REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.8° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9.8° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Scupra zice că este atacat, în ultima perioadă, de fake-news-uri

Scupra zice că este atacat, în ultima perioadă, de fake-news-uri

Replica API 6 aprilie 2022 | 00:08 2333

Organizația USR Ovidiu a vrut să arunce în aer o bombă, dar nu a reușit decât să se facă de râs prin informațiile eronate pe care le-a transmis. Astfel, partidul susține că primarul George Scupra ar fi judecat pentru abuz în serviciu, de Judecătoria Constanța. Totodată, în informațiile transmise de USR, în subiect apar implicați și reprezentanți ai Gărzii de Mediu când, de fapt, e vorba de ABADL. Ca o paranteză, menționăm că infracțiunile de abuz în serviciu sunt judecate de Tribunal, și nu de Judecătorie, așa cum transmit cei de la USR. Mai mult, ca replică, Primăria Ovidiu a transmis că nu George Scupra este judecat în dosar, ci o firmă, și vizează investigarea activităților din perimetrele ariilor protejate care ar conduce la poluarea sau deteriorarea habitatelor, în speță fiind reținute activitățile unei societăți comerciale și nu a primăriei.

George Scupra

Ce zice USR Ovidiu

În urma controalelor făcute de organele abilitate, atât primarul, cât și reprezentanți ai Gărzii de Mediu sunt anchetați pentru abuz în serviciu, primul pentru modul în care s-a construit și extins cherhanaua de pe malul lacului Siutghiol, iar cei din urmă pentru că nu au luat măsurile legale ce se impuneau în urma controalelor.

Vă punem în vedere că restaurantul a fost construit în locul unei clădiri ridicate prin fonduri europene - aceasta din urmă devenind un bun al orașului. Ulterior implementării proiectului primarul a transformat-o într-un business, prin intermediul unui apropiat. La fel ca și în cazul construcțiilor imobiliare de pe malul lacului, restaurantul a fost extins, intrând astfel cu aproximativ 5 metri în luciul apei. Vă aducem la cunoștință că dosarul a ajuns la Judecătoria Constanța în data de 30 martie 2022, pentru ca în următoarea zi discipolul lui Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu să se prezinte cu COPII FIZICE ALE DECLARAȚIILOR consilierilor, arătând că poate avea oricând acces la informații din dosare și încercând public să-i intimideze pe consilieri în cel mai mafiot stil cu putință! Pentru că și acest fapt în sine este de natură penală, toți consilierii prezenți ar urma să dea declarații în legătură cu acest eveniment halucinant!“, transmite USR Ovidiu.

Ce spune Primăria Ovidiu!

Având în vedere acuzațiile publicate în spațiul public, de către organizația USR Ovidiu, prin care se aduc grave acuzații la adresa primarului George Scupra, facem următoarele precizări: NU EXISTA nici un dosar penal / civil în care primarul George Scupra să aibă calitate procesuală, acest fapt fiind confirmat și de IPJ Constanța în cursul zilei de astăzi.

2. Obiectul dosarului deschis din oficiu și având ca suport declarațiile date de Iulian Leonte ( consilier independent), Doinița Cojocaru ( fost consilier USR Ovidiu), Antonescu Raluca Liliana (consilier USR Ovidiu), Daniel Balăieș (președinte USR Ovidiu) vizând investigarea activităților din perimetrele ariilor protejate care ar conduce la poluarea sau deteriorarea habitatelor, în speță fiind reținute activitățile unei societăți comerciale și NU A PRIMĂRIEI OVIDIU.

3. NICIODATĂ clădirea și terenul pe care este amplasată cherhanaua din orașul Ovidiu nu au fost înstrăinate, ele fiind proprietatea UAT Ovidiu.

Ca urmare a acestor fapte, vom folosi toate căile legale de a demonta aceste calomnii”, transmite primăria.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212