REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.3° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Scriitoarea britanică J.K. Rowling, în mijlocul unei controverse legate de persoanele transgender

Scriitoarea britanică J.K. Rowling, în mijlocul unei controverse legate de persoanele transgender

Replica API 21 decembrie 2019 | 18:29 347

J.K. Rowling

Scriitoarea britanică J.K. Rowling, autoarea romanelor din seria ''Harry Potter'', se află în mijlocul unei controverse după ce a şi-a arătat joi sprijinul pentru o cercetătoare concediată după ce a scris pe Twitter că persoanele transgender nu îşi pot schimba sexul biologic, informează Press Association.

Maya Forstater şi-a pierdut slujba în luna martie după ce a publicat pe Twitter mai multe mesaje împotriva propunerilor guvernamentale de a modifica Gender Recognition Act (Legea privind recunoaşterea genului) pentru a permite persoanelor transgender să se identifice ca fiind de sex opus.

Forstater, care era consilier fiscal în cadrul Centre for Global Development, o asociaţie care militează împotriva sărăciei şi inegalităţii, a contestat concedierea în instanţă argumentând că este discriminată din cauza opiniilor sale.

Tribunalul i-a respins miercuri solicitarea, argumentând că opiniile exprimate sunt "absolutiste în ceea ce priveşte noţiunea de sex".

"Îmbrăcaţi-vă cum vă place. Chemaţi-vă aşa cum vă place. Faceţi sex cu orice adult care consimte şi care doreşte asta", a reacţionat autoarea seriei ''Harry Potter'' după aflarea deciziei tribunalului.

"Duceţi cea mai bună viaţă pe care o puteţi trăi în pace şi securitate. Dar să daţi afară femei pentru că susţin că sexul este un concept real?".

Mesajul autoarei a atras reacţii diferite din partea fanilor. Mulţi dinte aceştia au acuzat-o pe Rowling de ''transfobie''.

Actriţa britanică Jameela Jamil a acuzat-o pe Rowling că ar contribuit la ''minimalizarea, abuzul şi suferinţa'' persoanelor trans.

"Femeile transgender sunt femei. Bărbaţii transgender sunt bărbaţi. Persoanele non-binare sunt non-binare", a scris Asociaţia Human Rights Campaign, care militează pentru susţinerea comunităţii LGBT, a publicat un mesaj pe Twitter adresat lui Rowling.

Actriţa Sara Ramirez, cunoscută din serialul ''Grey's Anatomy'', a spus că este în ''total'' dezacord cu Rowling.

"Susţin feminismul intersecţional care recunoaşte faptul că femeile trans sunt cu adevărat femei şi sunt împotriva unor persoane bigote aşa ca tine", a spus aceasta.

Alţi utilizatori ai platformei Twitter au susţinut afirmaţiile scriitoarei, mulţi dintre aceştia folosind hashtag-ul #osusţinpeMaya. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272