REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Şcoală nouă pentru copiii din satul Poiana

Şcoală nouă pentru copiii din satul Poiana

Replica API 19 septembrie 2017 | 00:00 289

Proiect finanţat de la Guvern

Proiect finanţat de la Guvern

Elevii din satul Poiana, oraş Ovidiu, vor învăţa într-o şcoală nouă, modernă. Cei aproximativ 100 de copiii de vârstă şcolară din Poiana învăţau într-o şcoală veche de aproape un secol, de chirpici, cu toalete în exterior. Modernizarea unei astfel de clădiri ar fi fost muncă în zadar, aşa că decizia administraţiei publice locale a fostd e demolare a construcţiei din chirpici şi construirea uneia noi, de la zero, care să includă toată utilităţile, inclusiv o bibliotecă.

„Vom construi o şcoală nouă, iar anul viitor, în septembrie, deja vom fi în ea. Este o promisiune pe care o fac, pentru că avem finanţare pentru această clădire. Vom semna contractul în cel mai scurt timp, în toamna aceasta. Vom pregăti terenul, iar din primăvară vom începe lucrările. Este o investiţie de aproape 14 miliarde lei vechi. Vom construi şi o grădiniţă în acelaşi corp. De asemenea, vom construi un teren de fotbal”, a spus primarul George Scupra. Finanţarea vine de la Guvern, proiectul a fost deja trecut pe lista de proiecte prioritare. Edilul a precizat că, în acest an, elevii din Poiana învaţă în centrul cultural. Viitoarea şcoală, care va fi gata, aşa cum spune edilul, la anul, va avea o suprafaţă desfăşurată de 379 metri pătraţi şi va avea numai parter. Infrastructura va fi de tip fundaţii continue. Suprastructura va fi tip pereţi portanţi din zidărie confinată. Planşeul va fi din beton armat.

Compartimentarea se face cu pereţi din zidărie. Acoperişul va fi de tip şarpantă din lemn, cu învelitoare din ţiglă presată cu piese de ventilare a straturilor, parazăpezi şi piese de ventilare a conductelor. Clădirea va fi izolată termic cu polistiren expandat de 10 centimetri şi se va finisa cu tencuială decorativă. Glafurile exterioare vor fi din PVC alb. Scările de acces în clădire vor fi din beton şi se vor finisa cu granit. În sălile de clasă pardoseala va fi tip parchet laminat stratificat. Pardoseala din grupuri sanitare, holuri şi camera tehnică se va realiza cu gresie porţelanată, plăci de 50×50 cm, fără rosturi. Pereţii vor fi prevăzuţi cu lambriu laminat cu o înălţime de 1,5 m în sălile de clasă şi pe coridoare, respectiv cu faianţă de 2 metri înălţime în grupurile sanitare. Tavanul şi pereţii se finisează cu vopsea lavabilă.

Tâmplăriile interioare vor fi din lemn tip MDF cu finisaje din furnir, la cancelarie şi la sălile de curs. În spaţiile tehnice şi în grupuri sanitare vor fi uşi din PVC cu placă PAL. În camera centralei termice se va monta uşă rezistentă la foc, metalică. În curtea clădirii se va amenaja un teren de fotbal. Acesta va avea suprafaţa de 840 metri pătraţi şi va avea gazon artificial multifilar. Valoarea proiectului este de 1.452.031 lei (inclusiv TVA). Acest obiectiv este aprobat de către Ministerul Dezvoltării Regionale în lista obiectivelor de investiţii finantaţe prin PNDL 2017-2020 cu valoarea alocată de la bugetul de stat de 1.286.918,36 lei (inclusiv TVA).

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614