REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
12.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Şcoala ONLINE poate avea efecte NEGATIVE asupra DEZVOLTĂRII copiilor

Şcoala ONLINE poate avea efecte NEGATIVE asupra DEZVOLTĂRII copiilor

Replica API 8 august 2020 | 23:08 1430

Pandemia de coronavirus a făcut mari ravagii printe elevii români. În afară de faptul că o mare parte dintre aceștia nu beneficiau de un computer sau nici măcar de internet, aceștia au stat obligat forțat închiși în case. Și cum altceva nu au avut de făcut, au stat ore și zile în șir în fața gadgeturilor din dotare ceea ce, fără să-și dea seama, îi va afecta pe viitor.

Izolarea din perioada stării de urgență, coroborată cu închiderea școlilor și mutarea cursurilor în mediul online au crescut simțitor timpul pe care copiii au fost nevoiți să îl petreacă pe internet, precum și riscurile la care aceștia se expun. Mai mult de jumătate (54,7%) dintre copii consideră utilizarea excesivă a tehnologiei un risc major întâmpinat în perioada pandemiei, arată datele studiului „Impactul Covid-19 asupra copiilor din România”, realizat pe un eșantion de 5.000 de copii. Printre celelalte riscuri identificate se numără informaţiile false (39,5%) și bullying-ul online (25,8%).

Numeroase studii realizate în ultima vreme arată că timpul în exces petrecut în mediul online poate avea efecte negative asupra bunăstării emoționale și dezvoltării psihosociale ale copiilor.

Copiii pot suferi o traumă

Închiderea grădinițelor și a școlilor, implicit separarea de prieteni și pedagogi înseamnă pierderea, de neînțeles, uneori chiar traumatică, a unor persoane de referință pentru copii, conform specialiștilor.

Se vor întoarce copiii la unitățile de învățământ?

Una din cele mai dezbătute probleme din ultima vreme este redeschiderea școlilor și a grădinițelor. În ultimele zile s-a spus că anul școlar 2020 – 2021 va începe în 14 septembrie, fiind luate în calcul trei scenarii - roșu, galben și verde - în funcție de situația epidemiologică.

Trei scenarii propuse

Cele trei mari scenarii sunt stabilite în funcţie de numărul de cazuri noi din ultimele 14 zile la mia de locuitori.

Scenariul verde - este varianta cea mai optimistă, cea în care mai puţin de o persoană la mia de locuitori este depistată cu COVID-19, în ultimele 14 zile. Ministrul educației, Monica Anisie, a explicat la Antena3 că, în cazul scenariului verde, în care este prevăzut ca toți copiii să meargă la școală, acest lucru este obligatoriu, nu opțional. "Atât timp cât nu există niciun pericol, nu văd de ce nu trebuie să își trimită părintele copilul la școală. Decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență este luată împreună cu DSP. Deci dacă de acolo se spune că nu există niciun pericol, nu văd de ce nu ar participa la cursuri elevii", a afirmat Monica Anisie.

Scenariul galben, cel privind un risc mediu, presupune între 1 şi 3 persoane detectate pozitiv cu noul coronavirus la mia de locuitori, în ultimele 14 zile. În acest caz, prioritate să meargă la şcoală vor avea preşcolarii, elevii din clasele 0-4, dar şi elevii din anii terminali. Restul claselor vor face ore online, însă vor merge şi la şcoală, prin rotaţie.

Scenariul roșu, considerat de avarie, înseamnă că într-o localitate sunt mai mult de trei persoane depistate pozitiv la mia de locuitori în ultimele 14 zile. În acest caz, şcoala se închide de tot, iar orele se vor face online. Klaus Iohannis a dat asigurări că în prezent, doar 50 de localități din România s-ar încadra la scenariul roșu, iar în scenariul "galben", câteva sute.

Acum, rămâne de văzut ce se va mai întâmpla până pe 14 septembrie…

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu conteaza! Daca niste porci vor sa schilodeasca viitorul tarii si vietile tinerilor,o fac in aplauzele tambelilor sustinatori care au urat mereu scoala si nu vor sa vada ca tinerii pot avea sanse la ceva mai bun. Iohannis nu are copii si uraste nu doar tineretul,ci pe toti care nu-l pupa in cur. Ceilalti guvernanti la fel,sunt interesati doar de avantajele puterii lor,nu le pasa nici ca restul vietii vor fi scuipati in ochi de toata lumea,chiar si de aplaudacii de acum.
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102