REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
15.7° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Schimbare la 180 de grade din partea lui Bănicioiu după cinci ani de la tragedia de la Colectiv!

Schimbare la 180 de grade din partea lui Bănicioiu după cinci ani de la tragedia de la Colectiv!

Replica API 27 martie 2020 | 00:00 1745

Cum era de așteptat, ca în orice stare critică sau tragedie, apar peste noapte acei „lupi moraliști” care critică sistemul din care au făcut parte anterior. Unul din ei este fostul ministrul al Sănătății, Nicolae Bănicioiu, care, în aceste momente grele pentru România, și, implicit, pentru sistemul sanitar, aruncă cu noroi în cei care gestionează situația în lupta cu pandemia de coronavirus și susține că va comunica cu partenerii strategici din alte țări, pentru a învăța din experiența lor.

Nicolae Bănicioiu

După ce joi, 26 martie, încă de la primele ore, ministrul Sănătății, Victor Costache, și-a anunțat demisia, Nicolae Bănicioiu a cutezat să îl acuze pe acesta că dă bir cu fugiții, ba, mai mult, a spus că va continua să discute cu partenerii din alte țări pentru a învăța din experiența lor. Așa este în viață. Abia după ce comiți o greșeală fatală, îți dai seama ce ai făcut. Nicolae Bănicioiu uită că, în 2015, în timpul tragediei de la Colectiv, a refuzat ajutorul celorlalte țări europene, sub pretextul că totul este sub control. „Nu avem nevoie de nimic în acest moment, ne descurcăm foarte bine, iar medicii noștri fac față cu brio”, erau cuvintele lui Nicolae Bănicioiu la momentul tragediei. „În plină criză, cel mai ușor este să fugi de raspundere și să dai bir cu fugiții... eu cred că trebuie să ne unim indiferent de culoare politică, indiferent de simpatii sau supărări ! Tot ce avem mai bun sau orice putem aduce ca plus valoare trebuie valorificat!... îl asigur pe noul ministru al sănătății de tot sprijinul meu.. tot ce pot eu să fac sau colegii , prietenii mei îi pun în slujba noului ministru și a doctorilor din linia întâi ! voi continua să discut cu partenerii din SUA, Cuba,China , Italia să preluăm în timp operativ din experiența lor și din expertiza pe care ne o pot acorda.... Să fim SOLIDARI ! Succesul lor este și succesul nostru ! altfel din haos pierdem cu toții !”, a spus Nicolae Bănicioiu, într-o postare pe Facebook.

Fostul ministru al Sănătății a devenit destul de activ pe rețelele de socializare, mai ales că acum este un simplu spectator. Bănicioiu a comentat într-o altă postare pe Facebook despre situația tragică de la Suceava, unde s-au înregistrat cele mai multe decese, 7 la număr, din totalul de 17 pe țară, iar alte 83 de cadre medicale, asistenți și cadre auxiliare, au fost contaminați cu noul coronavirus. „Noi reușim să ne infectatam medicii și de aici începe haosul ! Nu am avut mulți pacienți dar n-am avut măști și mănuși ! Dacă nu ne trezim acum vom regreta mai târziu și vom ajunge în situația de a alege cine trăiește și cine nu !Spitalul județean Suceava 34 medici Upu si 49 asistenți infectați cu coronavirus, Spitalul de Urgență Floreasca, 7 medici si 20 asistenți infectați, Spitalul Universitar din București alți medici si asistenți puși în izolare, într-o perioadă în care avem nevoie de personal medical ca de aer, acest lucru este inacceptabil... trebuie sprijiniți... nu intimidați..nu reduși la tacere ca să acopere lipsa echipamentelor de protecție cu care ne lăudăm la tv că sunt dar in spitale, pentru cei unde fac diferența pentru viață lipsesc cu desăvârșire..”, a spus Bănicioiu.

Nicolae Bănicioiu este unul din oamenii care face parte din acel lanț al uscăciunilor de la tragedia de la Colectiv, din anul 2015. În decembrie, anul trecut, Nicolae Bănicioiu, a fost audiat la Parchetul General în dosarul „Colectiv”, după ce în noiembrie 2016, părinții victimelor au depus o plângere penală la Parchet, în care mai mulți oficiali ai statului erau acuzați de această tragedie, printre aceștia fiind și Bănicioiu, dar și actualul secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Tragedia din clubul Colectiv a ucis 64 de oameni, iar alți 150 au fost mutilați pe viață.

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ma tu inpreuna cu directori aia de spitale care spuneati ca in spitalele din Romania sunt toate conditiile pt.tratarea arsilor ar fi trebuit sa fiti arestati dupa ce mai intai medici Belgieni apoi si aia din restul europei au declarat ca toti pacienti arsi adusi din Romania aveau infectii intraspitalicesti,asa ca mai bine taci.
0
0
Banicioiu Ponta si Basescu sa se ia de mana si un pietroi in mare cu ei Nu le e rusine Indraznesc ca guite cand au facut atatea orori blestematii
1
1
un jeg penal, o scursoare umana gretoasa si imputita, sub nivelul unui limbric!
4
0
va dati seama ce ar fi fost acum in Ro cu psd la guvernare...?!? carmen dan iesea sa ne spuna de ordonante , dancila il poreclea pe virus cand citea , in Cta stroe facea pe medicul , moga mai construia un spital pe vreo nava din port abandonata, etc...
4
0
Banicioiu si Ponta ar trebui sa plece spre iad caci acolo vor ajunge datorita sufletelor care- au ars de vii in Colectiv cat timp ei se ascundeau dupa minciuni, incompetenta, orgolii si prostie!
7
2
Banicioiu...o scursura umana dintr-un guvern condus de alte 3 scursuri mitomane ponta, oprea, tariceanu.
9
2
Banicioiu cu Ponta sa se ascunda, sa TACA. Da! Tocmai ei vorbesc, fac pe "moralistii", acum ?? Au uitat de "colectiv" - 64 de morti, de minciunile si tradarile lor, de LASITATEA lor ?? RUSINE !
12
3
nereusite care nu l au pus intr o lumina proasta pe Banicioiu asa cum ati dorit. Ati incercat si cu audierea la dna dar nici asta nu a avut succes. In schimb o sa aiba succes audierea la dna a lui Costache cu privire la angajarea lui la clinica particulara Polisano si directionarea banului public catre clinicile private in detrimentul spitalelor de stat. Aceasta operatiune fiind prevazuta in contractul de angajare a ministrului la clinica privata Polisano. Cred ca aceat dosar este si cauza demiterii sau demisiei. Tot ca sa nu afecteze la vot pnl. Pnl voia anticipate nu echipament medical.
6
13

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272