REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Schimbări la Finanţe: angajaţii ar putea verifica patronul dacă le-a plătit dările la stat

Schimbări la Finanţe: angajaţii ar putea verifica patronul dacă le-a plătit dările la stat

Replica API 3 iunie 2014 | 00:00 154

Vizaţi: micii contribuabili

Vizaţi: micii contribuabili

Baza de date a ANAF ar putea fi accesată şi de micii contribuabili, una dintre măsurile ambiţioase pe care ministrul Finanţelor Publice, Ioana-Maria Petrescu, susţine că intenţionează să le implementeze în următoarea perioadă. Mai exact, angajaţii ar putea beneficia de un cont de utilizator pe site-ul ANAF, unde pot verifica dacă angajatorul le-a virat contribuţiile către pensie, sănătate sau şomaj. De asemenea, va fi posibilă şi verificarea taxelor. Petrescu promite că, în termen de trei-şase luni, contribuabilii nu vor mai trebui să stea la cozi dpentru a obţine o adeverinţă de venit de la Fisc, pe care apoi să o depună la o altă instituţie publică, ci vor putea aplica electronic. Şi pentru că schimbarea este cuvântul de ordine la Fisc, în ultima perioadă, pentru decizia de impunere se va aproba un nou formular.

Luni, ministerul Finanţelor a lansat în dezbatere public un proiect care permite comunicarea cu Fiscul în format electronic şi introduce posibilitatea emiterii şi comunicării online a actelor administrative fiscale şi a altor acte procedurale (notificări, înştiinţări, certificate de atestare fiscală, etc.) De asemenea, proiectul de act normativ prevede transmiterea, în format electronic, de către ANAF, la solicitarea altor autorităţi publice, a documentelor privind situaţia fiscală a contribuabililor.

M.F.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272