REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
16.2° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Scrimă: Omul de afaceri ruso-uzbec Alişer Usmanov a renunţat la şefia Federaţiei internaţionale de profil

Scrimă: Omul de afaceri ruso-uzbec Alişer Usmanov a renunţat la şefia Federaţiei internaţionale de profil

Replica API 5 martie 2022 | 23:46 581

Preşedintele Federaţiei internaţionale de scrimă (FIE), omul de afaceri ruso-uzbec Alişer Usmanov, a anunţat, marţi, că se retrage din această funcţie, invocând sancţiunile europene luate împotriva Rusiei după agresiunea militară asupra Ucrainei, scrie AFP, citată de Agerpres.

Alişer Usmanov

Într-o scurtă declaraţie postată pe site-ul FIE, Alişer Usmanov se referă la "suspendarea sa din funcţia de preşedinte (...), cu efect imediat, până când dreptatea va fi restabilită".

Descris de occidentali ca fiind apropiat de preşedintele rus Vladimir Putin, Alişer Usmanov numeşte decizia UE de luni "nedreaptă", luată pe baza unui set de acuzaţii false şi defăimătoare care dăunează onoarei, demnităţii şi reputaţiei sale".

"Voi folosi toate mijloacele legale pentru a-mi proteja onoarea şi reputaţia", a spus omul de afaceri, care a investit şi în fotbalul englez.

Într-un comunicat de presă separat, publicat tot marţi, FIE a indicat că pune în aplicare măsurile recomandate de CIO pe 25 februarie, şi anume posibila participare la competiţiile sale a scrimerilor ruşi şi belaruşi, dar în mod individual, sub drapel neutru.

În noiembrie anul trecut, Usmanov a fost reales pentru un mandat de trei ani, al patrulea în fruntea FIE. Patru români au fost aleşi atunci în comisiile FIE: preşedintele FRS, Marius Florea, a fost votat pentru Comisia de Arbitraj, Roxana Scarlat-Bârlădeanu în Comisia de Regulament, Oana Ionescu e membră a Comisiei Juridice, iar Marius Bârlădeanu în Consiliul de Disciplină.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272