REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

SCANDALURI, DISTRUGERI şi CERERI de TESTE ADN, în instanţă! Doi copii REFUZĂ să mai poarte NUMELE TATĂLUI!

SCANDALURI, DISTRUGERI şi CERERI de TESTE ADN, în instanţă! Doi copii REFUZĂ să mai poarte NUMELE TATĂLUI!

Replica API 23 aprilie 2019 | 00:00 296

Comportamentul unui constănțean le-a determinat pe fiice acestuia, minore, să-și dorească să nu mai fie asociate cu el. Părinții au divorțat în urmă cu circa 9 ani, iar de atunci au tot solicitat ordine de protecție. Mai mult decât atât, bărbatul a fost condamnat pentru distrugere întrucât a vandalizat mașina fostei soții. Astfel, copilele au cerut în instanță să poarte numele mamei, dar tatăl s-a opus categoric, chiar dacă, în urmă cu puțin timp, ceruse, tot în instanță, stabilirea paternității.

Cele două minore, care au peste 13 ani, au solicitat în instanță, reprezentate fiind de mamă, schimbarea numelui de familie. Copilele au precizat că întâmpină dificultăți pentru că nu au același nume cu al celei în a cărei grijă se află, aceasta fiind nevoită să dea explicații peste explicații funcționarilor publici, în orice situație, inclusiv atunci când părăsesc țara în vacanțe.

Totodată, minorele au precizat că nu vor să fie asociate cu tatăl lor, care a avut și are un comportament foarte urât și care nici măcar nu le-a mai plătit pensia alimentară, ele arătând că vor să obțină diplomele școlare și viitoarele calificări direct pe numele mamei.

De menționat este faptul că împotriva pârâtului instanța a emis mai multe ordine de protecție. Unul la finele anului 2012, atunci când a fost obligat la păstrarea unei distanțe minime de 50 m față de copii și față de instituția de învățământ pe care o frecventau; evacuarea temporară, pentru o perioadă de 6 luni din imobilul bun comun al părților.

Considerentul decisiv reținut în motivarea acestei soluții a fost acela că pârâtul manifestă acte de violență psihologică asupra minorelor. Un alt ordin de protecție a fost emis de judecători în septembrie 2013, la mijloc fiind vorba tot despre violența psihologică exercitată asupra copiilor.

Și asta nu e tot, un altul a fost emis în octombrie 2014. Apoi a fost condamnat de două ori pentru săvârșirea a patru infracțiuni, între care și faptul că a distrus mașina fostei soții.

Bărbatul a REFUZAT să-și dea acordul pentru schimbarea numelui, dar ceruse test de paternitate!

Audiat fiind, reclamantul nu a fost de acord cu schimbarea numelui de familie al fetelor, pe motiv că așa trebuie: copiii poartă numele tatălui. Din răspunsurile date de către acesta la interogatoriu rezultă, după cum au susținur judecătorii, că nu este interesat deloc de consecințele pe care le-ar putea resimți sau întâmpina minorele dacă ar purta în continuare numele de familie dobândit după tatăl biologic.

Însă, el ceruse în instanță stabilirea paternității (tăgada paternității) minorelor. La finele anului 2017, instanța a respins, ca neîntemeiată, cererea de chemare în judecată formulată de acesta și s-a reținut că soluția de respingere are la bază concluziile raportului de expertiză medico-legală (examen AND), potrivit cărora minorele sunt fiicele reclamantului cu o probabilitate de 99,9999% .

În speță , instanța a apreciat că refuzul pârâtului de a-și da acordul pentru schimbarea numelui minorelor este nejustificat și, deci, abuziv, în condițiile în care față de probatoriul administrat în cauză, o astfel de schimbare este în interesul minorelor. Astfel, judecătorii au admis cererea de schimbare a numelui.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
CA dintotdeauna, se sterg mesaje la stirea despre Brailoiu de Constanta. Replica, ati declarat la Fisc?
1
0
Nu trebuie luat cu forta ceva ce este impotriva ta !
2
0
In Mangalia, Str. Callatis Bl. MG 31-29, cand daramati garajele domn primar? Cat mai stam cu tigania in fata blocurilor? Jumatate din ele sunt pe post de magazii, de ani buni n-au mai intrat masini acolo! S-a umflat asfaltul de nici usile nu se mai deschid! Alte doua sunt pe post de ateliere, n-au nicio treaba cu parcarea masinilor. Domnule primar, ati spus ca veti face din Mangalia un oras frumos, civilizat, fara garaje, fara maghernite, constructii inestetice etc. Va rugam treceti la treaba si faceti ce-ati promis pentru ca Mangalia sa arate ca un oras European nu unul balcanic ca acum.
2
0
ce ai facut cipi ?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367