REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.9° Constanța Mie., 29 Nov. 2023
Anul XX Nr. 6562
6.9° Constanța Miercuri, 29 Noiembrie 2023 Anul XX Nr. 6562

Scurgeri de gaze din conductele Nord Stream: Kievul denunţă un atac terorist

Scurgeri de gaze din conductele Nord Stream: Kievul denunţă un atac terorist

Redacție 29 septembrie 2022 | 00:00 756

Scurgerile inexplicabile descoperite la gazoductele Nord Stream în Marea Baltică sunt rezultatul 'unui atac terorist planificat' de Moscova 'împotriva Uniunii Europene', consideră Kievul, potrivit France Presse.

'Scurgerea de gaz pe scară largă de la Nord Stream 1 nu este nimic altceva decât un atac terorist planificat de Rusia şi un act de agresiune împotriva Uniunii Europene', declară marţi pe Twitter consilierul şefului administraţiei prezidenţiale ucrainene, Mihailo Podoliak, citează Agerpres.

Scurgeri inexplicabile în acest stadiu au fost detectate de autorităţile daneze şi suedeze la gazoductele Nord Stream 1, oprit de la începutul lunii septembrie, şi la Nord Stream 2, care niciodată nu a intrat în serviciu în lipsa unei aprobări din partea autorităţilor germane din cauza invaziei ruse în Ucraina.

Chiar dacă cele două conducte erau oprite, ele erau pline cu gaze, ceea ce explică scurgerile.

Explozii subacvatice au fost înregistrate înainte de începerea scurgerilor din gazoducte, 'cel mai probabil din cauza unor detonări', potrivit Institutului suedez pentru seismologie.

Rusia, potrivit lui Mihailo Podoliak, 'vrea să destabilizeze situaţia economică în Europa şi să semene panică înaintea venirii iernii' pe fondul temerilor privind o criză energetică fără precedent în Europa în următoarele luni.

'Cel mai bun răspuns pentru un tiran sunt tancuri pentru Ucraina', a scris Podoliak în mesajul său pe Twitter, cerând mai multe livrări de arme occidentale pentru armata ucraineană pentru a contracara trupele Moscovei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Putine bandit terorist imputit.Mars la cotet ca a venit ora cand ti se aduce latura.Treci sa bagi pa sub ratu ala da pork in calduri.Gaozare
1
0
cat de animal e asasinul putin. A aruncat conductele in aer cu toate ca nu curgea nimic prin ele. Asa de-al dracu. Sa arate el ce tare e. La distrus se pricepe rusnacu cel mai bine.
1
0
Americanii au castig dupa aceste scurgeri ei exporta acum mai mult gas pentru Europa, plus noua conducta din Norvegia la Polonia deschisa chiar in acelasi timp.
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
21491054326-11-2023
5/49
32195312716
joker
2 4 8 6 8 3134232633