REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
17.4° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Se cere demisia inspectorilor care au "urecheat" liceenii la şedinţa Consiliului Elevilor

Se cere demisia inspectorilor care au "urecheat" liceenii la şedinţa Consiliului Elevilor

Replica API 27 martie 2014 | 00:00 63

Li s-a urcat democraţia la cap:

Li s-a urcat democraţia la cap:

Şedinţa Consiliului Judeţean al Elevilor, organizată marţi la Palatul Copiilor, tentativa de puci şi vorbele grele spuse de inspectorul şcolar prezent la întrunire fac valuri. Liceenii comentează pe forumuri şi nu numai situaţia în care s-a ajuns, ba mai mult, Alexandru Bajdechi, preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa, continuă "războiul" cu sistemul, deşi, într-o oarecare măsură, comentariile şi atitudinea lui la adresa profesorilor pot fi considerate "obraznice".

"Asociaţia Elevilor din Constanţa este dezamăgită de evenimentele petrecute la şedinţa Consiliului Judeţean al Elevilor Constanţa şi cere demisia de onoare inspectoarelor Paula Iordan şi Adriana Oprea. Evenimentele de ieri (marţi - n.r.) au arătat un interes deosebit din partea acestor doamne de a subordona interesele elevilor de interesele statului, lucru ce nu poate fi tolerat într-o societate democratică. În calitate de membru al societăţii civile, Asociaţia Elevilor condamnă public aceste practici şi va sesiza Ministerul Educaţiei Naţionale. Considerăm inacceptabil ca un inspector şcolar general adjunct să îi adreseze preşedintelui de şedinţă cuvinte ca "stai jos!" în momentul în care acesta încerca să prezideze şedinţa", a transmis Bajdechi, prin intermediul unui comunicat de presă. "Nu vom tolera bătaia de joc de la şedinţa a CJE Constanţa. Ordinea de zi a fost încălcată flagrant şi nu a mai existat nici un fel de respect pentru elevi. Din păcate, nu a mai existat de mult o situaţie în care profesorii să vorbească mai mult decât elevii la o întâlnire a elevilor", a declarat preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa, Alexandru Bajdechi. Precizările lui Bajdechi au venit ca urmare a faptului că marţi, prezent la şedinţa CJE, în calitate de invitat, a fost ţinta criticilor Adrianei Oprea: "Din ce observ eu, se pare că acest consiliu al elevilor a fost convocat de o mână de copii care vor să facă legile în învăţământ. Este foarte bine, numai că elevul Bajdechi are o asociaţie, bravo lui pentru ce face, dar nu trebuie să subordoneze consiliul elevilor judeţean. Acest consiliu a fost ales de 18 persoane. Sunteţi de acord să vă conducă sau să aveţi un consiliu judeţean care să aibă şi activităţi educative?", a spus inspectorul. Bajdechi nu are doar "inamici" în rândul conducerii Inspectoratului Şcolar, ci şi a liceenilor care au încercat să schimbe componenţa conducerii Consiliului Judeţean al Elevilor Constanţa.

Referitor la cei care încearcă să facă "ordine" la nivelul CJE, şi preşedintele consiliului, Andrei Gâlcă, a transmis un punct de vedere, el atenţionând că cei care se vor încăpăţâna să încalce regulamentul (şi să schimbe conducerea CJE - n.r.) vor fi reclamaţi la Ministerul Educaţiei: "În cazul în care acţiunile dumneavoastră persistă, ne rezervăm dreptul de a ne adresa Ministerului Educaţiei Naţionale şi instanţelor".

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272