REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
18.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Scrisoare deschisă a liderului SNFP către Dacian Cioloș

Scrisoare deschisă a liderului SNFP către Dacian Cioloș

Replica API 8 noiembrie 2016 | 00:20 416

Sindicatul Național al Funcționarilor Publici a lansat o scrisoare deschisă adresată premierului României Dacian Cioloș, privind platforma „România 100”, program pe care și-l asumă actualul prim-ministru pentru un nou mandat. În scrisoarea deschisă, membrii SNFP îl acuză pe actualul Președinte ANAF că boicotează platforma.

”Subiect: Președintele ANAF boicotează platforma ”România 100”

Membrii Sindicatului Național al Funcționarilor Publici sunt îngrijorați de discrepanța dintre mesajul public al Domniei Voastre, în ceea ce privește respectarea statului de drept prin aplicarea obiectivă a legii și acțiunile guvernamentale exprimate prin neaplicare sau aplicarea eronată a actelor normative în vigoare promovate de Guvernul pe care îl conduceți. Pretențiile Guvernamentale raportate la respectarea legii de către contribuabili și funcționari publici sunt neîntemeiate în condițiile în care un minister de forță precum Ministerul Finanțelor Publice, prin Agenția Națională de Administrare Fiscală, refuză, pentru a treia lună consecutiv, să pună în aplicare ceea ce toate celelalte instituții au făcut deja, dispozițiile Ordonanței de Urgență nr. 43/2016. Considerăm că această ”înțelegere tacită” între toți factorii responsabili, de a nu echivala salariile la nivelul întregului grup de unități din subordinea ANAF, dublată de întârzierea, contrar unor promisiuni făcute de Domnia Voastră, asigurării protecției juridice pentru funcționarii publici cu atribuții de control și executare, alimentează teoria conform căreia vulnerabilizarea finanțiștilor favorizează existența evazioniștilor. Domnule Prim - ministru, Sindicatul Național al Funcționarilor Publici face apel la Domnia Voastră pentru a corecta derapajele conducerii ANAF în respectarea drepturilor angajaților fiscului, cetățeni ai României, responsabili cu alimentarea bugetului de stat.Avem convingerea că ”Platforma România 100” se bazează, în primul rând, pe respectarea drepturilor cetățenilor săi prin aplicarea nediscriminatoriie a legii.

Sebastian OPRESCU

Președinte SNFP”, se precizează în scrisoare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108