibiul sau Alba. Acolo s-au facut investitii, nu gluma. Acolo se plateste doar in zona centrala , nu ca la noi si pe str. Pandurului. Inteleg sa platim in centtul vechi, in zona cazinoului, portul Tomis, dar nu si in fata casei. Atunci pentru ce plm mai platim, rovignieta, accize peste accize, taxe de drum, impozit auto marit si alte birurii. Mi-as dori ca un parvenit din asta care a facut regulamentul parcarilor, sa traiasca cu salariul mediu pe economie, macar un an de zile. Fara ciordeli! Dar cand esti in stare sa injuri batrani pe plaja .....
434bag pula in rasa ta Chitac(26 feb 05:26)
ma jeg ordinar...Chitzacul pulii..hotz nenorocit in Academie..sa-mi bag pula-n natia ta de cretin ,in PnL SI in tot ce faci...MUIE...POPONAR ORDINAR!!
1355PSD PSD(26 feb 03:50)
Nu te am votat niciodata dar peste 3.5 ani votez psd. Cum.kkt sa scoti lucrurile de parcare la licitatie? Se for omori vecinii intre ei.Cine are timp de pierdut prin primarie sa faca licitatie? Deci in om normal nu mai poate sa aibe loc parcare pt ca le cor lua bombardierii si bisnitarii. Chitac, esti mai rau decat ciuma rosie. O votez pe sosoaca de 1000 de ori decat pe tine. Rusine rusine. Si voi prostilor care ati votat pnl ne ati distrus
mai mult...Replica
21 apr 14:03ReplicaINCIDENȚA cazurilor COVID a ajuns la 3,49 la CONSTANȚA!

Incidența, în ceea ce privește cazurile de infectare cu SARS-COV-2, este într-o continuă scădere în Constanța....1116

21 apr 13:38ReplicaÎPS Teodosie, supărat că fructele de mare se consumă în post VIDEO1547
21 apr 13:31ReplicaLiviu Dragnea, aviz pozitiv pentru eliberare1422
21 apr 00:43ReplicaGATA! Direcția de URBANISM scapă de chimista Cristina STAMAT

Inevitabilul s-a produs și în cazul Cristinei Stamat, ”chimista” de la Urbanism, din cadrul Primăriei Constanța....5521

21 apr 22:50ReplicaVincenzo Castellano, de la fostul club Le GAGA, se face de râs pentru 50.000 de euro4276
21 apr 00:39ReplicaPlăcuţe FALSE cu locurile de parcare, GĂSEȘTI pe INTERNET câte vrei!2024
21 apr 00:37ReplicaClaudiu Teliceanu, REVOCAT din Consiliul de Administrație al BTT SA

Liberalul Claudiu Daniel Teliceanu a fost revocat din Consiliul de Administrație (CA) al BTT SA după aproape 6 ani în...2152

21 apr 22:46ReplicaVASILE DELICOTI: USR bagă BĂȚUL prin GARD pentru a CÂȘTIGA electorat! Video952
21 apr 00:33ReplicaDe-ale lui FĂGĂDĂU! Au apărut GROPI în PISTELE pentru BICICLETE. VIDEO!1286
21 apr 00:23ReplicaRegulamentul de PUBLICITATE este GATA. Se INTERZIC reclamele pe spațiile verzi

Regulamentul local de publicitate la nivelul municipiului Constanța a fost pus în consultare publică înainte de a fi...857

21 apr 00:01ReplicaConstanța de altădată! Cum arăta Tomis MALL în anii '70!2477
21 apr 22:29ReplicaÎncep LUCRĂRILE de MODERNIZARE a unui TRONSON din bdul. MAMAIA1582
Vremea
15.5°13.2° - 15.5° miercuri, 21 aprilie 2021
ConstanțaUmiditate: 61%
Vânt: 3.79 m/s
Presiune: 1016 milibari

Loto
6/4912223662337
5/4023223141920
joker211025143
Horoscop
mai mult...SPSportRT
21 apr 00:00SportDinamo Bucureşti - UTA Arad 0-1

UTA Arad a învins-o pe Dinamo Bucureşti cu scorul de 1-0 (0-0), marţi seara, în deplasare, într-o partidă din...403

21 apr 00:00SportVictorie foarte importantă pentru FC Viitorul (1-0 vs Gaz Metan Mediaș)

FC Viitorul s-a impus acasă, marţi, cu scorul de 1-0, împotriva celor de la Gaz Metan Mediaş, în etapa a II-a a...479

21 apr 00:00SportHoria Tecău s-a calificat în sferturile probei de dublu

Perechea Horia Tecău / Kevin Krawietz (România / Germania) s-a calificat, marți, în sferturile probei de dublu din...298

21 apr 00:00SportAstra Giurgiu, victorie în deplasare (3-1 vs FC Hermannstadt)

Astra Giurgiu s-a impus, marți, pe terenul celor de la ​FC Hermannstadt, cu scorul de 3-1, în primul meci al etapei...275

Local
21 apr 13:31LocalPERICOL! MORMAN de PASTILE, aruncat la voia întâmplării, în mijlocul străzii!

Situație alarmantă în comuna Mihail Kogălniceanu după ce au fost găsite zeci de cutii cu medicamente aruncate...1250

21 apr 23:11LocalPrimăria anunță DISTRIBUIREA tichetelor RESPECT

Primăria Municipiului Constanța anunță că începând de mâine, 21.04.2021 demarează distribuirea la domiciliu a...1169

21 apr 23:10LocalPERCHEZIȚII într-un dosar de FURT de KEROSEN

1225

21 apr 23:12LocalRAEDPP Constanța: Comerțul cu carne de miel se va desfășura în două dintre piețele agroalimentare din oraș

În perioada 21 aprilie – 1 mai, în piețele agroalimentare administrate de Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului...1057

21 apr 23:11LocalNoi locuri de parcare, pentru locuitorii din Tomis Nord

Terenul viran din zona Școlii Gimnaziale Nr. 36 „Dimitrie Știubei” a fost transformat într-o parcare...941

21 apr 23:11LocalAsociația Patronală RESTO Constanța a lansat Campania „Membru RESTO - restaurant sigur“

Asociația Patronală RESTO Constanța a lansat Campania „Membru RESTO - restaurant sigur - Noi ne-am vaccinat pentru...521

21 apr 23:10LocalCOVID-1: 56 de NOI CAZURI de INFECTARE la Constanţa, 2921 la nivelul ţării

COVIDPe teritoriul României, până marţi, 20 aprilie, au fost confirmate 1.034.003 cazuri de persoane infectate cu...1119

21 apr 23:10LocalRegulamentul de organizare și funcționare a cimitirelor musulmane din CONSTANȚA, în consultare publică!

În conformitate cu prevederile art. 7 din Legea nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația...846

21 apr 23:09LocalMOARTE SUSPECTĂ! Un bărbat a fost găsit DECEDAT într-o locuință din CERNAVODĂ

912

Politică
21 apr 00:00PoliticăCîţu: România trebuie să facă rapid pasul către o economie competitivă, digitalizată

România trebuie să facă "rapid", în următorii patru ani, tranziţia către o economie competitivă, care...296

21 apr 23:59PoliticăTurcan: Între doi salariaţi cu aceeaşi funcţie din administraţia locală e o diferenţă de salariu de 10.000 euro anual

Un angajat la un Consiliu Judeţean câştigă un salariu anual cu aproape 10.000 de euro mai mare decât un salariat...844

21 apr 18:34PoliticăCîţu: Restaurantele cu tot personalul vaccinat ar putea rămâne deschise

1053

20 apr 00:11PoliticăCîţu: Valul trei a început să scadă fără carantinare de tip lockdown

Premierul Florin Cîţu a declarat luni că valul trei al pandemiei de COVID-19 în România a început să scadă...696

21 apr 18:34PoliticăAndrei Baciu: Nu a scăzut dorința de vaccinare a populației, sub 10 la sută are o ezitare semnificativă

Secretarul de stat Andrei Baciu, căruia premierul i-a delegat atribuțiile de ministru interimar al Sănătății,...590

21 apr 18:35PoliticăCîțu: Succesul campaniei de vaccinare nu depinde de Guvern - „Vrei să mergi la mare, trebuie să te vaccinezi“

1187

Interviuri
2 apr 00:04InterviuriViceprimarul Cocargeanu: USR NU VREA să se construiască în ZONA COSTIERĂ! Video

Florin Cocargeanu este unul dintre viceprimarii Constanței care pune umărul la dezvoltarea orașului. Acesta...3012

24 mar 00:03InterviuriSorin Mihai: Am distribuit TABLETE tuturor elevilor, însă mulți NU au știut ce să facă cu ele

Luni, 22 martie, s-a dat startul simulării examenului național de Bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a și a...3039

19 mar 00:18InterviuriCORINA MARTIN: Nu avem nici o STRATEGIE, nimeni NU se gândește să ATRAGĂ turiști! VIDEO

4034

6 mar 00:02InterviuriSOCEANU, primarul din TECHIRGHIOL: Singura sursă pentru INVESTIȚII sunt fondurile europene

Iulian Soceanu este unul dintre cei mai implicați edili din județul Constanța. Și nu-l lăudăm noi, ci o spun chiar...4037

5 mar 00:03InterviuriMariana GÂJU nu ÎNȚELEGE CINE oprește CT BUS să AJUNGĂ la CUMPĂNA

”În spetele unei femei puternice, stă întotdeauna un bărbat puternic”, spune primarul localității Cumpăna,...7502

4 mar 00:07InterviuriViceprimarul RUSU: În MAMAIA, nu vor mai fi ȘANTIERE și MUZICA tare, în sezonul estival

8360

Monden
21 apr 00:00MondenCântăreaţa Taylor Swift, vizată de o nouă acţiune de hărţuire

Cântăreaţa americană Taylor Swift a fost vizată din nou de o acţiune de hărţuire, după ce un bărbat, care a...328

21 apr 00:00MondenOSCAR 2021: Artiştii nominalizaţi nu vor fi obligaţi să poarte măşti sanitare în faţa camerelor

La gala premiilor Oscar de anul acesta, artiştii nominalizaţi şi însoţitorii lor nu vor fi nevoiţi să poarte...268

21 apr 00:00MondenMTV Movie & TV Awards: Serialul „WandaVision“ a primit cele mai multe nominalizări

325

Mapamond
21 apr 00:00MapamondBulgaria suspendă utilizarea vaccinului AstraZeneca pentru femeile sub 60 de ani cu risc de tromboză

Bulgaria a suspendat utilizarea vaccinului anti-COVID19 de la AstraZeneca pentru femeile sub 60 de ani care prezintă un...291

21 apr 00:00MapamondCoronavirus: Portugalia a relaxat de luni restricţiile, iar magazinele au fost luate cu asalt

Cozile la intrarea în magazine, mai ales la cele de haine, la primele ore ale zilei de luni, au marcat trecerea la o...265

21 apr 00:00MapamondCoronavirus: Finlanda redeschide localurile cu acces limitat după o scădere a incidenţei de COVID-19

247

Sănătate
21 apr 00:00SănătateSemne promițătoare în reversia bolii Alzheimer

Noi cercetări dezvăluie o nouă abordare a bolii Alzheimer, care ar putea inversa pierderea de memorie, semnul...333

21 apr 00:00SănătateStudiu: Uleiul de pește, util în insuficiența cardiacă

Uleiul de pește, bogat în acizi grași Omega-3, este cunoscut pentru numeroasele beneficii pentru organism. Mai puțin...276

21 apr 00:00SănătateStudiu - Apariția cancerului: cum produc toxinele mutații în celule

295

21 apr 00:00SănătateTot mai multe dovezi leagă sănătatea gingivală de riscul de AVC

Un nou studiu sugerează că persoanele adulte care suferă de gingivită ar fi două ori mai predispuse să sufere un...288

21 apr 00:00SănătateUn "vaccin" pentru cancer a eliminat tumorile la șoareci

Cercetătorii de la Universitatea Stanford au descoperit că activarea celulelor T în tumori a eliminat chiar și...293

21 apr 00:00SănătateVitamina D îmbunătățește creșterea în greutate și dezvoltarea creierului la copii

Dozele mari de suplimente cu vitamina D îmbunătățesc creșterea ponderala și dezvoltarea limbajului și a...275

21 apr 00:00SănătatePilula contraceptivă, asociată cu un risc scăzut de artrită reumatoidă

Femeile care iau anticoncepționale, mai ales dacă le folosesc 7 ani sau mai mulți ani consecutivi, au un risc mai...255

21 apr 00:00SănătateBeneficiile uleiului de Borago

Uleiul de Borago este obținut prin presarea semințelor plantei Borago officinalis care se regăsește pe continentul...260

21 apr 00:00SănătateExerciții pentru brațe puternice și tonifiate

292

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT