REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Scurgerile de gaz din Marea Baltică. „Un atac deliberat va fi întâmpinat cu un răspuns hotărât” - NATO

Scurgerile de gaz din Marea Baltică. „Un atac deliberat va fi întâmpinat cu un răspuns hotărât” - NATO

Victor ROTARU 30 septembrie 2022 | 00:00 412

Alianța Nord Atlantică lansează un mesaj dur către Rusia și presupusul sabotaj asupra rețele de conducte de gaz Nord Stream din ultimele zile. 

„Toate informaţiile disponibile în prezent indică faptul că acesta este rezultatul unor acte de sabotaj deliberate, nesăbuite şi iresponsabile”, a menţionat Consiliul Nord-Atlantic într-o declaraţie postată pe website-ul NATO.

„Aceste scurgeri cauzează riscuri pentru navigaţie şi pagube substanţiale pentru mediu. Susţinem investigaţiile aflate în desfăşurare pentru a afla originea pagubelor. Noi, ca Aliaţi, suntem angajaţi să fim pregătiţi pentru, să descurajăm şi să ne apărăm împotriva utilizării coercitive a energiei şi a altor tactici hibride de către actori statali şi non-statali. Orice atac deliberat împotriva infrastructurii esenţiale a Aliaţilor va fi întâmpinat cu un răspuns unit şi hotărât”, adaugă documentul citat.

Patru scurgeri de gaz din conductele Nord Stream 1 şi 2 ce leagă Rusia de Germania prin Marea Baltică au fost semnalate în această săptămână în zonele economice exclusive ale Danemarcei şi Suediei.

Livrările de gaz prin conducta Nord Stream 1 au fost oprite de Rusia luna aceasta, iar noul gazoduct Nord Stream 2 nu a fost dat în exploatare în urma sancţiunilor europene impuse Moscovei după începerea agresiunii militare contra Ucrainei. Deşi scoase din funcţiune, cele două conducte au rămas pline cu gaz, potrivit realitatea.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367