REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Se apropie ziua candidatului ACL. Ce se întâmplă dacă sondajele vor fi contradictorii

Se apropie ziua candidatului ACL. Ce se întâmplă dacă sondajele vor fi contradictorii

Replica API 6 august 2014 | 00:00 204

Ştim cu toţii că clasa politică a României este o constantă sursă de amuzament. În contextul în care, în această perioadă, PDL şi PNL desfăşoară sondaje de opinie, fiecare partid cu "institutul său", respectând firul tradiţiei de la bun început menţionată, ce se fac fuzioniştii dacă sondajele vor fi contradictorii? Dacă institutul care lucrează pentru PDL îl va desemna drept "favorit" în ochii electoratului pe Cătălin Predoiu şi dacă institutul care lucrează pentru PNL îl va desemna pe Klaus Iohannis? N-ar mira pe nimeni, având în vedere faptul că sondajele corecte de opinie nu sunt tocmai punctul forte al partidelor de pe la noi. Totuşi, atât liberalii, cât şi democrat-liberalii, exclud vehement această posibilitate. Dacă "portocaliii" sunt mai reţinuţi în declaraţii, în privinţa candidatului, colegii de fuziune sunt mai siguri ca niciodată: Klaus Iohannis este candidatul! Cel puţin, aceasta este convingerea vicepreşedintelui PNL, Teodor Atanasiu. "E foarte clar că cel puţin pe măsurătoarea de astăzi, domnul Iohannis este mult în faţă, însemnând multe procente, nu vă pot spune acum. Nu măsurăm doar punctul de plecare, ci măsurăm şi tendinţa, cât poate să obţină în turul doi şi aşa mai departe", a precizat acesta.

Ideea cu Iohannis drept candidat începe să se contureze tot mai clar, iar tăcerea democrat-liberalilor nu face decât să o întărească. "Este exclusă o asemenea variantă (sondaje contradictorii - n.r.). Nu pot fi diferenţe majore. Nu ştiu acum să spun cine este "favoritul", pentru că procesul este în derulare. Nu am nici o informaţie. Nu excludem nici o variantă, aşteptăm să se finalizeze evaluarea, după care vom afla cine este candidatul dreptei. Luni, se va stabili. Vorbim de cel mai bine poziţionat dintre cei doi candidaţi la nivel naţional, la nivel alegătorilor. Nu vorbim aici de măsurători în interiorul partidului. S-ar fi făcut un congres, se vota pe buletin de vot şi am stabilit politic! Dar, vorbim de candidatul dreptei, care stă cel mai bine la nivel naţional", a explicat liderul "portocaliu" de la malul mării, Christian Gigi Chiru, pentru "Replica".

Vineri, 8 august a.c., va fi finalizată cercetarea pe care PNL şi PDL au comandat-o celor două institute de sondare a opiniei publice şi imediat după această dată, se va lua decizia privind candidatul la alegerile prezidenţiale. Potrivit celor două partide, cel mai probabil luni va fi anunţat oficial şi candidatul.

Marţi, PNL şi PDL au depus la tribunal documentele necesare pentru oficializarea fuziunii, însă procedura în instanţă ar putea să dureze mai mult de şase luni, astfel încât candidatul comun a participa la alegeri sub sigla Alianţei Creştin Liberale.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272