REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
11.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Școlile de șoferi, o altă victimă a Coronavirusului

Școlile de șoferi, o altă victimă a Coronavirusului

Replica API 8 mai 2020 | 14:18 3047

Odată cu izbucnirea pandemiei de coronavirus, Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor a suspendat activitatea cu publicul pentru a evita răspândirea virusului. În acest fel, și activitatea școlilor de șoferi a fost practic paralizată, acestea fiind nevoite să își închidă porțile celor dornici să învețe tainele șoferiei și să obțină binemeritatul permis de conducere. Gheorghe Răcăreanu, directorul unei școli de șoferi din Constanța, a relatat, pentru ziarul Replica, cu ce probleme s-a confruntat în această perioadă dar și în ce măsură este pregătit pentru a-și relua activitatea.

”De pe data de 16 martie, nu am mai făcut nici o înscriere, nici o oră de condus absolut nimic, am intrat în șomaj tehnic. Abia acum încep telefoanele și noi încă nu știm ce să le spunem oamenilor. Singurul lucru care ne încurcă este că încă nu știm cum o să realizăm distanțarea socială în mașini. La școala de șoferi am calculat deja spațiile, cum să intrăm, cum să ieșim, e totul în regulă.” a spus Gheorghe Răcăreanu pentru ziarul Replica.

”Avem deja un plan de măsuri de protecție”

În privința mijloacelor de protecție luate pentru evitarea răspândirii coronavirusului, acesta este de asemenea pregătit: ”Am achiziționat deja dezinfectante, măști, mănuși, tot ce e necesar pentru protecția noastră și a viitorilor cursanți. Noi ne-am gândit deja la un plan de măsuri de protecție, un instructaj pe care să îl facem cursanților dar așteptăm un semn ca să vedem ce facem”.

”Avem peste 60 de persoane care trebuiau să dea examen pentru permis”

Suspendarea DRPCIV a făcut ca un număr foarte mare de cursanți să nu poată susține examenul pentru permisul de conducere: ”Noi avem mai mult de 60 de persoane care trebuiau să susțină examenele, și încă nu știm ce o să se întâmple cu acestea”.

”Sunt cursanți cărora le expiră dosarul ”

”Avem cursanți cărora le expiră dosarul și noi nu știm ce să le spunem oamenilor care sunt în această situație. Practic, aceștia pierd tot și ar trebui să o ia de la început. Noi am vrea ca autoritățile să facă ceva și să prelungească valabilitatea dosarelor pe perioada stării de urgență, în așa fel încât cursanții să nu piardă banii și să poata să continue cu același dosar” a mai spus directorul școlii de șoferi pentru ziarul Replica.

”Noi suntem pregătiți să dăm drumul activității”

În privința începerii activității, Gheorghe Răcăreanu este categoric: ”Noi suntem pregătiți în totalitate să dăm drumul activității, dar așteptăm să ni se traseze niște directive, pentru că nu vrem să fim amendați pe urmă că nu am făcut totul bine.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu te obliga nimeni sa detii carnetul de conducator auto. Daca n-ai bani, mergi cu transportul in comun. Cat privesc taxele de scolarizare in Romania fata de Europa, ele sunt extrem de mici. In Europa incep de la 2300 de euro. De ce crezi ca vine toata diaspora stabilita acolo sa obtina permisul in Ro.
3
8
daca mai turez motorul in mers mergem la peco sa i fac plinul,ora la el era de 40 minute,plus alte ore opream in parcare si ma punea sa scriu cate 20 de minute dintr o ora,nu am luat decat sala din prima si apoi am cazut o data la traseu ca nu am avut ochelarii la mine si ma trimis caraliu acasa dupa ei,eu am declarat ca prostu ca port ochelari la cabinet vizita medicala,asa a scris si in dosar,am venit cu ochelarii si pe traseu nu am vazut bine mai bine vedeam fara si nici la dreapta mea ca avea o burta mare ca nu vedeam pe geam in oglinda,de atunci nu am mai dat a 2 oara.Nu merit sa conduc
3
4
instructori de cacat facuti la apelul de seara, care habar nu au de circulatie , ce sa mai vorbim de pedagogie , de aici rezulta niste imbecili de soferi care confunda frina cu acceleratia
8
4
Nu-i corect fata de cei care le expira dosaru' nea caisa!cum s-au prelungit unele so altele sau au fost aminare,asa sa de amine si scoala cu perioada de statu'pulii acasa!adica daca mie imi expira dosaru' la sfirsitu'lunii iulie ,saexpire la sfirsitul lunii septembrie,asa e corect!repede,gata da luati alti bani!futute'n git de japita!
7
3
Taxa pt scoala de soferi este uriasa, sa nu dam vina pe PNL sau PSD ca cei care au picat sala nu au sanse sa dea examenul de 100 ori. Puteau sa intre pe drpciv si sa faca chestionarele alea de 1000 ori si luau sala. Referitor la testarea abilitatilor cu volanu cine nu intelege ca acest permis vine cu multe responsabilitati nu merita sa ia acest examen.
9
2
Pai cum ma,directorul p..,sa piarda banii,copii??pai este vina lor,ca nu au mai putut sustine examenul?tu stii mai nenorocitule,cit ma m chinuit eu sa string 2500 de lei,cu salariul de 1600 lei?fira.ti ai drakului sa fi ti!!!ca nu faceti NIMIC,si cereti preturi precum in Europa..!pai oferiti,daca tot cereti!!
9
2
Ce fel de scoli de soferi aveti ? Cursantii cum ies de la scolile voastre produc numai accidente. Dar banii stiti sa-i bagati in buzunar ! Impozitele ce ziceti de ele, le-ati platit corect ?
7
4
Eu fac scoala cu Flori Dicu doar oral
9
2
noi avemnoroc de mai putini tigani analfabeti care habar n.aude reguli circulatie pe sosea.Nic aia de la scoli nu le stiu.Opriri innsens giratoriu,prioritate..ce.i aia,mirlAaneala maxima.Mai putini asasini pe sosele!
9
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272