REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Scheletul Hotelului Șaguna este gata să se prăbușească! Video

Scheletul Hotelului Șaguna este gata să se prăbușească! Video

Replica API 2 august 2022 | 00:00 2423

Stațiunea Mamaia se află pe un trend ascendent în ceea ce privește investițiile imobiliare, însă, cu toate astea, contrastul între lux și imobilele aflate într-o stare avansată de degradare este destul de evnident. Chiar în inima stațiunii Mamaia, puțin înainte de Cazino, pe partea dreaptă, sensul de mers spre Constanța, tronează scheletul unui fost hotel, implicat de-a lungul anilor în numeroase scandaluri. Este vorba despre hotelul Șaguna deținut în trecut de Avangarde Tourism & Resort SRL, firmă controlată de Ștefan Laurențiu Ghioca, fost administrator special al Modlvoa Estival 2022 SA.

Chiar dacă a cunoscut o adevărată dezvoltare imobiliară, stațiunea Mamaia nu înseamnă numai lux și extravaganță. Printre noile imobile ridicate și clasificate cu 4 sau 5 stele se numără și ruinele unor hoteluri care au fost pe vremuri celebre.

Un astfel de exemplu este și Hotelul Șaguna, localizat în apropierea Cazinoului din Mamaia. Acest loc pare desprins din filmele post-apocaliptice și doar câinii maidanezi își fac curaj să trăiască aici. În prezent, hotelul a devenit un adevărat focar de infecție și adăpostul preferat pentru oamenii străzii, plin de igrasie, cu geamuri putrezite și sparte, peturi și gunoaie.

Hotelul a avut parte de o imagine negative

De-a lungul anilor, hotelul a fost implicat în numeroase scandaluri privind condițiile inumae în care erau turiștii cazați. Cei care aveau ,,norocul” de a se caza aici dădeau nas în nas cu igrasia şi cu mucegaiul, cu mobilier scorojit, cu lucruri depozitate pe holuri, cu gândaci şi alte asemenea. După ce au avut parte de o asemenea experienţă neplăcută, mulţi au cerut banii înapoi, însă nu i-au mai văzut.

„Am mers la acest hotel împreună cu câţiva prieteni pentru a ne petrece la mare o vacanţă pentru care am muncit cam toată vara. Am păşit temătoare în hotel, având în vedere cum arată clădirea, dar sperăm să mă înşel. Din păcate, nu s-a întâmplat aşa. Mizerie, gândăci, praf... şi asta la recepţie. Baia de pe hol mirosea că o baie publică şi pe ţeavă de la wc erau atârnate două soseşte”, afirmau turiștii la acel moment. De-a lungul timpului, la acest hotel au mai stat cazaţi şi ospătarii care veneau și munceau la terasele de pe litoral.

Pentru o noapte de cazare la o cameră de o stea, cu baie la comun, preţul era de 110 lei, iar pentru o noapte la o cameră de două stele, preţul era de 180 de lei. Acestea erau tarifele la Hotelul Şaguna în anul 2016.

Hotelul a fost deținut în trecut de Avangarde Tourism & Resort SRL, firmă deținută de Ștefan Laurențiu Ghioca, fost administrator special al Moldova Estival 2022 SA. În anul 2019 firma a fost radiată.

Video:

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
demolat si facut un "frumos bloc de lucs" ce mai asteptati .
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218