REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
11.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Scene scandaloase la Festivalul Sanremo: Biserica italiană numește penibil gestul unui interpret

Scene scandaloase la Festivalul Sanremo: Biserica italiană numește penibil gestul unui interpret

Replica API 5 februarie 2022 | 01:41 1449

Episcopia Ventimiglia-Sanremo din nordul Italiei a considerat miercuri "penibilă" interpretarea artistului Achille Lauro, care a deschis marţi seară Festivalul de la Sanremo 2022 cu cântecul "Domenica", a cărui scenografie a simulat un botez pe scenă, relatează EFE, citată de stiripesurse.ro.

Episcopul Antonio Suetta a deplâns într-un comunicat "reprezentaţia lamentabilă a primului concurent, care a luat în derâdere şi a profanat simbolurile sfinte ale credinţei catolice, evocând gesturile botezului într-un context profan.

Achille Lauro, unul dintre cei mai avangardişti şi transgresivi muzicieni ai scenei italiene, a deschis cea de-a 72-a ediţie a festivalului muzicii uşoare italiene cu piesa "Domenica" ("Duminică"), la care a fost acompaniat de un cor gospel şi în timpul căreia s-a botezat singur cu apă dintr-un pocal, în faţa publicului.

Monseniorul Suetta a recunoscut că iniţial nu a dorit să reacţioneze la reprezentaţia artistului, dar apoi şi-a dat seama că este necesar "să devină vocea multor persoane credincioase, pline de bunătate şi de umilinţă, care s-au simţit ofensate în valorile lor cele mai preţioase".

Legendarul Festival de la Sanremo este considerat o avanpremieră a concursului Eurovision, care va avea loc în mai la Torino, după triumful grupului italian Maneskin la ediţia de anul trecut a competiţiei muzicale europene.

Festivalul Sanremo, care a început marţi seară cu o cotă mare de audienţă, se va încheia sâmbătă, când va fi ales câştigătorul care va reprezenta Italia la Eurovision 2022.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272