REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Schimbarea CONTOARELOR ELECTRICE, motiv de SUPĂRARE printre cetățeni

Schimbarea CONTOARELOR ELECTRICE, motiv de SUPĂRARE printre cetățeni

Replica API 16 februarie 2021 | 00:24 14467

Schimbarea contoarelor electrice de către firmele subcontractoare ale ENEL a trezit un val de reacții negative din partea cetățenilor Constanței. În ultima perioadă, mai mulți locuitori au fost surprinși de modificările pe care sunt obligați să le accepte fără a li se cere un punct de vedere. Mai mult decât atât, mulți dintre aceștia reclamă faptul că nu sunt anunțați și nici informați în prealabil. Reprezentanții E-Distribuție Dobrogea au precizat, pentru Replica, faptul că procedura de față este obligatorie.

Mai mulți cetățeni au contactat ziarul Replica de Constanța, precizând că au fost surprinși în momentul în care o firmă subcontractoare a ENEL a anunțat că trebuie să-i intre în casă pentru a-i schimba contorul electric. Mai exact, oamenii spun că s-au trezit la ușă cu doi electricieni de la o firmă subcontractoare care le-a transmis faptul că trebuie să schimbe contorul vechi cu unul nou. ,,Nimeni nu a dat niciun fel de explicație pentru schimbarea contoarelor, ci au început operațiunea, începând să schimbe toate aparatele, chiar dacă ele sunt funcționale și nu dau semne că ar avea vreo problemă. Nu am fost anunțați, nici măcar proprietarul locuinței nu știa că se va schimba contorul. Așa cum facturile se pot primi prin email, nu era normal ca oamenii să fie informați?”

Problema cu care se confruntă oamenii este faptul că sunt obligați să permită accesul firmei subcontractoare pentru a executa această operațiune fără a fi înștiințați prin intermediul e-mailului. Singurul lucru pe care l-au făcut a fost acela de a monta un afiș pe scara blocului prin care anunțau programul, dar și perioada în care se vor efectua lucrările.

Ce spun reprezentanții Enel

„E-Distribuție Dobrogea continuă și anul acesta proiectele de investiții în digitalizare și modernizare a rețelei, inclusiv prin instalarea de noi contoare inteligente. Firma la care faceți referire ne este partener în demersul de înlocuire a contorului clasic cu un smart meter și respectă procedurile în vigoare, inclusiv cele de informare a clienților, prin afișe postate la avizierul scării. Programul săptămânal al lucrărilor pentru un bloc sau, în cazul cartierelor rezidențiale formate din case, pentru o stradă întreagă este transmis pentru mai multe zile, tocmai pentru a acoperi și situațiile în care clienții nu sunt găsiți acasă și sunt necesare reveniri la adresă”, transmit reprezentanții E-Distribuție Dobrogea.

Potrivit informațiilor noastre, procedura de schimbare contoarelor cu unele smart este una obligatorie, nefiind nevoie de acordul proprietarului. Aceste măsuri au fost luate tocmai pentru ca relația client-distribuitor să se îmbunătățească. Astfel, citirea contorului electric se va realiza de la distanță. De asemenea, menționăm că informarea se face doar prin informarea celor menționate mai sus, nicidecum prin e-mail.

Ce reprezintă contorul smart?

Contoarele inteligente reprezintă o generație modernă de aparate de măsură, care va înlocui treptat generația veche de contoare, conform planurilor aprobate de către Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). Contorul inteligent se află în centrul rețelei viitorului. Dintre generațiile de contoare electronice, cea care se află în prim-plan acum în România este cea a contoarelor inteligente.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
am auzit ca daca pui contorul pe peretele cu fereastra, poti sa vorbesti in strainatate gratis
3
0
daca dati un search pe google veti vedea ca aceste contoare sunt interzise in mai multe state deoarece s-a dovedit de catre specialisti ca inregistreaza eronat. daca di vor avea acces de la distanta ca sa il citeasca cel mai probabil vor avea si acces la el sa poata modofica ei valorile. am acsst contor de vreo 2 ani.. de cand l-au pus facturile sunt mult mai mari .
5
4
SATANA 666 smart rahat spionare in locuinta
3
2
ce se intampla e Aldo !!! S-au intalnit tziganii cu hotii !!! Cine e cine, nu conteaza. Tot una romani sau italieni.
1
0
Atentie! Ordinarii le schimba doar ca sa faca o cheltuiala! Sunt obligati sa faca investitii inca de la privatizare. Javrele se fac ca investesc, pun smart cacat pe bani multi tot de ei italienii desculti in cardasie cu maistrii electricieni inculti niste derbedei.
5
4
Multi prosti isi dau cu parerea aici. Unul singur a a avut dreptate cu calitatea lucrarilor, in rest, se spun aberatii in necunostinta de cauza...ca in piata. Stai la coada la patrunjel si mai afli de la Tzatza vanzatoarea care e faza cu vaccinul, cu economia, cu tehnica...
5
0
Am luat teapa acum 2 ani cu piata concurentiala ----am platit 95 bani per kw apoi am mers la ei si au scos abon si acum platesc tot mult adica 80 bani per kw ----nu va lasati inselati
3
1
Murim gazati de noxele de la centralele pe gaze
2
12
Am contor inteligent pe peretele casei afara de cativa ani. Carcasa e din plastic cu capac transparent tot din plastic. Din cauza intemperiilor, ploaie, zapada, frig, canicula, vant cu praf, capacul transparent al carcasei a devenit MAT. Nu mai pot sa citesc sa transmit indexul. Cat de prost poti sa fii sa faci o asemenea carcasa montata afara ??!!
9
2
s a spus la TV ca curentul ca ,curentul furat de unii este polatit de toti consumatorii Luati masuri daca vreti sa nu platiti pentru altii
0
1
Contoarele sint masluite ca sa te incarce.la mine la bloc cretinii enel au taiat panoul blocului si s-au legat cu panoul lor,cupru cu aluminiu,cum credeti:au infasurat cupru pe aluminiu.De mufe wago,de copal,daca-i intrebi mai bine ii injuri de mama,nu stiu,sint prosti si lenesi.Dar iau bani ptr asa zisul service.tabloul arata ca un manunchi de fire arse,am ramas fara curent si mi-au spus ca nu e treaba lor,tabloul de la scara blocului.Dar care e treaba voastra,sa dati curent moca la tigani.Am doua familii,nu platesc mai nimic,totul este electric la ei,gatit,incalzire.Mangalia,blC5,str ion
5
1
im plm il platiti si pe cel ce vi lam oprit panan 89. vam facut baraje hidrocentrale aveti eoliene cacaciosilor platiti
2
4
sa le schimbe,doar ce le-au schimbat anul trecut cu unele inteligente,zic ei cu autocitire care iti masoara si curentul de la geamuri
5
1
pai nu ne-am dorit noi o tara ca afara? uite ca incepem sa fim!!!
8
0
Traiesc in Italia de 29 de ani si va asigur ca asta e doar inceputul.O sa aveti parte de scumpiri in lant,facturi superincarcate si taxe suplimentare.O sa platiti in avans curent pe care nu la-ti consumat fara sa recuperati nici un leu inapoi cu scuza ca vi se vor scadea din facturile viitoare.Taxele vor deveni mai mari decat consumul de curent.In Italia platim cam 67% taxe in factura Enelului.......asta datorita coruptiei din sistem.Poate nu va vine sa credeti dar Italia este la fel de corupta ca Romania,cu o singura diferenta ,furtul de stat a devenit o arta.....documentativa
17
0
MARCA ENEL. SA NE MAI IA CEVA BANI DIN BUZUNAR. APARATUL FUNCTIONEAZA. DE CE IL SCHIMBI. FA-O PE BANII TAI ENEL. NU PE AI MEI. SESIZARE LA PARCHET PENTRU ABUZ SI INSELACIUNE.
10
2
Daca tot fac o investitie si un deranj de ce nu le scot pe casa scarii acolo unde nu sunt scoase??
10
0
Adica suntem OBLIGATI sa -i primim in casa pe muncitori ??? Si cu drepturile noastre cum ramane ??
6
4
Foarte bine.in tomis nord pe la unele blocuri n- au fost schimbate de 40 de ani.
6
6
o firma a schimbat contorul cu unul mai smecher,a mai crescut consumul cu ceva kw , Omul inlocuieste becurile clasice cu leduri, vine smartul si iarasi creste consumul.Ceva se intampla .Ori ledul e clasic,ori smartul ne considera fraieri.Ori nu verifica nimeni cantarele care se pun in circulatie A mai ramas o solutie:opaitul
20
4
Sa scoata contoru pe casa scarii. Atunci nu o sa mai fie nicio indoiala
12
2
Cei mai mari hoti la ENEL. Plecati de la ei. Acum pe facura lor scrie piata concurentiala , ca omul sa creada ca are pretul corect. In realitate iti baga pretul cel mai mare.
19
3
Asa si cu BCR. Au pus un afis la intrare ca ai nevoie de programare prin telefon, dar nu au anuntat clientii. Pe de alta parte toti ne trimit sms-uri si e-mail-uri cu reclame si oferte. Asta e legal...
23
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367