REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Schengen - Horia Ţuţuianu: Votul Austriei este un grosier șantaj politic

Schengen - Horia Ţuţuianu: Votul Austriei este un grosier șantaj politic

A.F. 9 decembrie 2022 | 00:00 1427

Deputatul PSD, Horia Ţuţuianu, a reacţionat după ce Austria s-a opus intrării României în Schengen, considerând că tara noastră a fost sancționată pe nedrept și fără niciun temei plauzibil, motivele fiind false, puerile şi cu nici o legătură cu realitatea.

Horia Ţuţuianu

„România a fost sancționată astăzi nedrept și fără niciun temei plauzibil, de Austria. Ne-au aruncat în față false și puerile motive care nu au nicio legătură cu realitatea.

Nu există niciun argument logic care să susțină decizia cancelarului Austriei. România NU are nicio legătură cu fluxul imigraționist din Austria, la fel cum României nu i se poate imputa niciun comportament abuziv asupra companiilor austriece.

Din contră, chiar! Banii românilor au îngroșat cu vârf și îndesat conturile companiilor austriece. Vezi aici, profitul OMV, Viena Insurance Group sau Raiffeisen.  

Sau supărarea austriecilor vine ca urmare a faptului că epoca privilegiilor a apus în România?

Îi amintesc domnului cancelar că Austria se află în topul investitorilor care au ales, anul trecut, proprietăți imobiliare comerciale în România. Sunt contracte semnificative pe care companii austriece le au în România în construcția de drumuri și reabilitarea de căi ferate, investiții cu cifre de afaceri impresionante în logistică, producție și chiar în domeniul hotelier. Dacă nu le-ar fi fost bine, dacă ar fi fost abuzați, ar mai fi rămas?

Votul de astăzi al Austriei este de fapt un grosier șantaj politic al Guvernului din Austria la adresa comunității europene, România devenind fără voie monedă de negociere în problema imigrației care afectează Austria.

Grav este că poziția Austriei este de fapt împotriva coeziunii europene, a unității și a voinței europene. Pentru că da, Europa vrea România în Schengen, 25 de state europene sunt alături de România și ne susțin.“ a transmis deputatul Horia Ţuţuianu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Papagalul asta de c****i si anata lui din psd incearca sa ne prosteasca cu texte copiate de pe net, auzi tu...grosier! Grosiera e prostia si gonoreea din voi, ba pesedistilor. Tu si amata-ta trebuie sa mergeti la boli venerice sa scapam de voi.
0
0
Ia uite se unde vine lumina, cine ne lumineaza pe noi. Mai bine pune mana si invata sa citesti de pe o pagina ca nici macar aia nu stii
1
0
Cum e posibil ca majoritatea sa avem pensii de 2000 dupa 45 de ani de munca si altii pensii de 30000 ron, dupa 20 de ani nici in America nu exista pensii de 6500 euro pe luna... De 15 ori mai multi bani. De ce nu se face odata reforma pensiilor. PNL ce interese personale mai ai?
1
0
cat am fost la regia de drumuri am furat de am rupt , si am favorizat firmele pe care le am vrut eu , sunt un hot si o jigodie de m*******n , din pacate regia s a ales prafu si eu nu stiu daca ma mai tin astia in partid ca oricum nu fac nimic in psd .
3
0
Poate ar fi trebuit ca in loc sa acceptam decuplarea de bulgaria si sa i mai si certam ,sa spunem ca facem cu bulgarii separat sheng Dar asa a ramas valabil - divide et impera... Si la rotativa sa vedem a cui va fi randul data viitoare sa fie gica contra
0
0
si din cauza unor pacalici de doi lei care se cred politicieni am ajuns aici. gura si demisia mai lipitori de afise
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212