REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Schimb de „amabilități“ între Forța Dreptei și AUR. Bola și Bădrăgan au vorbit împreună și s-au înțeles separat

Schimb de „amabilități“ între Forța Dreptei și AUR. Bola și Bădrăgan au vorbit împreună și s-au înțeles separat

Mirela PASCAL 17 noiembrie 2023 | 00:00 3079

Replica de Constanța continuă seria dezbaterilor politice cu Bogdan Bola - deputat/fondator Forța Dreptei, și Dumitru Bădrăgan - coordonator AUR, filiala Constanța. A fost o confruntare relativ pașnică, însă nu au lipsit atacurile subtile, dar și contrazicerile.

Schimb de „amabilitati“ intre Forta Dreptei si AUR. Bola si Badragan au vorbit impreuna si s-au inteles separat Bogdan Bola, Mirela Pascal, Dumitru Bădrăgan

Dezbaterea a început pașnic, cei doi politicieni făcând o trecere în revistă a debutului lor politic... Bogdan Bola a ajuns în Parlament din Consiliul Județean, iar avocatul Dumitru Bădrăgan a plecat de la România Unită, regăsindu-se în doctrina AUR. „Din păcate, cei care au preluat conducerea PNL, după 2020, s-au rătăcit și sloganul acela cu care s-a mers în campanie «Votați PNL să scăpați de PSD» a căzut în derizoriu, prin alianța pe care noua conducerea PNL-ului a făcut-o cu social democrații. Este un lucru cu care nu am putut să fiu de acord, având în vedere faptul că eu, spre deosebire de mulți alți colegi, care acum sunt în Parlament, am mers pe stradă, am vorbit cu oamenii și i-am privit în ochi atunci când am spus chestiunile acestea. Tocmai de aceea a trebui să facem această mișcare și să ieșim din PNL, cu toate că am încercat tot ce s-a putut ca să nu rupem PNL, pentru că nu aceasta a fost dorința noastră. Am înființat, astfel, singurul partid liberal care mai este astăzi în funcțiune în România. Am plecat după demisia domnului Orban pentru că el a fost exponentul mișcării de dreapta din cadrul PNL-ului. Poate sună aiurea să folosim sintagma «mișcarea de dreapta din cadrul PNL-ului», dar este corectă pentru că cei care au preluat conducerea, numai de dreapta nu sunt!”, a spus Bogdan Bola, deputat Forța Dreptei.

Schimb de „amabilitati“ intre Forta Dreptei si AUR. Bola si Badragan au vorbit impreuna si s-au inteles separat Bogdan Bola

La rândul său, Dumitru Bădrăgan a explicat că „în anul 2016, cu un partid plecat de la zero, am reușit să obținem rezultate bune, inclusiv consilieri locali, să fim, cu o structură tânără, al doilea partid în două localități, anume Corbu și Limanu, unde am bătut celelalte două partide din acele comune, deși nu am învins primarul. În Corbu am bătut PSD-ul și în Limanu am reușit să înfrângem PNL. (...) Eu am plecat de la principiul de a crea o schimbare prin structuri noi și consider că la acest moment, AUR este partidul care, după 2020, poate fi câștigătorul anului 2024. Acest lucru ține însă, evident, și de modul în care își implementează structurile în teritoriu, modul în care se dezvoltă la nivel regional și felul în care v-a promova, în continuare, ideile care i-au asigurat succesul în 2020“.

În timp ce Bola a făcut o trecere în revistă a activității din Consiliul Județean, precizând că a avut proiecte multe și bune, dar adversarii politici, aflați la conducerea CJ-ului, nu au vrut să i le pună pe ordinea de zi, Dumitru Bădrăgan spune că are cunoștință de ascensiunea lui Bola, pe care o apreciază, de altfel.

Bola zice că parlamentarii AUR creează scandaluri în Parlament, iar PSD le întreține

În continuare, l-am întrebat pe Bola cum comentează ieșirile agresive a parlamentarilor de la AUR. „În Parlament sunt scandaluri și există o stare de tensiune continuă creată de AUR și întreținută de PSD. Este bine să separăm ce se întâmplă la nivel național, de ceea ce se întâmplă la nivel local. La nivel național, AUR vine cu foarte, foarte multe știri alarmiste, îngrijorătoare și propuneri care nu au nicio treabă cu realitatea. Chiar acum de exemplu, am trecut prin București și am văzut cum cei de la AUR strâng semnături pentru creșterea salariului la 5.000 de lei, prin reducerea taxelor pe muncă, cu 25%. Acest lucru, în cifre, ar însemna un impact bugetar de 43-44 de miliarde de lei, adică aproape 10 miliarde de euro, deci 10% din PIB. Este o sumă absolut colosală iar dacă va fi realizată imediat această schimbare, nu va putea fi acoperită nici dacă vom dubla cuantumul taxelor și impozitelor adunate la bugetul de stat. (...)“, spune Bola.

Bădrăgan: Scandalurile fac parte din viața parlamentară

Bădrăgan i-a răspuns: „Scandalurile fac parte din viața parlamentară. Ele se regăsesc acolo, până la o limită. În România nu a fost depășită acea limită. În alte state s-au luat la bătaie. Dincolo de elementele de scandal în Parlament, ceea ce ne interesează pe noi, oamenii care ne implicăm în politică, este ce se întâmplă cu viața cetății, ce se întâmplă cu românul. AUR vine în Parlament cu idei care pot părea puțin ieșite din cadrul actual, dar, în același timp, în dezbaterea publică, recunoaștem lucruri esențiale, anume că în România, din păcate, avem cel mai mare nivel de impozitare al muncii din Uniunea Europeană. Dacă ne raportăm la cele două elemente, vedem totuși că avem nevoie de o schimbare în politica bugetară în ceea ce privește impozitarea salariaților. Avem nevoie de această schimbare astfel încât să creștem bugetul familiilor românilor, care trăiesc în România și să nu fim în situația în care exportăm 4-5 milioane de români, echivalent cu anumite state, care se află în război. Cum putem să ținem românii în România? Trebuie să ajungem la o soluție, care să permită majorarea acestui salariu minim (...)”.

Schimb de „amabilitati“ intre Forta Dreptei si AUR. Bola si Badragan au vorbit impreuna si s-au inteles separat Dumitru Bădrăgan

Bogdan Bola atrage atenția și asupra resurselor financiare ale AUR, pentru a-și face campanie. „Este dreptul oricărui partid politic să își facă o campanie, dar depinde și de resursele pe care le ai la dispoziție. Noi, de la Forța Dreptei, nu avem aceleași resurse de care AUR și celelalte partide dispun. Vorbim despre sumele pe care le primesc de la Guvern, de la Autoritatea Electorală permanent. Este mai greu pentru noi să facem o astfel de campanie.“

„Sumele de care beneficiază AUR... Sunt banii alocații de membrii de partid, sunt eforturi proprii ale membrilor de partid”, i-a răspuns Bădrăgan. „Nu știu cât de mari ar trebuie să fie cotizațiile... Sigur, dacă vin tot felul de băieți în partid precum Regele Păcănelelor, da... și domnul Murad”, a fost replica lui Bola.

Schimb de „amabilitati“ intre Forta Dreptei si AUR. Bola si Badragan au vorbit impreuna si s-au inteles separat Bogdan Bola-stânga, Mirela Pascal-mijloc, Dumitru Bădrăgan-dreapta

Bădrăgan spune că Simion l-ar susține pe Cupșa pentru Primăria Constanța

Legat de candidaturile de la Constanța, Bogdan Bola a spus că va fi candidatul Forței Dreapta la Primăria Constanța, așa cum este firesc, dat fiind că e președintele partidului, la Constanța.

La rândul său, Bădrăgan spune că, la ora actuală, AUR are o strategie bine gândită, există o platformă pe baza căreia se selectează oamenii care ar putea candida pentru Consiliul Județean, Consiliile locale și pentru Parlamentul României. La nivelul municipiului Constanța, spune Bădrăgan, Ovidiu Cupșa este cel care dorește să candideze pentru funcția de primar. „Au fost discuții cu privire la candidatura dumnealui și, la ora actuală, pare a fi agreată candidatura și de domnul Simion”, spune Bădrăgan.

Mai multe despre subiect, urmăriți în materialul VIDEO de mai jos:

Cum vede Bogdan Bola scena politică, după alegerile din 2024? Oricum, mai puțin cu AUR în frunte. „(...) acum cum câteva zile s-au desființat site-uri care lansau tot felul de teorii ale conspirațiilor și s-a văzut că în spatele lor erau cei de la AUR, de la nivel național. Anul trecut a fost cel mai liniștit an, atunci când s-a discutat bugetul național al țării. Te-ai aștepta ca, în momentul în care se discută bugetul, ca lumea să vină cu amendamente, să se bată în Parlament, să urle și să strige. A fost cel mai liniștit vot pentru că și cei de la AUR au primit niște sume de bani, pe amendamentele proprii și nu s-a mai făcut niciun scandal și s-a mers înainte cu bugetul. Au primit bani PSD, PNL și AUR. Dacă ne uităm și la ce se întâmplă în Parlament, vedem că majoritatea atacurilor celor de la AUR nu sunt îndreptate împotriva PSD-ului, ci împotriva celor de la PNL. PSD și AUR au o strategie împreună. Eu văd chestia aceasta la nivel național foarte clar.

Mai multe, aflați în materialul VIDEO de mai jos:

Bola: AUR se află pe un val. Pe acest val, se urcă și foarte mulți oportuniști, cum ar fi „Regele Păcănelelor“!

Tot despre AUR, Bola spune că pe „valul“ AUR se urcă tot felul de oportuniști, cum ar fi Sorin Constantinescu, intitulat „Regele Păcănelelor.“

Va fi într-adevăr un an foarte interesant. AUR se află pe un val. Pe acest val, însă, observăm că se urcă și foarte mulți oportuniști. Vorbim despre oameni care au preferat să meargă pe un val, ci nu să fie de la început, așa cum au fost alții, la faza de construcție. Toți acei oportuniști, dacă nu vor primi o funcție, vor sparge acel val la un moment dat.  (...) Am văzut că s-a înscris în AUR un domn care nu știam cine este - Regele Păcănelelor. Este un domn care se laudă că are un milion de urmăritori pe rețelele de socializare. Domnul respectiv are o firmă de jocuri de noroc. George Simion, de la tribuna Parlamentului, a spus că AUR va vota pentru eliminarea jocurilor de noroc din viața oamenilor, pentru că noi suntem creștini ortodocși și ele distrug familiile, fapt cu care sunt de acord. Te duci în Parlament și spui ceva, dar nu îți dublezi vorbele cu acțiune... Acum acest domn, Regele Păcănelelor, intră în AUR și George Simion anunță ca fiind foarte fericit că se află acolo“, spune Bola.

Bădrăgan: Oportuniști apar în orice zonă politică

Bădrăgan nu a ezitat și i-a dat imediat răspunsul: „Ne referim la un om de afaceri care are activități și în alte domenii, un om activ pe platformele online, nu doar în domeniul jocuri de noroc. Nu cred că omul acela a impus ca PSD, PNL și Forța Dreptei să voteze într-un anume mod. AUR și-a păstrat și își păstrează atitudinea cu privire la eliminarea jocurilor de noroc din zona rurală și din centrele urbane. Este un singur om care vine într-un partid politic, care are și alte activități economice, nu doar în acel domeniu. Suntem oameni cu care creăm acest val, nu doar ne urcăm pe el. Sunt oportuniști care apar în orice zonă politică, dar esențial este ca nucleul partidului, acel centru care lucrează și la nivel național, dar și în județe, să își păstreze spiritul și dorința de a lupta pentru acea zonă”.

Mai multe despre subiect, în materialul VIDEO de mai jos:

 

Dezbaterea integrală o puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos:

 

 

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272