REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
18.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Se amână taberele de vară pentru copii? Unii părinți au dat deja banii și nu știu dacă îi vor mai primi înapoi

Se amână taberele de vară pentru copii? Unii părinți au dat deja banii și nu știu dacă îi vor mai primi înapoi

Replica API 18 aprilie 2020 | 00:00 3484

Chiar dacă pandemia de coronavirus nu oferă semne vizibile de dispariție sau măcar de stand by, vacanța de vară se apropie cu pași repezi, chiar dacă nu a fost finalizat anul școlar în curs. Dar, încă de la începutul anului sau sfârșitul anului 2019, s-au pus în mișcare mai multe inițiative ce aduc în prim plan micii școlari.

Este vorba despre taberele de vară, unde elevii se puteau recrea într-un mediu prietenos, cu aer curat, cel mai probabil la munte sau la mare,și în același timp, puteau adăuga noi cunoștințe la micuțul „bagaj” ce îl poartă în spate și pe timpul verii. Tabere care au fost planificate încă de la începutul anului şcolar. La fel ca în privința evoluției virusului, există multe necunoscute. Nu se știe când se vor desfășura exact aceste tabere sau dacă se vor mai desfășura. Totul este sub semnul întrebării. Sub acest mare semn de întrebare stă și mărturia unor părinți care au dat în avans niște bani pentru aceste tabere. O parte din ei renunță la ideea unei tabere de vară, în care copilul să se recreeze, în pofida sguranței sale, însă nu știu dacă își vor mai putea recupera banii.

Ni s-a dat de înțeles că nu prea mai avem cum să ne recuperăm banii

Geta, o mămică din Constanța, a vorbit despre organizarea unei astfel de tabere, unde fiul său, Ștefan, în vârstă de 9 ani, urma să meargă în această vară. „Noi comunicăm cu învățătoarea. Ei i-am dat banii, însă altcineva se ocupă de organizare, este vorba despre un alt cadru didactic, care ține legătura cu organizatorii. Am oferit acum câteva luni un avans de 300 de lei, iar în luna martie, urma să dăm încă 500 de lei. Eu nu am mai dat, deoarece a început nebunia cu pandemia, însă alți părinți au dat acei bani, neștiind cât de gravă este situația cu acest virus. Tabăra constă în jur de 1200 de lei, iar banii s-ar fi dat în mai multe tranșe. Eu am adus în discuție faptul că nu mai lăsăm copiii în tabără, dar ni s-a spus să mai așteptăm, ca să vedem ce se întâmplă. Ni s-a dat de înțeles că nu prea mai avem cum să ne recuperăm banii, mă refer la prima sumă oferită, de 300 de lei.

Contactați telefonic, o firmă care se ocupă cu organizarea unor astfel de tabere, nu a oferit detalii în acest sens și au specificat faptul că în momentul de față, nimic nu este sigur și că așteaptă noi directive din partea statului.

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si eu am platit 200 de lei avans... Tabara este pe 27 iulie
0
0
Hotie la drumul mare. Mergeti la tribunal. Statul este complice.
4
0
banii,nu-i mai vedeti inapoi,din pacate.cu 1200 am luat si eu tzeapa,a trebuit sa merg sa recuperez copilul din ,,tabara,,care de fapt era un lagar nazist cu reguli de exterminare,nu de recreere si relaxare cum merita un copil normal dupa un an de studii.4 in camera,mancare infecta,fara hartie igienica,fara lenjerii curate,etc.tabara a fost la Bughea de Sus langa Campulung Arges,aveti grija cine trimite copilul acolo.
2
0
Preturile mi se par exagerate!Am trimis si eu copilul in tabara acum vreo trei ani si m-am oprit!Tot vreo 1200 costa tabara,ne-au spus ca sunt incluse excursii,bla,bla...Pai au stat cate 4 in camera,pe unde au fost au platit bilete,vroiai in bazin,plateai extra.Mie cel putin sa dau pt.un copil de clasa a doua 1200 de lei si sa stea 4 in camera,nu mi-a convenit.Fiind si fitos,am cam platit mancarea cam degeaba,i-am mai dat vreo doua sute si ceva de lei bani de buzunar...In concluzie,cat am platit pe tabara,am cheltuit vara urmatoare mergand cu familia patru zile la munte.
4
1
Pentru ca esti prost si votezi cu pnl usr plus kwj.
3
4
eu nu inteleg de ce trebuie sa platiti pretul integral in avans cu un an de zile asa va trebuie
4
8

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212