REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

SCHIMBARE de PROPORȚII în DOSARUL TENTATIVEI de OMOR dintr-un BAR!

SCHIMBARE de PROPORȚII în DOSARUL TENTATIVEI de OMOR dintr-un BAR!

Replica API 29 septembrie 2020 | 21:29 5321

Schimbare de proporții într-un dosar de tentativă de omor. Prima instanță s-a pronunțat la finele anului 2019, aplicând inculpaților pedepse cu suspendare și amenzi penale, însă, la apel, lucrurile s-au schimbat substanțial. Este vorba despre o faptă încadrată ca tentativă de omor, fiind vorba de un scandal petrecut într-un bar din Hârșova.

Instanța de fond, la finele anului trecut, i-a condamnat pe Vîlcu Gheorghiţă la pedeapsa închisorii de 3 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor, pe Vîlcu Viorel Lucian la pedeapsa închisorii de 3 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor, pe AsanErvin Claudiu tot la pedeapsa de 3 ani, pe Ene George Cristian la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 5.000 de lei (plus 8 ani dintr-o sentință mai veche), pe Iordcăhiță Marian la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 5.000 lei ( 250 zile amendă/20 lei ziua-amendă ) pentru săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă. Precizăm că pedepele de 3 ani erau cu suspendare. Însă, procurorii au depus apel, care s-a judecat pe 22.09.2020, atunci când s-a stabilit ca persoanele care primiseră 3 ani cu suspendare să primească 5 cu executare. În continuare, Ene George Cristian a primit pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă, plus cei 8 ani din pedeapsa anterioră, cea finală fiind de 8 ani și 5 luni. Decizia este definitivă.

Scandal în bar

Totul s-a petrecut în urmă cu mai mulți ani de zile, când inculpații au mers într-un bar din Hârșova. Astfel, pe fondul conflictului întrețuinut chiar de către persoana vătămată aflată în stare de ebrietate cu martora V. R., i-a adresat acesteia cuvinte indecente și a răsturnat masa la care aceasta se afla în mod cert împreună și cu inculpatul Ene George Cristian. Martora i-a chemat telefonic pe cei doi frați ai săi, inculpații Vîlcu Gheorghiță și Vîlcu Viorel, aceștia sosind, purtând discuții contradictorii cu grupul persoanei vătămate, în mod special cu aceasta, persoana vătămată s-a repezit la aceștia, începând să se lovească reciproc, în conflict fiind implicat și fratele persoanei vătămate care l-a lovit pe unul din frații Vîlcu și la rândul său a fost lovită.

Cu acest prilej, inculpații i-au aplicat mai multe lovituri victimei inclusiv cu un obiect apt să conducă la uciderea acesteia, în zonele descrise în certificatul medico-legal, producându-i fractură deschisă tip I cubitus stg sub-luxație cap radial stg, traumatism facial acut deschis, fractură difuză cubitală stânga și cupusoară radială stg, plagă la nivelul tragus pavilion auricular stg) ce au necesitat intervenție de urgență și i-au pus viața în pericol.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
golaneala , criminalitatea prin balbele si neprofesionalizmul legiuitorilor , legea e facuta sa poata fi manevrata , evenimentele grave se pot diminua in favoarea recidivistior, criminalilor, hotilor etc. e rusinos !
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102