REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
17.4° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Scupra este fericit, codul roşu şi pensionarii izolaţi în case i-au asigurat creşterea veniturilor la primărie

Scupra este fericit, codul roşu şi pensionarii izolaţi în case i-au asigurat creşterea veniturilor la primărie

Replica API 14 februarie 2014 | 00:00 260

La Ovidiu a fost adoptat bugetul pe 2014

La Ovidiu a fost adoptat bugetul pe 2014

Primarul oraşului Ovidiu, George Scupra, este fericit nevoie mare: anul acesta, bugetul local este mai mare decât cel de anul trecut şi nu oricum, ci cu peste 20%. Edilul a dorit în mod special să anunţe minunatele cifre care s-au adoptat în cadrul ultimei şedinţe de consiliu local, de la sfârşitul lunii trecute şi a organizat joi o mobilizare de presă, în care a anunţat: "Bugetul oraşului Ovidiu a fost aprobat de consiliul local la sfârşitul lunii ianuarie şi pot să spun că este puţin mai mare decât anul trecut. Anul acesta, avem o creştere de 20,3%, de 204 miliarde de lei vechi. Modul în care a fost gândit bugetul porneşte de la ceea ce s-a realizat efectiv şi nu prin calcul aritmetic, cu încasări ipotetice. Încasările de anul trecut au fost de 19,65 milioane de lei. Am avut în 2013 un excedent de 1,1 milioane de lei noi. Bugetul este o recomandare a Curţii de Conturi şi am mers efectiv pe ceea ce, la modul realist, încasăm, nu pe estimări. Ne putem autofinanţa în proporţie de 65%, venituri proprii, 30% din impozituri pe profit, 20% impozitele şi taxele pe proprietate sau 40% impozite şi taxe pe bunuri şi servicii", a declarat Scupra.

Toate acestea nu puteau fi asigurate decât printr-o serie de circumstanţe, care, pentru Scupra, norocos din fire, n-au lipsit literalmente din peisaj: codurile portocaliu şi roşu, care reflectau starea de alertă pentru ninsorile din judeţ. Scupra susţine că marile încasări la buget se pot vedea în scurt timp, pentru că "pensionarii au stat în case, ne aşteptăm să crească veniturile şi deja se simte acest lucru".

"Ţinem cont de recentul cod portocaliu şi de obiceiul românilor care, după 15 ianuarie, îşi plătesc impozitele şi taxele. Codul roşu nu i-a mai scos pe pensionari din case. Ne aşteptăm să crească veniturile pe luna februarie şi deja se simte semnificativ. Până la sfârşitul lunii martie, vom avea o imagine completă cu tot ceea ce se întâmplă cu bugetul în acest an", a concluzionat, mândru de realizare, Scupra. Pe de altă parte, edilul a vorbit şi despre alocările de sume din acest an, pentru diverse operaţiuni în Ovidiu. Evident, momentul nu putea fi lipsit şi de doza arhicunoscută de modestie a lui George Scupra, care se consideră "nu prea plimbăreţ, pentru că vreau să fiu alături de problemele oraşului". "Ajutoarele pentru încălzire sunt în valoare de 55.000 de lei, asfaltarea străzilor doar prin contribuţiile bugetului local, fără ajutoarele europene, avem o preziviune de aproape 10 miliarde de lei vechi, asfaltare, pietruire, plombare; pentru reţeaua de canalizare, 155.000 de lei, în creştere faţă de anul trecut; pentru Direcţia Publică de Asistenţă Socială, 466.000 de lei, pentru pregătire profesională, dar mai ales pentru deplasări, avem o sumă mică, pentru că eu nu sunt un primar prea plimbăreţ, poate pentru că sunt şi la început, fiind primul meu mandat, avem sume de deplasări doar 7.000 de lei pentru acest an", a punctat Scupra.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272