REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Schimbare crucială în energie. Cum vor fi calculate facturile

Schimbare crucială în energie. Cum vor fi calculate facturile

Replica API 25 septembrie 2022 | 00:00 7989

Se modifică din nou Ordonanța de urgență pentru energie! Facturile vor fi calculate în funcție de consumul curent. Potrivit unor surse, decizia a fost luată deja în cadrul Coaliției de guvernare. În plus, din cauza unei alte modificări recente, magazinele își vor scurta programul ca să facă economie de energie.

Schimbarea care, potrivit unor surse, e deja la nivel de decizie în cadrul coaliției prevede ca facturile să se calculeze în baza consumului curent. Adică, în baza consumului din luna pentru care se emite factura. Asta înseamnă că de acum cei care fac economie de la o lună la alta vor fi răsplătiți cu facturi mai mici, indiferent de consumul din trecut.

În acest context, nu doar consumatorii casnici se pregătesc să economisească. După ultimele modificări la ordonanța de urgență, magazinele nu se mai bucură de plafonare. Mai multe lanțuri comerciale se pregătesc să ia măsuri.

Începând de luni, 26 septembrie, programul de duminică al magazinelor Lidl se va scurta. Magazinul va functiona între orele 8 și 18. Și alte lanțuri de supermarketuri, precum Kaufland, Profi sau Mega Image, se pregătesc să ia măsuri similare.

Spre exemplu, reducerea iluminatului din vitrine sau renunțarea la magazinele non-stop. Primul pas va fi însă reducerea programului.

În plus, un mare lanț de supermarketuri a anunțat că șoferii nu își vor mai putea încărca gratuit mașinile electrice în parcările magazinelor, potrivit realitatea.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Foarte bine asa trebuie sa închidă la ora 21 ca angajatul sa nu fie epuizat și extenuat la maxim
0
0
Bla, bla, bla... O mie de vorbe doi bani nu fac. Logic, facturile trebuie calculate pentru cât consumi în luna respectivă.
1
0
Te cqci in ele de smart comtoare. Abuziv factureaza dupa 6-12 luni pe pret maxim. Jigodii peste tot
3
0
Era mai bine oe vremea lui Ceausescu de 10 ori. El macar ne tinea pe intuneric o ora seara ca sa achite datoria externa a tarii. Toata lumea avea de munca si case. Acum suntem sclavii UE, stresati de grija zilei de maine, de pandemii, de razboaie. Asta a fost democratia. Fraierii de noi care mai credeam in revolutie!
5
3
cu propaganda.e orar de iarna.in fiecare an a fost asa. mie scarba de voi
0
0
Asta e democratie si libertate pt acceasi economie l au impuscat pe unu
0
0
Opresc si frgidere ?
0
0
Pe langa faptul ca nu este necesar sa fie deschise pana la ora 21:00, duminica nu ar trebui sa fie deschise deloc!
3
0
Pentru economie.
0
0
Iohan asigura pe romanii din USA ca romani de acasa nu vor sta in frig si intuneric se jura pe ce are mai sfant
0
0
se duce drq democratia.
0
0
duminica nu a trebui sa fie deschise deloc
1
1
Tnl spune ca cine e din PSD le va face ceva la mamele lor
1
0
Schimbare cruciala poate fi numai cand se va reveni la stat cu tot ceeace inseamna sectorul strategic numit energie . Ca in Ungaria de ex. unde este o singura companie de stat ,care produce ,furnizeaza si vinde energia electrica
6
0
s au pus contoare smart care dau indxeul citit lunar . clientul poate verifica indexul prin autocitire si sa l transmita la enel . asa se factureaza cel mai corect .
2
0
stati ca inca nu s-a decis...penele deja a zis ca nu e de acord
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614