REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

SCOS cu FORŢA din TRAFIC: Un şofer care mergea în zig-zag a MINŢIT poliţiştii că el era pieton!

SCOS cu FORŢA din TRAFIC: Un şofer care mergea în zig-zag a MINŢIT poliţiştii că el era pieton!

Replica API 17 mai 2018 | 16:43 416

Un bărbat a EVITAT impactul în ultimul moment

Un bărbat a EVITAT impactul în ultimul moment

sursa foto Depositphotos

Cătălin Vasile Volocaru a fost condamnat la doi ani și șase luni de închisoare pentru săvârşirea în stare de recidivă a infracţiunii de punere în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, sub influența băuturilor alcoolice și fără permis de conducere. Menționăm că, în februarie anul curent, acesta rula cu o Dacie Papuc haotic, mai mult pe contrasens, înspre Topraisar. Un alt șofer a evitat producerea unui accident rutier în ultima clipă și a reușit să-l scoată din trafic, sunând la Poliție. Când au ajuns oamenii legii, Volocaru a spus că el era… pieton și că nu a condus nici o mașină.

Amintim că polițiștii din cadrul Secției 9 Rurală Topraisar, la data de 18 februarie a.c., au fost sesizați telefonic de către un bărbat, care a precizat că, pe DN 38, în Movilița, pe direcția de mers spre localitatea Topraisar, a evitat în ultima clipă producerea unui accident rutier cu un autoturism marca Dacia, care circula haotic, mai mult pe contrasens. Același șofer a relatat că vehiculele de pe celălalt sens de mers erau obligate să evite mașina ”buclucașă”.

Însă, imediat după ce a scăpat de a fi implicat într-o nenorocire, a oprit pe dreapta, la fel și autovehiculul vinovat, observând atunci că șoferul, adică Volocaru, se afla în stare avansată de ebrietate. I-a luat cheile pentru a nu mai pleca de pe loc și a sunat la Poliție. Oamenii legii au ajuns la fața locului, iar individul în cauză a încercat să plece de la fața locului. A fost oprit, numai că s-a arătat surprins, precizând că el mergea pe jos acasă, la Techirghiol și că nu a condus nici o mașină. În vehicul, anchetatorii au găsit un pet cu bere, de 2 litri.

A refuzat să fie testat cu aparatul etilotest, fiind transportat la spital, unde i s-au prelevat probe biologice. Rezultatul a fost de 2,05 la mie alcool în sânge. În cele din urmă a recunoscut că se afla la volan și regretă, însă nu a recunoscut că mașina era neîmatriculată, ci doar cu alte numere întrucât pe cele inițiale le pierduse. Pe 15.03.2018 a fost trimis în judecată, iar pe 2.05.2018 a fost condamnat la 2 ani și 6 luni. Decizia încă nu este definitivă.

Declarația celui care l-a scos din trafic: A ieșit de pe stradă și a fost la un pas de a intra în pom! Ceilalți opreau pe marginea drumului!

”În timp ce eram în localitatea Movilița, am observat în fața mea o coloană formată din trei mașini, în fața acestora se afla o altă mașină marca Dacia papuc, care mergea în zig-zag pe carosabil, mai mult pe contrasens, autoturismele care circulau din contrasens evitau coliziunea cu el trăgând pe marginea drumului. La un moment dat, într-o curbă deosebit de periculoasă a ieșit în afara părții carosabile, evitând coliziunea cu un pom, a revenit pe partea carosabilă, a încetinit, moment în care autoturismele care se aflau în spatele lui au avut posibilitatea să-l depășească.

Într-un târziu am ajuns în spatele acestuia în apropiere de Topraisar. A început să meargă, din nou, haotic, în zig-zag, am încercat pe o distanță de 1 km să-l depășesc dar acesta în momentul în care intram în depășire trăgea stânga de volan evitând în ultimul moment coliziunea cu acesta. La intrare în Topraisar, în dreptul serelor, l-am depășit, am pus avariile, am început să frânez ușor pentru a-l determina să oprească.

Acesta a oprit pe partea dreaptă, eu imediat m-am dat jos de la volan, întrucât m-am uitat în oglinda retrovizoare și am observat că acesta încearcă să fugă. Eu am coborât, am mers la el, i-am deschis ușa din stânga, la volan am observat o persoană de sex masculin care mirosea puternic a alcool, eu l-am întrebat de ce mergea așa și că putea să mă omoare, dar acesta a început să devină recalcitrant, a început să-mi adreseze injurii încercând să plece de la fața locului cu autoturismul.

Eu i-am oprit motorul scoțând cheile din contact, acesta a început să mă roage să i le dau înapoi întrucât zicea că vrea să ajungă în Biruința la sora lui. Eu văzând starea acestuia de ebrietate am sunat organele de poliție, solicitând deplasarea acestora la fața locului. După puțin timp întrucât autoturismul celui în cauză bloca traficul rutier, am urcat eu la volanul autoturismului acestuia și l-am tras în afara părții carosabile, iar acesta a rămas lângă autoturism continuând să-mi ceară cheile.

La fața locului au apărut organele de poliție, cu autospeciala din dotare, iar acesta la vederea poliției a încercat să fugă, organele de poliție l-au încătușat întrucât era recalcitrant și l-au condus la sediul poliției. Am auzit când organele de poliție l-au întrebat dacă a consumat băuturi alcoolice și dacă posedă permis de conducere, acesta recunoscând că a consumat și că nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie.”, este declarația bărbatului care l-a scos din trafic, redată pe rolii.ro.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Boris, canta la alta masa. Du-te de mananca cacat in rusia, propagandist rusnac
4
0
Cei ce ationeaza prin metoda aratata,sunt fraieri. Puteau sa intre in USR,aia au nevoie de recalcitranti idioti si cine stie,unii din ei puteau ajunge dictatori in Romania,ca si asa poporul este flasc,dormind mereu...LA NOI ORICE BABALAU POATE FI PRESEDINTEW,DOAR SE STIE !!!!
1
5
Cu justitia din romania t stergi la gavaza
9
0
Da,da militienii vedeau in zig-zag, zigadagada.Ciobalailor sunteti niste bate.
0
12
Da da, siguur militienilor, va cred ca va faceti datoria. Nicusor Constantinescu cand a adormit la semafor, voi i-ati suflat in sula.
19
7
ce mama dracului cu legile astea in romania eu nu pot realiza cat de handicapate pot fi din toate punctele de vedere! auzi ca "decizia nu e definitiva" la dracu beat la volan fara permis masina neinmatriculata! serios??? ce cacat trebuie sa oamoare vreo 5 oameni sa fie clar ca asta merita puscarie! legile pizdi ca pana ia asta definitiva si irevocabila o sa fie in tenerife la dracu in praznic! dovezi mai clare de atat nu se poate si totusi...roamania curului tara unde infractorii sunt bineveniti,ce mama dracu asa mai facem si noi cate o stire la tv sa nu moara esca de foame! pe bune?
62
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218