REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Mai multe școli din Constanța și din județ, fără apă potabilă, din cauza unor lucrări

Mai multe școli din Constanța și din județ, fără apă potabilă, din cauza unor lucrări

Replica API 20 septembrie 2022 | 19:38 2740

Conform unei adrese a RAJA SA Constanța, miercuri, 21 septembrie a.c., și în primele ore ale zilei de joi, 22 septembrie a.c. va fi afectată activitatea unor unități de învățământ din Municipiul Constanța și din localități limitrofe (Cumpăna, Lazu, Agigea, Eforie Nord, Techirghiol), ca urmare a efectuării unor lucrări la rețelele de distribuție a apei.

În urma centralizării informațiilor transmise către Inspectoratul Școlar Județean Constanța de către directori, 49 de unități de învățământ aflate în zonele în care se vor efectua aceste lucrări au luat măsuri precum:

- asigurarea rezervelor de apă necesare;

- reducerea programului școlar.

O singură unitate de învățământ nu a reușit, până la acest moment, să ia măsurile necesare, urmând să transmită hotărârea Consiliului de administrație cu privire la organizarea activității în perioada mai sus menționată.

De asemenea, Direcția de Sănătate Publică a Județului Constanța a solicitat transmiterea către toate unitățile de învățământ afectate de întreruperea furnizării apei măsuri precum:

- copii și elevii să fie anunțați să vină în unitățile de învățământ cu sticle individuale de apă potabilă;

- astăzi, 20 septembrie a.c., să se intensifice măsurile de curățenie, spălare și dezinfecție a tuturor spațiilor;

- efectuarea strictă și corectă a triajului epidemiologic.

La unele școli, de exemplu la Liceul Lucian Blaga din Constanța, s-a redus durata orelor de curs. Ora va avea 35 de minute iar pauza este de 5 minute.

M.P., A.F.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sorin Mihai un incompetent care nu a avut curajul sa isi anunte seful cel mare ca suspenda cursuri. Un pupincurist notoriu. Si ce daca stau copiii in rahat, el sa ramana general.
0
0
bine ca ne chemati sa stam 3 ore la liceu fara apa sa tragem la wc sau sa ne spalam pe maini ! sanepidu?!! trenuia sa ne vorbim sa luam laxative toata scoala sa nenorocim wc ul ! Alooo bataie de joc ?
0
0
Cei de la ISJ merg la wc unii dupa altii fara sa traga apa ?
0
0
Un ISJ total depasit si incompetent.Dupa ora 20 au anuntat directorii si pe unii i-au amenitat sa aduca copii la scoala cu wc inchise
1
0
Copii , se scrie cu trei de i: Copiii si elevii sa fie anuntati...
0
0
Ok se vine cu apa potabila dar ce fac cei mici cand au nevoie la toaleta?!! Doamne fereste de asa ceva
0
0
lucrurile se fac cu cap comentacule dar cand capul e senil un intreg oras e luat in bataie de joc ... cat de p****i sunt cetatenii acestui oras de indura toate nebuniile acestui mosh senil? isi merita soarta sclavii!
0
1
sa se duca dreaqu chitac cacatul care a imputit si disstrus orasul in ultimul hal impreuna cu seful sau ospatarul cu dantura de cal si tinerele gloabe penaliste injuratoare de mame - sper ca imaginea asazisului partid adunatura de hoti si idioti incompetenti e completa
0
0
Apa a curs pana pe la 22:30. La 23 inca curgea la presiune foarte mica. Nu mai manca rahat aiurea.. Cand nu se face " de ce nu se face ?". Cand se face " de ce se face ? E haos balamuc". Mai duceti-va-n pwlm.. Ciufut precum romanu ,nu-i niciunu.
1
0
Copiii vin cu sticle individuale de apa potabila, foarte inteligent... dar la toaleta cum merg, tot cu sticle individuale?
1
0
Au anuntat ca intrerup apa la ora 22 si ei au oprit deja apa la ora 19.55. Ce sa credem ? Totul este facut intentionat sa stam 2 zile fara apa.Proogramezi si anunti oficial intreruperea la o ora 22.Nu au niciun pic de respect pentru noi, ca oameni. De ce nu au respectat ora? 2 zile fara apa? Unde in UE vezi asa ceva? Jungla.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108