REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.1° Constanța Dum., 12 Mai 2024
Anul XX Nr. 6727
14.1° Constanța Duminică, 12 Mai 2024 Anul XX Nr. 6727
 

SCENARIUL unui TÂNĂR care susținea că nu are bani de mâncare APLICAT într-un local din Năvodari!

SCENARIUL unui TÂNĂR care susținea că nu are bani de mâncare APLICAT într-un local din Năvodari!

Replica API 20 iulie 2019 | 00:00 402

Ca-n filme: a scăpat bunul și.. s-a spart

Ca-n filme: a scăpat bunul și.. s-a spart

Un tânăr în vârstă de 23 de ani a ajuns, din nou, în atenția oamenilor legii, motiv pentru care, întrucât nu era la prima abatere, s-a ales cu o pedeapsă în regim de detenție. Decizia încă nu este definitivă. Acesta a precizat că nu avea bani de mâncare, neavând un serviciu, astfel că a decis să fure un telefon. Ceea ce a și făcut, dar nu înainte de a intra puțin în vorbă cu persoana vătămată. Însă, după cum a declarat chiar el, nici nu a apucat să valorifice bunul pentru că l-a scăpat și… s-a spart.

Potrivit anchetatorilor, un tânăr juca biliard într-un bar din orașul Năvodari împreună cu doi amici. La un moment dat, a venit și inculpatul, care a solicitat să-i se permită să joace cu ei, aspect relatat de persoana vătămată și de cei doi martori. În continuare, inculpatul a cerut persoanei vătămate telefonul mobil cu pretextul să o sune pe mama sa. Persoana vătămată i-a dat inculpatului telefonul, acesta a apelat pe cineva, a vorbit în jur de 1-2 minute, după care i-a dat telefonul înapoi. După aproximativ 20 de minute, inculpatul a solicitat din nou persoanei vătămate telefonul mobil marca Allview P6 Lite, negru. Inculpatul a primit telefonul mobil, l-a luat și a ieșit din local sub pretextul de a apela pe mama sa, însă nu s-a mai întors. Instanța reține ca fiind sincere declarațiile martorilor și ale persoanei vătămate având în vedere că se coroborează și sunt în acord cu celelalte mijloace de probă administrate în cauză. Însă, din materialul probator administrat în cauz, potrivit rolii.ro, a rezultat cu evidență faptul că inculpatul este persoana care a sustras telefonul persoanei vătămate sub pretextul că dorește să o apeleze pe mama sa. De altfel, chiar inculpatul a recunoscut faptul că a sustras telefonul mobil în maniera descrisă mai sus. Acesta a arătat, totodată, că a plecat cu telefonul persoanei vătămate cu intenția să-l vândă întrucât nu mai avea bani de mâncare. Cu toate acestea, în continuarea declarației, bărbatul a arătat că după circa 3 săptămâni, a scăpat telefonul mobil ocazie cu care acesta a suferit distrugeri la display, motiv pentru care l-a abandonat. El nu este la prima abatere. A mai primit o amendă penală pentru furt, fiind cercetat, recent, și în alt dosar. ” Constată că infracțiunea ce face obiectul cauzei este concurentă cu infracțiunea pentru care a fost condamnat prin S. pen. nr. 13/04.01.2017, la pedeapsa de 180 zile-amendă x20 lei, în cuantum de 3.600 lei. În baza art. 38 alin. (1) C. pen. coroborat cu art. 39 alin. (1) lit. d) C. pen., inculpatul execută în final pedeapsa închisorii de 6 luni, la care se adaugă pedeapsa de 180 zile-ame ndă x 20 lei/zi, în cuantum total de 3.600 lei. Pedeapsa închisoarii se va executa în regim de detenție, potrivit art. 60 C. pen.”, potrivit minutei judecătorești.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
neinteresant , dar hotii astia care fura Romania si pe Romanii de 30 de ani , vrem sa scrieti articole sau va este frica ca ei sunt la putere ?
5
0
Allview P6 Lite - 270 lei la emag prin 2016. Articole despre hoti prinsi care au cel putin 8 clase aveti?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
194341463540
5/49
302723465
joker
2345344389