REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

„Școala părinților”, un proiect al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională

„Școala părinților”, un proiect al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională

Replica API 24 martie 2016 | 21:38 212

În cadrul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională au fost inițiate proiecte de consiliere parentală de tip "Școala Părinților", încă din 2007. Proiecte au fost și sunt implementate de către profesorii psihologi în grădinițele și școlile în care părinții au solicitat activități de consiliere parentală. Scopul proiectelor este de a forma abilităţi şi deprinderi în practicile parentale, pentru prevenirea sau ameliorarea situaţiilor problematice apărute în relația cu copiii în familie, în gradiniță sau școală.

”Este un proiect propus de Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională, susținut de psihologii școlari și care, alături de alte 7 proiecte, este implementat în mai multe unități de învățământ din județ. Beneficiarii acestor proiecte sunt aproximativ 170 de copii. Părinții copiilor din ciclul primar sunt cei care aderă cel mai ușor la aceste proiecte și cel mai puțin aderă cei de la liceu. Noi facem eforturi să-i aducem și pe aceștia, însă nu întotdeauna ne reușește”, a declarat pentru ”Replica” Mădălina Belcin, coordonator la Centrul Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică din cadrul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională.

Aceasta a specificat că activitățile organizate și ședințele de consiliere sunt programate săptămânat, în afara orelor de predare, în prezent fiind implicate 25 de unități de învățământ: ”Activitățile sunt săptămânale, în afara orelor de predare, și o dată pe semestru se organizează și sâmbăta. Este al 3-lea an în care centrul îl propune și în care școlile aderă la acesta. Am început cu un număr mic de școli, iar acum sunt implicate 25, care au protocol de parteneriat cu Centrul Județean. O dată pe lună, la Comisia Metodică și la Cercul Pedagogic, psihologii diseminează între ei aceste rezultate. Este un proiect interesant. An de an, noi ne perfecționăm activitățile”, a adăugat Mădălina Belcin.

În anul școlar 2015-2016 Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională desfășoară mai multe proiecte printre care “Părinţi responsabili, copii inteligenţi” ai cărui coordonatori sunt profesorii psihologi Valentina Durac și Iuliana Ene. În susținerea acestui proiect sunt implicați 12 profesori psihologi, care desfășoară activități în 14 unități școlare, fiind implicați 230 de părinți. Al doilea proiect desfășurat de Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională este cel intitulat “Împreună vom reuși”, al cărui coordonator este profesorul psiholog Mirela Căpăţînă.

În susținerea proiectului sunt implicați 4 profesori psihologi, ce desfășoară activități în 4 unități școlare, la care participă 115 părinți. Unitățile de învățământ implicate sunt Liceul Teoretic ”Callatis” din Mangalia, Liceul Carol din Ostrov, Liceul Tehnologic ”I. N. Roman” din Constanța și Liceul Tehnologic ”Ion Bănescu” din Mangalia. Un al treilea proiect desfășurat de centru în anul școlar 2015-2016 este intitulat ”Triunghiul familial” și îi are drept coordonatori pe Virginia Camaraş și Eugenia Dobromir. Proiectul este implementat în Școala Gimnazială Castelu și în Grădinița ”Perluțele Mării” din Constanța, în care sunt implicați 60 de părinți.

Cel de-al patrulea proiect de consiliere desfășurat de centrul de resurse educaționale este “Clubul părinților”, al cărui coordonator este profesorul psiholog Tatiana Barbaroş, proiect desfășurat începân cu semestrul al doilea la Grădinița cu program prelungit”Amicii”, din Constanța.

Geanina DRĂGOI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614