REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
12.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

SCHIMBĂRI și CONDAMNARE în DOSARUL tânărului din Cernavodă, care a UCIS o femeie în urma unui accident rutier

SCHIMBĂRI și CONDAMNARE în DOSARUL tânărului din Cernavodă, care a UCIS o femeie în urma unui accident rutier

Replica API 22 februarie 2019 | 02:36 1623

Dosarul s-a reîntors la Judecătorie

Dosarul s-a reîntors la Judecătorie

Încă o schimbare în dosarul în care Constantin Lefter este judecat pentru că a produs un teribil accident rutier în urma căruia o femeie a murit. Inițial a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, dosarul fiind înregistrat la Judecătoria Constanţa, pe 18.04.2018. Apoi, judecătorii i-au schimbat, pe 14 septembrie 2018, încadrarea juridică în omor. Numai că, la finele lunii noiembrie, din nou i-a fost schimbată încadrarea juridică, ajungându-se tot la ucidere din culpă. Într-un final, el a fost condamnat, dar decizia nu este definitivă.

”Admite cererea de schimbare a încadrării juridice a faptei săvârşite de inculpatul Lefter Constantin dintr-o infracţiune de omor prev. de art. 188 alin. 1 C.pen. într-o infracţiune de ucidere din culpă prev. de art. prevăzută de art.192 alin.1 și 2 Cod penal formulată de inculpatul Lefter Constantin prin apărător. Admite excepţia necompetenţei materiale a Tribunalului Constanţa – Secţia penală invocată din oficiu. În baza art. 50 C.pr.pen. rap. la art. 47 alin.1 C.pr.pen. în referire la art. 35 C.pr.pen. Declină în favoarea Judecătoriei Constanţa – Secţia penală competenţa de soluţionare a cauzei”, potrivit minutei judecătorești a Tribunalului Constanța, din data de 27.11.2018. ” Stabileşte competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Judecătoriei Constanţa”, a decis Curtea de Apel Constanța, pe 19.12.2018. Astfel că dosarul s-a reîntors la Judecătorie. Judecătorul cauzei a depus cerere de abținere, dar i-a fost repinsă. De asemenea, Lefter a cerut recuzarea.

5 ani și 9 luni în regim de detenție!

”Respinge cererea de recuzare a dlui judecător D.B. formulată de inculpatul L.C.. Fără cale de atac. Pronunțată în camera de consiliu azi, 23.01.2019”, a fost răspunsul. Judecata a început, iat pe 15 februarie, magistrații au decis: ”Pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă condamnă la pedeapsa de 4 ani și 8 luni închisoare. Interzice inculpatului ca pedeapsă complementară dreptul de a conduce vehicule cu propulsie mecanică pe o durată de 5 (cinci) ani. Condamnă pe acelaşi inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe la pedeapsa de 3 ani și 4 luni închisoare. Aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 4 ani și 8 luni închisoare la care adaugă un spor de o treime din cealaltă pedeapsă aplicată- 1 an 1 lună și 10 zileînchisoare, în final inculpatul execută 5 ani şi 9 luni și 10 zile închisoare. Pedeapsa se execută în detenție efectivă”, potrivit minutei judecătorești. La acea dată i-a fost menținută măsura arestului la domiciliu. ” Obligă partea responsabilă civilmente SC E. R. A.-R. SA, la plata către partea civilă C. C. a sumei de 150.000 lei, cu titlu de daune morale și suma de 8973,81 lei reprezentând daune materiale. Obligă partea responsabilă civilmente SC E. R. A.-R. SA, la plata către partea civilă C. I.-M. a sumei de 50.000 lei cu titlu de daune morale. Obligă partea responsabilă civilmente SC E. R. A.-R.SA, la plata către partea C. D. a sumei de 10.000 lei”, s-a decis pe parte civilă. Decizia nu este definitivă și deja a fost depus apel.

Amintim că nenorocirea s-a petrecut în staţiunea Mamaia, la trecerea de pietoni din dreptul hotelului Picadilly, pe 20 august 2017, în jurul orei 7.00 dimineaţa. O femeie de 58 de ani, din Năvodari, angajată a hotelului Albatros (cameristă), a murit pe loc, fiind efectiv spulberată de un autoturism, în timp ce traversa carosabilul pe marcajul pietonal. A fost târâtă aproximativ 200 de metri de către un bărbat care conducea cu viteză excesivă un autoturism înmatriculat în judeţul Constanţa. După ce a lovit femeia, autoturismul a fost proiectat între un stâlp şi un copac aflate pe marginea drumului, şoferul rămănând încarcerat. Este vorba despre Costel Lefter, de 26 de ani, din Cernavodă, care a ajuns la spital în stare critică, în comă, după care starea lui de sănătate s-a îmbunătăţit, fiind detubat şi transferat pe Secţia de Chirurgie. Ulterior, surse din cadrul anchetei au precizat, pentru „Replica”, faptul că în sângele tânărului au fost găsite cam 3 tipuri de droguri, între care şi amfetamine. În plus, el era şi sub influenţa băuturilor alcoolice. Se pare că şi alcoolemia a fost foarte mare. Iar combinaţia celor două, droguri şi alcool, i-ar fi produs o stare de “amorţeală”.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta miroase numai a basini, vai de mama lui de taran parlit. La puscarie cu el,Costi,sa nu uiti sa ti iei 3 cutii cu vaselina de rulmenti la tine,te asteapta baietii ...sa te fut in gura de cocalar.
0
0
Un papagal. DACA APELA LA MINE scapam
8
0
este prima lui infractiune, desi este foarte grava, va primi o pedeapsa mai mica, si va putea iesi din puscarie mai devreme cu o treime din pedeapsa. Nu este corect dar asta este legea.
11
1
Pot sa beau si eu o naveta de bere sa prizez neste coco sa ma urc la volan si sa le i au familiile in ....CARDAN si judecatorului corupt si criminalului asta !!! In ce tara de rahat traim ....hotu striga HOTII iar criminali .....ASASINILOR !!! Scarba si sila maxim !!!
12
0
pe tacsu cand il ia, are un service auto, fara clienti, dar... invarte banii cu lopata. oare de unde? Prietenia cu Emil oare....!!!
12
0
Un bulangiu fara caracter, slab ca si barbat, cu mari impresii in cap, cu 3 haine fake si cam atat.. Pacat de femeia aia, poate schimba incadrarea la 10-12 cum e in mod normal, sau sa raspunda judecatorul in fata familiei decedatei.
26
0
5 ani si 9 luni pt unu beat, drogat care omoara lumea pe strada, asta inseamna sa ai pedepse de genu , ne permitem sa umblam cum vrem pe strazi la ce incadrari ne baga oamenii legii
18
2
Sa plateasca pt cea facut
15
1
Datile ma pedepse adevarate ca frica pazeste bostana nu reeducarea din puscarie adica dupa mintea voastra aia proastra acel mediu este propice ca dupa un timp petrecut acolo la eliberare esti o persoana mai buna.Nu ma la facultate inveti cum sai pacalesti pe gabori cum sa fentezi legea chestii dastea.
12
1
un biet catelus...
11
1
natie de corve,hoti si boschetari
17
4
Eu am omorat o familie si ma doare in carici si mai mananc cacat pe la televiziuni
19
2
da ce mare rahat a facut. Cati n-au omorat pe trecerea de pietoni si au scapat basma curata. La unii au mutat chiar si trecerea ca sa-i scoata nevinovati. Din cauza unor imbecili ca cei de la replica care mediatizeaza in disperare cazul, o sa ajunga saracul Costi sa faca un an, un an si ceva detentie. Altfel lua doi ani cu suspendare si-si vedea de viata. Cata ura zace in voi oameni buni ? Lasa-ti-l in pace sa-si traiasca viata. Mortii cu mortii, vii cu vii.
13
26
Data viitoare sa nu cumva sa fie copilul unui judecator pe trecere. Asta ar fi frumos sa fie chiar copii celui ce s-a manjit
21
1
5 ani si 9 luni nu apuca in inchisoare nici pomana de 7 ani a acelei femei
22
1
mai staiti putin ca SE PRESCRIE !
17
2
Asta e lefter de coonstiinta
26
1
scapa ..de toate, pana si de ...constiinta lui ...drogata!
29
2
traim intr.o tara corupta fara compasiune si fara prejudecati. procurori si judecatori corupti scapa toate jigodiile.
34
1
Stati usor nu va hazardati ca il scapa conasul de tasu numaidecit se va mai schimba incadrarea pina cind ii va da cu suspendare ca doar produce itp ul lu conasu toate ragaliile din oras si nunumai de la pesti si cidiri trec itp cu gugumei. Scapa la final cu executare la domiciliu cum a scapat si tasu ca e lumea corupta rau pacat de saraca femeie in rest cirnatu va recidiva ca e bolnav la bila el
44
5
Jegul asta drogat trebuie sa putrezeasca acolo.nu are ce cauta printre oameni.
51
3

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369